Kucici ujedaju djake

da.

samo sam mislio da ovde moze biti jedna beogradska tema. da se zna sta je problem, onaj ko salje malo dete u skolu zna o cemu je rec.

kad ono ja sam problem, a vi se zabavljate. mozda je ovo smesan forum.mozda

Mislim da ništa manje te koji šalju decu u školu ne treba da brine jer se u dvotištima tih škola okupljaju pijandure i narkomani.
A kao što sam rekla škole nemaju obezbeđenje.
U dvorištu škole preko puta ima čopor od oko 6-7 odraslih pasa od kojih ženkice malo malo pa imaju mladunce. Oni tamo u žbunju imaju svoje leglo.
Preko dana odu i to je to. Kad padne mrak opet se tu vraćaju. Da se kapija zaključava, nit bi se kučići skupljali tamo. nit male pijane i drogirane kučke i pseta koja urlaju tamo do 3-4 ujutro. Troje od njih tamo vodi i svoje kerove na s-ranje i y-banje. Lutalice se kriju u šiblju u dnu dvorišta ovi kreteni svoje kučiće dovode na fudbalske i košarkaške terene. Zašto tetkice moraju da skupljaju g-ovna po školskom dvorištu?
Da u školi postoji obezbeđenje, mogla bi da se zaključava kapija. Ali pošto ne može da se obezbedi obezbeđenje jer mame i tate neće da daju pare, kapija je - da je ne bi polomili uvek širom otvorena i danju i noću i može da uđe ko god i kad god hoće. Pa i lutalice.
Verujem da nije mnogo drugačije ni u drugim školama pa tako i u toj gde se to desilo.

Ти су срећни што уопште имају капију. :roll: Мојој екс ОШ је и ограда сасвим добра за пролажење.

Sve 3 kapije su širom otvorene 00-24 tako da je to dizanje Alkatraz fazon ograde, propala investicija. Ona donja iz razloga što je urasla u žbunje služi samo kucama. Znaš, velik je problem da se to popravi...

Imam nekoliko pitanje i volela bih zaista da dobijem odgovore na njih. Zivim na Miljakovcu gde su psi lutalice VELIKI PROBLEM, iz dana u dan sve ih je vise, krecu se oko zgrada, u parkovima, deca nemaju gde da se igraju a prolaznici svakodnevno bivaju napadnuti. Juce je, u popodnevnim satima na Miljakovcu 3, na 50m od autobuske stanice 7 pasa napalo devojku i nanelo joj teze povrede na nozi (6 ujeda), dosta je krvarila, a o stresu da i ne govorim. Uvek sam bila protiv zlostavljanja zivotinja, ali ne mogu da gledam ni kako su deca i odrasli svakodnevno na meti pasa koji slobodno setaju gradom i zasticeni su STRASNO. Da li je moguce da zivotinje imaju veca prava od ljudi? Da li mora da se ceka da pas nekog napadne pa da onda dodju po njega? Zasto niko ne kontrolise pse koji su na ulicama, mislila sam da postoje ljudi koji su za to zaduzeni. Nedavno su stanari zgrada iz ulice u kojoj zivim prijavili psa koji je konstantno napadao ljude i receno im je da mora da postoji minimum sest prijava za pokusaj napada od strane tog psa da bi dosli i odveli ga. Znam da mesta u azilima nema dovoljno za sve pse, nadam se da ce ovo neko procitati i naci neko resenje, ipak su ljudi u pitanju i njima je potrebna zastita od besnih pasa.
Проблем са законом је тај што се исти не спроводи до краја.
Као и у свим осталим законима у овој земљи, проводе се селективно, без решења која се могу открити на терену, приликом примене. Закон каже да се пси морају вакцинисати, да се не смеју пуштати да лутају, да онај ко узме пса, мора да води рачуна о њему и да буде одговоран за тог пса. Међутим, не постоје санкције за онога ко је пса пустио на улицу а то је основни узрок проблема паса луталица.
Са друге стране, када је донет закон о обавезном чиповању, многи су одлучили или да га не поштују или да се отарасе пса. Наравно, отарасити се пса у нашем граду значи одвести га на други крај града, избацити из кола и наставити мирно да се живи. Претпостављам да ће временом бити смањен број луталица пошто је после доношења закона очигледно повећан број напуштених паса. Вакцина и чиповање су бесплатни, још увек, али очигледно многима недостаје схватање да су са своје планине сишли у град да живе и да ту постоје нека другачија правила.
Када комунална буде почела жестоко да кажњава избацивање пса на улицу, онда ће се смањити и број луталица. До тада, могу да се убијају колико хоће и како хоће, увек ће бити случајева уједања и повређивања. Врста жели да опстане, а да ли ћемо ми покушати да је константно уништавамо или да решимо проблем у основи, то је већ до нас.

Да су ово ране деведесете, ја мислим да би се ђаци окупили и кренули у шетњу да најуре звери. Бар тако нешто могу да кажем за своје друштво из тог времена. :)

Ideja da djaci jure pse lutalice mi je besmislena..pre svega iz razloga sto ta ista deca
treba se uce da vole zivotinje..samim tim i ljude..ali..serija ujedanja dece i odraslih
od strane pasa lutalica se nastavlja..Krajnje je vreme da gradska vlad preduzme nesto..
pri tom u prirodnom lancu i u svakom gradu potreban je odredjen broj pasa lutalica iz
poiznatih razloga sve poreko toga treba selektovati..Medjutim mene vise nervira dvolicnost
i licemerje onih koji su najglasniji kao zastitnici pasa lutalica..a to su raznorazna dusebriznicka
udruzenja kao sto je Orka..Kada treba da se uklone agresivni psi lutalice sa ulica onda su
najglasniji pozivajuci se na zakone i pravila EU ..a kada isti ti psi izujedaju decu i odrasle
onda cute i nema ih nigde..ja imam malog salonskog psa i volim pse ali zivoti i zdravlje
dece pre svega i odraslih je ispred svega..

Треба деца да уче да воле псе, али верујем да су и сама у стању да препознају да их неки пси систематично уједају а неки не тј. нису машине које једноставно могу да се науче да игноришу догађаје ппут изуједаног детета и сл.

Даље, моје друштво најбоље познајем ја. Знам како бисмо одреаговали и сматрам такву акцију крајње рационалном.

Ако обезбедиш времеплов, могу та деца деведесетих да се врате.

Ја бих волео да се вратим у то време, да у лице кажем сваком свом лошем ОШ професору колико неспособно обавља свој посао, и то као неко ко га је претекао по образовању и по признањима.

Мени се кучићи склањају, па бих могао и ја сам, :D но за то тражим правни имунитет којег има 14-годишњак. ;)

Back