Kucni server

MisterXp

Primećen član
Poruka
575
Pozz planiram da napravim kucni server do 3-4 monitora.Ugl ce se koristiti za ne bas tolko zahtevne igrice tipa cs 1.6,gta,cs go i sl slabe multiplayer igrice.Eto ako bi mogla neka konfiguracija polovna od 200e,i ako ima negde vec tutorijal iz makar 2015 mnogo bi mi znacilo (mislim na spajanje servera sa monitorom i namestanje interneta)

Internet mi je adsl 10mbp/s
Upload je 1mbp/s
Download 9.88 mbp/s

1. pošteno rečeno za 200 evra ne možeš da praviš pravi gaming server za više igrica , može dedicated vps hosting , server bez monitora samo sa kontrolama bez vizuelizacije igrica samo komandne linije ili slično
2. za online gaming ti je izuzetno bitan upload pogotovu kod hostovanja deset plus igrača na serveru tako da sa tvojih 1mbps možeš guzicu da obrišeš a ne ozbiljno da hostuješ gaming server jedan a da ne pričam o više komada odjednom zatim ping mora da ti je fantastičan
3. javna ip adresa je skoro obvezna mada moze ponekada da i da prođe dinamicdns

ma kakav ***** gaming server host bre to kad dodju drugovi da igraju kod mene.Vrv sam pogresno napisao.Ja hocu da napravim kucni server do 3 monitora da se nakace,ugl razmisljam uzeti one kako se vec zovu kutije i direktno da spojim internet.

- - - - - - - - - -

znaci kad dodju drugovi kod mene da igraju,kao u mojoj skoli gde je 5 monitora spojeno na 1 racunar a kod mene je potraznja mnogo manja,tj ne zahtevam da sad tera gta v ultra i jos sezdeset frejma.

ma kakav ***** gaming server host bre to kad dodju drugovi da igraju kod mene.Vrv sam pogresno napisao.Ja hocu da napravim kucni server do 3 monitora da se nakace,ugl razmisljam uzeti one kako se vec zovu kutije i direktno da spojim internet.

- - - - - - - - - -

znaci kad dodju drugovi kod mene da igraju,kao u mojoj skoli gde je 5 monitora spojeno na 1 racunar a kod mene je potraznja mnogo manja,tj ne zahtevam da sad tera gta v ultra i jos sezdeset frejma.
nisi nikako napisao
ni sada
ne mogu monitori da se kače samo , ako mislite da se igrate zajedno to ne možeš izvesti sa jednom mašinom , verovatno misliš da svako donese svoju makinu pa da se igrate - za to ti je dovoljan jedan svič ili ruter pored tvoje mašine i dovoljno napojnih kablova za ostale računare koje donose tvoje kolege i naravnoo malo znanja oko umrežavanja , imaš ovde cele tutorijale o umrežavanju računara i otvaranju portova samo si temu pokrenuo na pogrešnom mestu

Aha izvini brate ****** ahahahah.Nego znam da nmg samo monitori da se kace,video sam informatici kako sad da kazem one "kutije male" na cemu se spaja net tastatura monitor i to

EDIT
https://www.google.rs/search?q=info...=isch&q=school+computer&imgrc=uI1jNu7HcRBFbM:

Ovog tipa ali da na jedan racunar ima vise monitora,tj vise korisnika,znaci treba windows server.
opet nisi shvatio
ono su sve računari kompletni , kada na jedan računar nakačiš više monitora onda na svima imaš istu sliku
za kućni gaming ti ne treba server niti windows server operativni sistem dovoljan je tvoj kućni računar recimo sa xp-om instaliraš igricu na njega i pokreneš ga kao host prikačiš računar na ruter kao i ostale uđeš u ruter otvoriš sve portove na njemu i igrate se u LAN konekciji
naprimer imaš instaliran CS 1.6 pokreneš ga kao server na običnom kompu , ostali pokrenu svoje instalacije cs-a i igrate se u lokalnoj mreži sa lokalnim adresama

Tako je bilo i kod mene u skoli. Na jedno kuciste 3 monitora, 3 misa i 3 tastature. Jednom recju od 1 kompa nastala 3. Slaba je bila konfiguracija pa su kocili. Ne znam tacno kako se to zove...

Back