kucni red

Betty:
e, ma ima izolacija zvučna, ujedno je i toplotna, od plute, lepo izgleda možeš da je pretvoriš i obojiš u šta hoćeš - i nije skupa
mi to planiramo za spavaću
icon_redface.gif

Joj kako si mi slatka s tom deda mraz kapicom! :p
Ne znam kako i gde se stavlja ta izolacija, jer kad sam se raspitivala rekose da bi to bilo delotvorno ako bi komsije stavile na svoje pod, a ne ja na plafon...

aaa.....a ja baš mislim kako uveo struju pa potkiva konja
mrgreensanta_red.gif

baki 75, pluta je u vidu ploča koje isečeš, možeš da ih složiš kako hoćeš (meni su super tanki pravougaonici razl. nijansi, videću dal može tako), i to po zidovima, izgleda very nice :D Možeš da ioh ofarbaš, prelepiš, uradiš šta ti je volja - to je tanko, oko 1 cm...ama mislim da će lepo da se slaže uz narandžasto! :P Tooo...još jedna narandžasta soba :)

evo vam stranica sa NY emotikonima :D
http://www.zodumil.net/bluesky/ng

našla sam još nešto:
Ljudi koji su po svojoj prirodi agresivni, koji su imali agresivne modele razrešavanja konflikata u detinjstvu, na isti taj način će rešavati i svoje kasnije konflikte. Agresivnost je nekultura razrešavanja konflikata.

Veliki broj ljudi na konflikte reaguje u stilu: „Kriv je drugi”. Tu imamo mehanizam projekcije. To su nesamokritične osobe, koje ne analiziraju sebe i svoj doprinos konfliktu, nego im je uvek drugi kriv.

Postoje i ljudi koji, kada dođu u konfilikt, u­potrebljavaju mehanizme poricanja ili mehanizme negacije i ponašaju se kao da konflikta nije bilo, očekujući da se situacija sama od sebe razreši.

Dijalog je neophodan

Najbolji i jedini pravi način razrešenja konflikta jeste dijalog. Dijalog podrazumeva da ljudi sami sebi priznaju da je do konflikta došlo, da su time frustrirani, da konflikt definišu i da onda pokušaju da ga reše, da se nađu negde na pola puta. Zrele osobe, da bi ublažile konflikt, upotrebljavaju mehanizme odbrane koji su na visokom nivou: sublimaciju, altruizam, humor.

Ja:jel mozete da ne rusite zid izmedju 2 i 5,molim Vas?moja beba sada spava...
Majstor:a ja sam planirao od 3?jel moze?
ahahahahahha,rece da "zna da ima neki red al ne zna kad tacno,pa je planirao od 3"
e,dosadna sam vise

ovo mu reci, uz "ne može" :arrow:
Kompromis je osnovni način rešavanja konflikata. Nije dobro da svako samo iznese svoj stav. To su onda dva saopštenja. Svaki konflikt mora da se razreši kompromisom. Nikad nije slučaj da je jedna strana u konfliktu potpuno u pravu, a druga nije. Nije važno da li će taj kompromis biti 10 posto na jednoj strani, a 90 na drugoj – važno je shvatiti da nema razrešenja konflikta ako jedna ostane totalni dobitnik, a druga totalni gubitnik, ako je jedna morala da prizna sve svoje greške, a druga da nametne sve svoje stavove.

Betty:
ovo mu reci, uz "ne može" :arrow:
Kompromis je osnovni način rešavanja konflikata. Nije dobro da svako samo iznese svoj stav. To su onda dva saopštenja. Svaki konflikt mora da se razreši kompromisom. Nikad nije slučaj da je jedna strana u konfliktu potpuno u pravu, a druga nije. Nije važno da li će taj kompromis biti 10 posto na jednoj strani, a 90 na drugoj – važno je shvatiti da nema razrešenja konflikta ako jedna ostane totalni dobitnik, a druga totalni gubitnik, ako je jedna morala da prizna sve svoje greške, a druga da nametne sve svoje stavove.
pa nasli smo kompromis.covek rece da ce da zatvori vrata.jel to u redu,10-90?valjda je vaznije njegovih pola sata od mog deteta...

pa onda niste našli kompromis....ne znam. Ne znam šta bih ja radila na tvom mestu - verovatno bih mu zapovedila da ne smara u vreme kućnog reda...Mislim da nekad treba biti vrlo odrešit i izgledati beskompromisno, ako su stvari važne ...

Ako majstor NEMA Informaciju - DAJ mu je, pa kad je ima onda MORATE drugačije da razgovarate.
hoću da ti kažem jednu PR strategiju
važno je da znaš kad za nešto treba da ZAMOLIŠ a kad da ZAHTEVAŠ, jedno su prava drugo su popusti.
Ondak molim te kažeš ali ne tonom kojim bi rekla kad bi stravno molila, znaš "molim te" - kao zahtev, sigurno si osetila nekad na svojoj koži lepo spakovanu molbu na koju NEMA pogovora :D
Hvala: ljubazno, ali ne i njanjavo.

Prastara tema,al nema veze,da ne otvaram novu.....

Svaki dan(ali svaki) kada stavim bebu da spava popodne oko 2, moooora neko nesto da drnda,lupa,bruji,shushti, klepece, bushi....
Kao da svi cekaju da deca legnu pa da krenu da drndaju....
Naguzio se luna park ovde na livadu i neverovatno, ali bas u vreme kucnog reda oni nesto moraju da vare,kucaju,shrafe,bushe....
Naravno,prozor je otvoren,da se dete ne bi onesvestilo i naravno ja sve vreme se nerviram i cekam da se probudi....vise smeta meni nego njoj,ali se desava da je probude...retko al se desi...
Normalno cesto i neki pametnjakovici renoviraju stan bas u to vreme...i tako....

I sad se ja pitam kako to da je svima zgodno bas to vreme kada navodno treba da se odmara, da rade nesto?
Mi pazimo da ne pravimo buku i kad nije kucni red...
Nije mi jasno sto je tako tesko postovati to neko vreme odmora
Druga stvar koju rade ovi iz luna parka je ta da imaju neka 3 psa i jednog od njih(stene labradora) vezu uvece oko pola 10 - 10 ili naravno u ovo neko vreme kao malo pre, i on se buni i laje, da bi ga pustili a oni ga kuliraju i pustaju ga da se dere....
Nije mi jasno zasto ga vezuju kada inace po ceo dan slobodno setka po parkicu ....i vezu ga bas kad ne treba....ne kapiram...kao da namerno to rade(sto cisto sumnjam posto su ovako ok ljudi)
I meni je sad recimo,glupo da im skrenem paznju....

Sa druge strane,komsijama smo slali policiju par puta kada su nocu pravili haos i nismo mogli da spavamo....na svu srecu,takve stvari se vise ne desavaju....i toliko se glupo osecam zbog tog zvanja policije....osecam se ko neka babuskera koja nema pametnija posla nego da smara komsije

Da li postujete kucni red?A vase komsije?Kako resavate probleme tipa:komsija iznad svako vece odvrne muziku "do daske" i boli ga uvo za vase molbe da prestane;ili:komsinica sa treceg je opet(!) unosila cvece pa je vasa terasa puna zemlje;ili:zivite u prizemlju pa se neko redovno svadja tik pored vaseg prozora?
U zgradi u kojoj zivim izgleda da niko cuo nije za kucni red,a vreme od dva do pet je udarno za renoviranje stana...

U mojoj zgradi vidim i cujem komsije samo kad se zateknemo zajedno u liftu i svi se pridrzavaju kucnog reda te ne smetamo jedni drugima unutar zgrade, ali se zato koljemo za parking mesta i shizimo kad neki primaju goste na parking tj. krisom im otvaraju kapiju.

U zgradi, tacno ispod moje sobe je soba decka koji svaku noc svira gitaru...Slusanje njegove muzike mi je toliko preslo u naviku da ne mogu da zaspim kada je on na odmoru :D .

...dobra tema...u mojoj ygradi deca mala redovno placu u nevreme...nisu deca kriva nego roditelji koje boli uvo sto ona placu,komsinica ispod redovno dovodi goste na terasu i tamo kafenise i redovno glasno prica:cool:...u stanu iynad nema tepih pa se cuje kopitanje kao da idu konji a ne ljudi,cuje se trcanje po stepenistu,lift koji drci kao da ce da otpadne...ponekad busilica za zid...e sad ponekad odreagujem, nekad ne...zavisi kako sam raspolozena,ne ynam ima akustike kolko hoces:lol:

Kod nas je strašno !!! :eek:
Mala deca skaču, vrište i udaraju o nameštaj, pas laje i zavija i danju i noću, treskanje vratima, pijani veterani sa svojim ratnim i glasnim uspomenama, ne može se disati od kuhinjskuh mirisa na prepečene šnicle i dinstani luk, majstori stalno nešto renoviraju, ruše i buše, tumaraju neki sumnjivi, naoružani likovi skloni kocki i alkoholu, ženska dreka pomešana sa preglasnom muzikom, a onda još ...
... pa, i te dosadne komšije, što me stalno uznemiravaju i opominju zbog toga !!! :D

mi smo juce imali neprijatnost jednu
trebali da dodju iz servisa da nam ugrade klimu oko 12 h....ali su kasnili "samo" 4 sata :roll:
onda su dosli i krenuli da buse....
dok su busili onu rupchagu za crevo oko 4 i 15, ja izasla sa malom na terasu zbog buke...
i okrenem se ja ka vratima kad vidim komsije pored,zena i sin,otvorili ulazna vrata i usli i masu rukama...ja udjem sa terase i oni kao "ovo ovako ne moze,smesta prestanite,itd, itb..."
Kaze sin dosao sa puta pa oce da odmara,sto nisu dosli u 9 uvece da ugradjuju,smesta da stanu....
pogleda mene i kaze mi ovo je tvoj problem a ne nas, zarad komsijskih odnosa im reci da prekinu
kazem ja majstoru da stane,on stane i pogleda me i nastavi da bushi
tu krece frka,posvadjaju se njih dvojica,ja reko ajde jos i da se pobiju....
nista,kaze majstor brzo ce i kao to je to...ovi odu,ja zakljucam gornju bravu(koja je malo klimava i ako se gurne malo jace,vrata se opusteno otvore)
i nastavi ovaj sa busenjem i posle nekoliko minuta gledam ja u vrata,kad ono kvaka ide gore dole....i lik ladno iako je video da je zakljucano,gurne vrata jace i ladno ih otvori i opet lkrene da se buni
kao majstori meni prave problem

da nastavim,mala mi ugasila komp pa sam poslala na brzinu...
elem, kaze on kao prave mi problem kao,ne znam sta mu je to znacilo,dal je kao pretnja neka za nesto ili sta?
kao da ja odredjujem kada ce da dodju i dal ce kasniti...
a najbolje bi bilo da im kazem e momci dodjite drugi put ako moze pre il posle kucnog reda,komsiji smeta,a moja beba neka se bari i neka vristi na plus milion i danju i nocu,ne mora ni da jede ni da spava...a ne moram ni ja...posto komsa ne moze da se strpi pola sata...
razumem da renoviram gajbu pa da buse stalno i tako to al ovo je drugo nesto misim stvarno
pa jos i ulazi tako u tudj stan...

Jedno je kad neko konstantno ne poštuje kućni red, i ponaša se bahato i kako mu ćef svaki dan. Drugo je kad neko jednom u deset godina ugradjuje klimu pa napravi buku...Za toliko valjda komšiluk može da izdrži, klima se ne ugradjuje u stan svaki dan. Tako da ne treba biti namćor i za sve grditi. One bezobrazne :evil: koji haraju u nekoj zgradi i ne može im niko ništa treba dobro "isprašiti" .

Back