KUĆNI LJUBIMCI

mimi ja to sve samo bez slaninice :lol:

a una cim cuje kako suska folija ili kako pucka blister ona vec smislja kako da se sakrije :lol:
mrzi jadna to ...jos ako izgovorim njeno ime ...ceo dan joj propadne :lol:

nocas je jadna bila na terasi celu noc...muz pusio na terasi i ona je izasla a mrak je i nije je video...i zatvorio vrata i lego...
jos ja dok sam citala cujem kako nesto grebucka...al sam mislila da spava pa sanja nesto i noktima grebucka parket...posto ima obicaj
i ujutru ja ustajem a muz me pita jel sam ja nocas unu izbacila na terasu :eek:
jadnica...posle je bila onesvescena satima na svom jorganu

Mimi, Bili je očigledno bio "kulturna" zverka, kao i moj Grujašin, koji je najveći, najkrupniji i najmirniji dok ga "tretiramo"( ima oko 9 kg), ne samo za gliste,nego i za sve ostalo, rezignirano prihvata sve:D, maleni Dikan-Dilkan, koji nema više od 2kg, pobi nas kao Nemce iliti najgore neprijatelje, ne mogu ni obični Hloramfenikol da mu namažem, a da me ne unakazi, pa još se dere kao da ja koljem njega, a ne on mene:D

Ono, realno, jesam se svadjala sa Mirkom pre nekih mesec-dva kad sam morala da mu mazem Flogocid. :lol: I palilo je jedino da ga popnem na sto, pritegnem da lezi podlakticom jedne ruke a drugom rukom tretiram ranu. I bas to, dere se kao da ga koljem, i pokusava za to umisljeno klanje da mi uzvrati istom merom. Ali valjda sam jos u srednjoj skoli, na praksi oguglala uz prasice i jagnjice, a tek 4 godine volontiranja u drustvu za zastitu zivotinja... :eek: I fakat su macke gore za davanje bilo kakve terapije nego psi.

mimi ja to sve samo bez slaninice :lol:

a una cim cuje kako suska folija ili kako pucka blister ona vec smislja kako da se sakrije :lol:
mrzi jadna to ...jos ako izgovorim njeno ime ...ceo dan joj propadne :lol:

nocas je jadna bila na terasi celu noc...muz pusio na terasi i ona je izasla a mrak je i nije je video...i zatvorio vrata i lego...
jos ja dok sam citala cujem kako nesto grebucka...al sam mislila da spava pa sanja nesto i noktima grebucka parket...posto ima obicaj
i ujutru ja ustajem a muz me pita jel sam ja nocas unu izbacila na terasu :eek:
jadnica...posle je bila onesvescena satima na svom jorganu

Joj, mukica. :lol:

:sad2:

Nana, dvogodišnja ženka bernardinca, stradala dok je iz kuće u požaru spasavala svog gazdu Meneša Pečera, njegovu ženu i njihove tri ćerke

NJUJORK - Pas heroj.
Nana, dvogodišnja ženka bernardinca, izgubila je život dok je spasavala porodicu u požarom zahvaćenom domu u Džejmstaunu u Njujorku.

Pola sata nakon što su svi zaspali, Nana je osetila dim u kući, pa je počela da liže po licu svog vlasnika Meneša Pečera kako bi ga probudila. U tome je i uspela, pa je Pečer na vreme stigao da sa suprugom i tri ćerke izjuri iz kuće koja se pretvarala u sve veću buktinju. Nana je trčala za njim od sobe do sobe, ali se, nažalost, putem izgubila.

- Shvatio sam da je nema tek kad smo napustili kuću. Vratio sam se unutra da je izvučem, ali uzalud. Dozivao sam je, ali Nana se nije odazivala - opisao je taj tragični rastanak s ljubimcem Pečer i dodao da bi dao sve što ima samo da opet može da je vidi.

http://www.kurir-info.rs/kuca-spasla-porodicu-i-uginula-clanak-268094

Fotografija0405.jpg

Cile sa zimskom frizurom (sad je olindran na kratko), i uzimskim čarolijama:

Fotografija0925.jpg

DObar je, ja mislim da zivot sa terijerom nikad nije dosadan. :lol:

Danas sam moju lujku morala da odglavljujem, samu je sebe prevazisla. :aha: Posto nemamo ogradu a ona je malo... :twisted: mora da bude na lancu (i pre ego sto neko nesto kaze, lanac od 7,5m je bolji od boksa 2x2) a danas se provukla kroz rupu ispod ograde ka komsijama, obisla krug oko sljive do ograde i izasla nazad u nase dvoriste. Pritom je u odlasku prosla iznad sajle preko koje bi trebalo da je zategnuta pletena zica a u povratku ispod... ili bese obrnuto? :think: I nikakve sanse nije bilo da se oslobodi do mog povratka kuci jer niko osim mene (i mog deteta) ne sme da je dira po vratu gde je, jel'te, i ogrlica. Sreca, to je trajalo mozda sat-sat ipo.

Вести је баш лепо теријерче; не знам какви су вестији иначе, осим да су живахни...

Мими, нешто смисли за радозналу њушку, може тако са ланцем да се ували у неку невољу : У

Dobro vece svima
Moram da kazem da svim roditeljima sa decom na ovom pdf-u preporucujem da nabave kuce kad dete napuni nekih 6-7 godina
Radost, mir i sreca koju pas unese u kucu je neverovatna i ne moze se porediti ni sa cim
A zamislite tek kakvo je veselje ako ih imate dva :mrgreen:

A ja dodajem da ne moraju da cekaju da dobiju decu, deca koja rastu uz zivotinju su daleko zdravija u svakom pogledu od one drzane pod staklenim zvonom. Dakle, od malena su izlozena raznim faktorima koji stimulisu razvoj imuniteta, emocionalno su stabilnija i od malih nogu se uce odgovornosti.

A ja dodajem da ne moraju da cekaju da dobiju decu, deca koja rastu uz zivotinju su daleko zdravija u svakom pogledu od one drzane pod staklenim zvonom. Dakle, od malena su izlozena raznim faktorima koji stimulisu razvoj imuniteta, emocionalno su stabilnija i od malih nogu se uce odgovornosti.
:klap: Slažem se u potpunosti !
Ja sam odrastala uz psa, ustvari kao klinka sam ga dobila, taj pas je bio deo moje porodice, ma obožavala sam ga. Uginuo je u 16-oj godini, tako da sam onaj najlepši deo detinjstva provela uz njega. :pas: A pored njega sam uvek imala bar još neku "živuljku" - papagaja, kornjaču, zeca, hrčka, ribice... Sad sam udata, imam malo dete, moji imaju psa i baš se lepo slažu, uživam dok ih gledam kako se igraju. :mazipsa: A što se tiče higijene i tih stvari, što me često drugi pitaju - dete i pas- kako to, pa lepo, ne dajem mu baš da jede iz njegove činije i da ga ljubi, ali ja sam čak i to kao dete radila, i evo živa sam i zdrava, kod lekara nisam bila od srednje škole, osim u trudnoći. :super:

Вести је баш лепо теријерче; не знам какви су вестији иначе, осим да су живахни...

Мими, нешто смисли за радозналу њушку, може тако са ланцем да се ували у неку невољу : У

Vesti - hrabar i glup!:mrgreen:
S tim što je ovaj moj kukavica!:confused:

..Al je barem lep...:lol:

:klap: Slažem se u potpunosti !
Ja sam odrastala uz psa, ustvari kao klinka sam ga dobila, taj pas je bio deo moje porodice, ma obožavala sam ga. Uginuo je u 16-oj godini, tako da sam onaj najlepši deo detinjstva provela uz njega. :pas: A pored njega sam uvek imala bar još neku "živuljku" - papagaja, kornjaču, zeca, hrčka, ribice... Sad sam udata, imam malo dete, moji imaju psa i baš se lepo slažu, uživam dok ih gledam kako se igraju. :mazipsa: A što se tiče higijene i tih stvari, što me često drugi pitaju - dete i pas- kako to, pa lepo, ne dajem mu baš da jede iz njegove činije i da ga ljubi, ali ja sam čak i to kao dete radila, i evo živa sam i zdrava, kod lekara nisam bila od srednje škole, osim u trudnoći. :super:

Naprotiv, vise sam cistila kucu dok je moj prethodni pas ziveo unutra, s nama. :lol: Dlaka duga, mekana, dete malo, puza, trpa svasta u usta, ma non-stop mi je bila puna zica vesa i radili su na smenu usisivac i mop. Sad mi je dete vece, ova sad kuja napolju, tako da sam se ulenjila...

Vesti - hrabar i glup!:mrgreen:
S tim što je ovaj moj kukavica!:confused:

..Al je barem lep...:lol:

Ma nije kukavica, samo je mlad. :) Koliko bese ima godinica? Oko trece-cetvrte muzjaci dostizu maksimum zrelosti i onda postaju jaaako teritorijalni, skloni svaleraciji i tako to.

Naprotiv, vise sam cistila kucu dok je moj prethodni pas ziveo unutra, s nama. :lol: Dlaka duga, mekana, dete malo, puza, trpa svasta u usta, ma non-stop mi je bila puna zica vesa i radili su na smenu usisivac i mop. Sad mi je dete vece, ova sad kuja napolju, tako da sam se ulenjila...

Ma nije kukavica, samo je mlad. :) Koliko bese ima godinica? Oko trece-cetvrte muzjaci dostizu maksimum zrelosti i onda postaju jaaako teritorijalni, skloni svaleraciji i tako to.
Dve i po.
Ma, agresivan je prema druugim psima, ali se uplaši najlon kese koju nosi vetar ulicom, grane koja se mrda, ne sme da ide pored ograde na mostu....i tako...

mltgs1.jpg

moja kujica Beti, na zhalost uginula je od starosti u januaru ove godine :sad2:

a ovo je njena cerka Lili, ludacha koja nas sad uveseljava :

x56qva.jpg

Slatkice. :) Smrt je nista drugo nego sastavni deo zivota a ljubimci, na zalost, zive krace od nas. Ova pesma (mada se i dalje deklarisem kao pravoslavac) mi uliva neku nadu:
I The rainbow bridge poem. Nadam se da je cerka sterilisana?

Dve i po.
Ma, agresivan je prema druugim psima, ali se uplaši najlon kese koju nosi vetar ulicom, grane koja se mrda, ne sme da ide pored ograde na mostu....i tako...

A, pa to su stvari koje ne razume, njih se i moj Gizmo plasio celog zivota. :) I sad Mrvica, pre neko vece smo zaginule kad je grmelo, jedva sam je naterala da vecera! :eek:

Dve i po.
Helen,imla sam patuljastu pudlu i patuljastog šnaucera,kad god smo sami pokušavali da ih šišamo, hebali bi nam sve po spisku.Profesionalni frizer koji ih je šišao na svaka 4 meseca(inače i dreser pasa i kinološki sudija), objasnio nam je da je to problem patuljastih rasa, da su male kuce pune kompleksa i da uvek ima problema sa njima, nikada sa krupnim psima, ali i da je problem i do nas, jer im suviše popuštamo("razmažena derlad"), zaista, kad god je ušao u kuću, oni su se tresli poput prutića, mada nikada nije podigao glas na njih niti ih udario i bili su mirni kao bubice, za sve vreme dok je radio :eek::eek:(minimalno sat vremena za jednog psa, a nas su hteli da 'izedu):D
Ne znam da li si pročitala ranije, već sam se ovde sprdala sa pričom kad sam šetala moje iskompleksirane, frizirane pikavce, prolazi čovek sa dva savršena izložbena dobermana koji mu uredno idu uz nogu, ovi moji se deru kao magarci, dobermani ih ignorišu, a čovek mi se obrati, onako, "s gnušanjem"- "Gospođo, zašto ne obuzdate te vaše zveri?":zcepanje::zcepanje:

Back