Kućna gospoja

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
Je l biste voleli da vam sadašnja žena ili hipotetička žena sedi kući dok vi idete na posao (pretpostavimo da zarađujete dovoljno), ili biste više voleli da radi? Zašto jedno ili drugo?

Ili nemate stav po ovom pitanju?

Ne treba mi parazit kojoj će dan prolaziti u gledanju serija i ispijanju kafa sa komšinicom.
Znajući moju gospođu nema o čemu da brinem, ta ni kafu mi nije dozvoljavala da joj platim dok smo se zabavljali.

Ne bih imao nista protiv da se brine o kuci .Volio bih da ukrasava dvoriste cvijecem .
Cak bih bio spreman da joj se pridruzim kada dodjem s posla i malo se
odmorim . Mislim da je neki zajednicki rad sa voljenom osobom nesto
najljepse , bez obzira sto bi joj tada mozda vise odmogao nego pomogao !

Ne bih imao nista protiv da se brine o kuci .Volio bih da ukrasava dvoriste cvijecem .
Cak bih bio spreman da joj se pridruzim kada dodjem s posla i malo se
odmorim . Mislim da je neki zajednicki rad sa voljenom osobom nesto
najljepse , bez obzira sto bi joj tada mozda vise odmogao nego pomogao !

Slažem se za zajednički rad.. A za ovo, više bih voleo da je nezavisna od mene..

Je l biste voleli da vam sadašnja žena ili hipotetička žena sedi kući dok vi idete na posao (pretpostavimo da zarađujete dovoljno), ili biste više voleli da radi? Zašto jedno ili drugo?

Ili nemate stav po ovom pitanju?

Moja sadasnja zena je iz plemena Arapesh (Nova Gvineja) i dok ona ide na posao, ja kao pozrtvovani muz cuvam djecu, perem, cistim prozore, usisavam prasinu, peglam robu, znaci, muska sam domacica.
Naime, moje usvojeno pleme je specificno zbog toga sto mi muskarci ne zelimo da budemo stavljeni u dominantan polozaj jer tako nalaze nasa kultura koja prezire vodjstvo, agresivnost, ceskanje jaja, kocoperenje, svakodnevnu hvalisavost sto se tice licnih ili seksualnih podviga (tastina, zgrtanje materijalnih dobara, lihvarenje, isto), a dominacija i bilo kakvo isticanje "muskih karakteristika" se ne preporucuju pa cak i kad je to, na prvi pogled, neophodno. Arapesh muskarci se cak dobrovoljno odricu dominantnog polozaja u svojoj zajednici samo da ne stvaraju probleme svojoj voljenoj zeni, odnosno zbog toga sto se mogu lose odraziti po djecu. Mogu ti reci da sam jako zadovoljan.
Ako te vise zanima, pogledaj: Margaret Mead, Spol i temperament u tri primitivna drustva, Zagreb 1968, str. 325.

Poslednja izmena:
Nemam stav. Svestan sam svojih (ne)mogućnosti i toga da i mene i moju hipotetičku sudrugu čeka da radimo i na poslu i kod kuće, tako da se ne upuštam u maštarije šbbkbb da mogu da priuštim poslugu, a ženka da me kod kuće čeka da joj dođem sa parama (da ne spominjem kako previše odgledanih akcionih filmova sa šoferima, baštovanima i onima što čiste bazen u pomoćnim ulogama unosi malo cinizma ka toj predstavi).

a moze da bude neka zena shta znam...neka profesija kojoj treba izdrzavanje nekakva umetnica

ili da nije bas izdrzavanje ali pare dolaze u naletu. znaci sedi kuci i povremeno padnu pare a sanjare svi da nekad dodju bash velike pare.
ili recimo prostitutka ili striptizeta i radi nocu

ja bih da ja sedim a ona da šljaka
ne realno smorili bi se oboje
kao ja gruvam kintu
ona se smara kući
o čemu da spikamo uveče
jedino da oboje ne radimo
a lova pada odnekud
pa da se zezamo

moze da ne radi niko osim da se malko kopa po kontejneru

ili dok su mama i tata zhivi da se merachi . smajli s nakrivljenom kapom

ili je recimo neko plemich i zivi u dvoru ima imanje itd.

o cemu da pricate, pa ona te sve lepo pita kako je bilo na poslu detaljno sve, poshto nema sta da radi, proucava tebe i tvoje navike i tvoj posao i kad sta da pita i kojim tonom i sve u svemu bash kako treba, prava zena pre emancipacije.

onda joj se smuchi i ode u pekaru ili kobasicharnicu da radi

pa o cemu da pricate ako ste na dva razlicita posla. ako sedi kuci onda chisti, mete, gleda holmark... jooooooj hocu da sam to hocu ceo dan da gledam holmark.
samo shto se ponavlja i sad je univerzal.

.....

ma najbolje da sedi kuci depresivna i da ne radi nihsta jer je jako tuzna i da se vuce po kuci samo a seksi je i vama je glupo da je ostavite. a poshto je depresivna daje samo ponekad. ali je i opasna i ne sme da se ima ljubavnica

ali bar mozete da prodate prichu za film ha ha

Poslednja izmena:
Moja prijateljica radi a muz ne. Kad bude plata i ona izlazi iz banke a on se nekim cudom stvori tu da je ceka na ulazu ja sve mastam o tome kako ce ga nekad neko dobro istuci. Zacudo, nikad ne pomislim da ce ga ona ostaviti, valjda zato sto znam koliko ga voli i da bez kretena ne bi mogla da zivi.
Pomislim da sto muskarac manje zasluzuje ljubav vise je ima.

Covek od nerada moze psihicki da strada, isto kao i od rada. Bolje da radi zbog svog mentalnog zdravlja (na prvom mestu) a posle toga zbog ostalih stvari. E sad, ima ljubomornih muskaraca koji svoju zenu zovu na posao po pet puta da provere da li je na radnom mestu (ja gledao). Takvi bi verovatno zabranili zeni da radi, samo kada bi oni mogli da zarade sav novac neophodan za zivot.Sto ti je srbin osetljiv na p.icku to niko nije!!!

Back