Kuče vučjaka

predrag68

Početnik
Poruka
2
imam kuče vučjaka staro tri meseca.Ako ima neko sa iskustvom o vučjacima voleo bih da mi pomogne.Moj problem je sledeći ako se to može nazvati problemom,kuče me grize da su mi sve ruke i noge u ranama.Ne znnam da li je to normalno,ali me neki put toliko iznervira da dam morao da ga udarim.Čini mi se da je preagresivan.

Nije on agresivan niti je to odlika samo steneta vucjaka. To je prirodno da neka stenad hoce da grizu dok su tako mali. Mene je moj zlatni retriever isto grizao kada je bio mali jer stene hoce da grize dok mu rastu zubi. To je prirodno a ne agresivno. Nema razloga da ga udaras. Veterinar mi je rekao da ce ga to proci sto i jeste kada je bio star oko sedam meseci. Takodje mi je dao savet da asociram rec i izrazim negodovanje kada pocne da me grize. Viknuo bih "ba" na njega i onda otisao od njega na par minuta. Pomoglo je donekle da bi stao da grize, ali je totalno prestao sam kada su mu se oformili zubi. Da ga bijes i udaras je totalno pogresno. Tvoj vucjak je mali. On jos ne zna sta sme a sta ne. Udaranjem ga neces nauciti da on radi nesto pogresno sto je u principu prirodno za njega, niti ce on da razume zasto ga udaras.

Nije on agresivan niti je to odlika samo steneta vucjaka. To je prirodno da neka stenad hoce da grizu dok su tako mali. Mene je moj zlatni retriever isto grizao kada je bio mali jer stene hoce da grize dok mu rastu zubi. To je prirodno a ne agresivno. Nema razloga da ga udaras. Veterinar mi je rekao da ce ga to proci sto i jeste kada je bio star oko sedam meseci. Takodje mi je dao savet da asociram rec i izrazim negodovanje kada pocne da me grize. Viknuo bih "ba" na njega i onda otisao od njega na par minuta. Pomoglo je donekle da bi stao da grize, ali je totalno prestao sam kada su mu se oformili zubi. Da ga bijes i udaras je totalno pogresno. Tvoj vucjak je mali. On jos ne zna sta sme a sta ne. Udaranjem ga neces nauciti da on radi nesto pogresno sto je u principu prirodno za njega, niti ce on da razume zasto ga udaras.
Znam i ja da je još mali ali neki put nema osećaj pa ugrize jako,koliko god da ga odgurujem i govorim da ne grize on samo navaljuje.Kažem vam noge i ruke su mi u ranama.

Znam i ja da je još mali ali neki put nema osećaj pa ugrize jako,koliko god da ga odgurujem i govorim da ne grize on samo navaljuje.Kažem vam noge i ruke su mi u ranama.
Док је мали учи га на команду " фуј то", веома је лако науче а служи код разних потенцијалних несташлука. Може да има пик на разне ствари..

Imala sam ga ja, moj sin ga je doneo malog kuci, vrazicak mali, sve grize, cak je i moju novu cetku za kosu za koju sam sve pretrazila dobio i dala sam mu,nije mi bilo zao, grizao je obucu gdje god nadje dok se ja nijesam sjetila jedan dan i donela mu je sama, onu istu cipelu koju je grizao prije neki dan, on me tako zahvalno pogledao i vise nista nije dirao osim nje! Imas da kupis one gumene igracke, ja mu kupila jednu u obliku kokoske nju je volio, grizao do mile volje! Moras se snaci, nije lako sa njima, a udarati ga ne smijes nikako jer ces ga bas tako uciniti agresivnim i pamte oni sve, zapamti! Nabavi lopticu pa mu je bacaj, vole da se igraju sa njom, samo mu skrenes paznju sa sebe na nesto drugo!

Не паничи. Нема везе ни са каквом агресивношћу. Расту му зуби и то га физички иритира.Кврцни га по њушци ( као да му удараш чвегер) и истовремно врло озбиљно кажи ФУЈ.Касније ће фуј остати за све што не треба да дира илиставља у уста.

Back