Kućni ljubimci ili prijatelji?

Šta je za vas kućni ljubimac?

• Životinja - koja boravi u mom domu i o kojoj imam obavezu ili želju da se brinem.

• Prijatelj - do kog mi je stalo i sa kojim uživam u vremenu koje provodimo zajedno.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

LeNatasha

Gost
Poruka
106
Da li na svoje kućne ljubimce gledate samo kao na životinje koje borave u vašem domu i o kojima trebate/želite da se brinete ili kao na prijatelja sa kojim uživate provodeći vreme zajedno?

S obzirom da sa svojim kućnim ljubimcima bolje provodim vreme nego sa većinom ljudi, za mene su moji kućni ljubimci nešto više od samog pojma životinje i slobodno mogu da kažem da ih smatram za prijatelje. Neki opet nabavljaju kućne ljubimce samo da bi mogli da kažu kako ih imaju i prošetali ih nekad, osim toga što ih hrane. Kakva je situacija kod vas? :ceka:

I evo još jedno pitanje gratis:
Da li mislite da bi se slagali sa vašim ljubimcima koliko se sada slažete kad bi mogli da razumete međusobni govor? :lol:

Ustvari,poenta je u trećem pitanju.
Najjače je i najviše mi se "dojmilo"......

Svakako da je vrh u želji svakog vlasnika da mu ljubimac progovori...
Zatim,tim sledom, ide obuka da ujutro kuva kafu.
Zatim,da nauči kako se koristi usisivač.....
Da vrati svu brigu,troškove i ulaganja.

Gledao sam onomad na novosadskoj TV šta pas sve može da nauči....
Onaj mu kaže u dvorištu,pred kamerom, da donese mobilni,
z
latni retriver se okrene,uđe u kuću i nosi mobilni.
Kaže "Donesi mi tašnu !"
Za minut-dva, pas nosi crnu akt tašnu,uhvativši za ručku.
"Idi - kaže - donese mi naočare" !
Evo, idu i naočare....
Taj pas više naučio od većine dece !
Kako da ne bude prijatelj ?
Familija,more....

Poslednja izmena:
naravno da ih ne gledam samo kao zivotinje koje tu borave, vec kao na clanove porodice...kao sto rece autorka teme bolje komuniciram sa njima i bolje me razumiju nego polovina ljudi koje poznajem....
imam dvije macke, obicne mjesanke kojima je bio potreban dom, u uvijek sam za to da se udomi pas ili macka mjesanac, iz azila ili pronadjen na ulici, jer pasmina je stvarno nebitna.
ima ljudi koji drze psa u kuci samo kao ukras i da bi se hvalili kako eto bas oni imaju kucnog ljubimca ali iz ociju zivotinje se vidi nezadovoljstvo, i kad tad ta zivotinja nadje nacin da se oslobodi, u to sam sigurna.

Ja gledam na kućnog ljubimca kao na životinju koja mi je pre svega prijatelj, o kojoj želim da brinem i da je negujem.
Svakako da ukoliko već kažem da mi jeste prijatelj, da to podrazumeva lepo i divno vreme koje zajedno provodimo.
Svakako da i o prijateljima, ukućanima, životinjama valja brinuti.
Nevezano za to što kućni ljubimci iziskuju određenu negu jer nisu samostalni kao ljudi.
Već se briga o njima malo drugačije obavlja u odnosu na brigu o ljudima.

Ne mislim da je odvojivo ono što nosi prvi post.
Životinje ima uglavno onaj ko ih voli.
On jeste svestan da su to životinje, ali se sa istima poveže toliko da su mu nešto najmilije.

Back