Kućni ljubimci

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.555

Neki muškarci više vole mačke nego pse.
Neke poznate ličnosti, poput Eda Širana, Džordža Klunija, Nikolasa Kejdža, ljubitelji su mačaka,
a jedno zanimljivo istraživanje je pokazalo da one koji imaju pse doživljavamo kao muževnije nego one koji imaju mačke.

1657793798465.png

"Rodni stereotipi su prisutni već godinama.
Iako je sada povećan broj muškaraca koji imaju mačke, ove životinje ipak češće imaju žene za vlasnice.
Zaista je vreme da se ovaj stereotip 'slomi', da više muškaraca ima mačke jer nisu samo psi najbolji čovekov prijatelj",
kaže Džejms Jits iz udruženja Cats Protection koje je sprovelo istraživanje.

Ma%C4%8Dka.jpg
Foto: Shutterstock

Psiholog Hani Longkaster-Džejms kaže da su muškarci vlasnici mački "suprotnost toksičnoj muževnosti".

"Krajnje je vreme da vidimo muškarce koji su spremni da pokažu i svoju nežniju stranu kroz svoju ljubav prema mačkama.
Tome doprinose i poznati muškarci koji imaju svoje mace.
Ove životinje mogu da budu idealni ljubimci jer snižavaju stres, nisu 'teške za održavanje' i ne zahtevaju šetnju.
Čini mi se da danas više prihvatamo nežnu stranu muškarca, a da pritom ne dovodimo u pitanje njegovu muževnost",
rekla je ona, dodajući da
"postoji nešto vrlo privlačno u muškarcu koji ume da pokaže svoju ljubav prema mački".

Pas ili mačka?
Ili nešto treće?
Imate li kućnog ljubimca?

Volim i mačke i pse (one koji nisu opasni i krvožedni), ali više mačke. 🐱

Kada je moja baba zimus preminula, ostavila je za sobom jednog debelog sredovečnog mačka, pa se sada otac i ja brinemo o njemu. Razmišljam da još za njegovog života uzmemo još jednu mačku, da nam ostane kada se babin mačak pridruži gazdarici na nebu.

Pa malo zezanja....

.

Pas - ležeran tip

Poznato je da su ovi ljubimci verni i odani, pa tako - ljubitelj kuca - poseduje iste osobine.
Obično se radi o muškarcima koji su otvoreni prema svetu, opušteni, plemenite duše (posebno ako su udomili lutalicu),
Stručnjaci kažu da staranje o psu najviše liči na stranje o detetu – redovne šetnje, vaspitavanje/dresura, redovni obroci...
.

Mačka - osetljiv i oprezan

Ljubitelji ovih životinja izuzetno cene samostalnost, vrlo su oprezni i ne upuštaju se lako u veze
Zahtevaju pažnju i nežnost , kao i stalno dokazivanje ljubavi..

Šta kućni ljubimac govori o muškarcu

Ribice i vodene kornjače - distanciran
.. Po pravilu, ovo su muškarci koji vole da budu na distanci, pomalo su hladni, ne umeju da ispoljavaju emocije...
To ne znači da su bezosećajni, već samo je retko ispoljavaju prema živim bićima.
Posao, to je već nešto drugo, tu i te kako umeju da se nametnu.
Velike su estete, pa shodno tome, fizički izgled igra važnu ulogu u njihovom izboru partnera.
Žena koja im se dopadne mora da je atraktivna, elegantna i lepih manira.
da mogu da je izlože i pokažu, baš kao svoje ribice u akvarijumu.

Papagaj - zabavan

To su zabavni muškarci, koji vole izlaske, druženje, za njih je život jedna velika žurka...
Budući da su izabrali ljubimca koji takođe ne može da se mazi, možete pretpostaviti da ne spada u najnežnije osobe na svetu.
Veoma ceni svoju slobodu, poštuje partnera, ali ne želi da bude ograničavan.
Ove osobe su odlični slušaoci.

Šta kućni ljubimac govori o muškarcu

Hrčak ili morsko prase - nezreo
Koliko god da ove životinjice izgledaju slatko u kavezu, ako je muškarac koji ih drži stariji od 15 godina (kao što pretpostavljamo da jeste),
očigledno ima nekih ozbiljnijih problema sa odrastanjem
Sebe vidi kao "večitog dečaka" i nema nameru da se promeni.

Imala sam sve navedeno osim hrčaka po više puta, ali već je prilično jasno da sam mačkara u duši.

IMG_20220714_004330 (1).jpg

Samo posmatranje mačaka me uveseljava i zabavlja.
Od rođenja me prate i otkad znam za sebe, imam ih dežurne oko sebe.
Skoro da ne postoji životinja koja mi je mrska, ali osim mačaka bih naročito volela da se sprijateljim sa nekim gavranom. :mrgreen:
U snovima mi se često ponavlja motiv kompletno crnog dobermana pa bih možda jednog nekad kupila.

Imala sam sve navedeno osim hrčaka po više puta, ali već je prilično jasno da sam mačkara u duši.

Pogledajte prilog 1187427
Skoro da ne postoji životinja koja mi je mrska, ali osim mačaka bih naročito volela da se sprijateljim sa nekim gavranom. :mrgreen:
U snovima mi se često ponavlja motiv kompletno crnog dobermana pa bih možda jednog nekad kupila.

A grifin? :lol:

Pogledajte prilog 1187427
njaooooooo shto je slatko :zaljubljena:

Back