Kućni poslovi

gost 114527

Veoma poznat
Poruka
14.555
Znači ovako...
Ne govori se o domaćicama koje su svesno odlučile da se posvete kući i kućnim poslovima, već ženama koje rade i opet obavljaju sve poslove kod kuće...
Je l' mislite da je to pošteno?
Kako ste vi podelile poslove sa svojim muževima?

Ja nemam muza ali sam zivela s momkom dve godine, tako da imam iskustva sa podelom kucnih poslova. U nasem slucaju je bilo....subota je dan za generalno ciscenje stana, pa ko sta dohvati :D nismo imali unapred dodeljene uloge, tako da je nekad on usisavao a ja ribala wc na primer, a nekad obrnuto :). Uglavnom radili smo oboje podjednako i niko nikog nije terao..

Ja nemam muza ali sam zivela s momkom dve godine, tako da imam iskustva sa podelom kucnih poslova. U nasem slucaju je bilo....subota je dan za generalno ciscenje stana, pa ko sta dohvati :D nismo imali unapred dodeljene uloge, tako da je nekad on usisavao a ja ribala wc na primer, a nekad obrnuto :). Uglavnom radili smo oboje podjednako i niko nikog nije terao..

To je lepo, ali takvo vaspitanje muškarac mora poneti iz kuće... nažalost malo je onih koji svoje sinove odgajaju na taj način.

Jesi žensko? Nisi... Mrš sa teme... Hvala...:D
neću i šta mi možeš
62izy85.gif

stepen ferosti zavisi od uposlenosti i prihodovanja partnera da se ne lažemo

Pa sad, verovatno i to ima veze ne znam...mi smo oboje radili tako da radnim danima i nismo nesto mnogo cistili, normalno sudovi od vecere i to. Ali zato vikendom oboje zavrnemo rukave :)

P.S. Ne znam dal ima veze da pomenem da taj bivsi nije bio Srbin, mada mislim da nema neke veze generalno.

Poslednja izmena:

pa nikako nisam podelila...:lol:
kad se ponudi da nešto uradi - prihvatim, naravno...to je uglavnom odlazak na pijacu i ...ček da se setim..a da! kad čistimo bure od kiselog kupusa...sve druge poslove koje možete zamisliti kod mene su na spisku. mislim da sam uglavnom ja kriva zbog toga, ali...šta sad...
to ne utiče na moje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo bračnim životom.

Poslednja izmena:
Znači ovako...
Ne govori se o domaćicama koje su svesno odlučile da se posvete kući i kućnim poslovima, već ženama koje rade i opet obavljaju sve poslove kod kuće...

Nikad i nikako. Mm nikad u zivotu nije nista uradio po kuci osim mozda par rucaka ponekad kad nesto zabrlja pa da se kao iskupi.
Ne krivim ga, nekako se od pocetka tako nametnulo. Bio rat, nije bio mesecima kuci, posle borba za svaki dinar. On je bio kao ministar vanjskih poslova nase porodice, ja unutrasnjih, tako ostalo i onda kad sam i ja malo provirila van, tj pocela da radim.

Vesta sam prilicno a ne patim od trunke prasine tako da ne padam od umora. Stignem i na forumu da blejim i da odem na kafu i da se odmorim. Nije mi vise ni posao tezak tako da kuci ne stizem umorna cak sta vise dobro mi dodje malo fizickog napora.

pa nikako nisam podelila...:lol:
kad se ponudi da nešto uradi - prihvatim, naravno...to je uglavnom odlazak na pijacu i ...ček da se setim..a da! kad čistimo bure od kiselog kupusa...sve druge poslove koje možete zamisliti kod mene su na spisku. mislim da sam uglavnom ja kriva zbog toga, ali...šta sad...
to ne utiče na moje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo bračnim životom.
dobro me podseti...pristajem da mesec dana perem sudove a da ona izbaci kupus od pre dve godine iz podruma :sad2:

Znači ovako...

Mislim da se moze sve postici. Nerviraju me te kuknjave oko spremanja. Ako se prostor redovno odrzava, nikada nema previse posla.
Nije problem ako sredjuje smo jedan, problem je ako se onaj drugi ponasa bahato i ostavlja sve za sobom gde stigne kao da ima licnog slugu. To je vec bezobrazluk. Ako si sam jeo, pospremi sto. Vesu za pranje zna se gde je mesto. Obuca stoji u cipelarniku, ne sluzi za saplitanje u hodniku, i sl. To bi trebalo biti normalno.
Ako je nesto pretesko ili ne mogu da dohvatim, ako imam dr. obaveze i ne mogu da stignem, naravno da bih ocekivala pomoc. Za ostalo cu se sama snaci...

To je lepo, ali takvo vaspitanje muškarac mora poneti iz kuće... nažalost malo je onih koji svoje sinove odgajaju na taj način.

Ти си вероватно била Пепељуга која је све кућне послове радила или радиш и даљњ.
Кад се почне тако о уздизању кућних послова и текућег одржавања на ниво филозофије, много смешно.

Back