Kuće od kontejnera (shipping container homes)

openbox

Poznat
Poruka
8.320
Da li ste čuli da se dosta ljudi u svetu odlučuje na ovaj potez jer je dom u modernim gradovima minimum 1 milion dolara

naime da kupi kontejner prepravi ga u dom jer je mnogo jeftiniji od kuće, a vala je i faradejev kavez!

problem sam primetio što su se mediji uprli da ocrne ovakav dom!
znači ovo im preti debelo!

zašto, jer čoveka običnog radnika stavlja u veoma nezavistan položaj
- jeftin dom
- može da se preseli ako su tu plate male
- a i radijacia im ne može ništa...

da li ovo preti tržištu nekretnina, na kojem se bazira robovlasništvo?

ima interesantnih ideja

Prilozi

• Container2.jpg
    Container2.jpg
    109,3 KB · Pregleda: 35
  • 5f36cc9a33466b93082cca6e_Container-house-exterior-3D-re.jpg
    5f36cc9a33466b93082cca6e_Container-house-exterior-3D-re.jpg
    202,5 KB · Pregleda: 40
Kontejneri koje neke firme kod nas prodaju, dobijene su za dž.za smeštaj migranata. Tako se priča.

Nisam primetio da mediji negativno govore o kontejnerima.
Naravno da odgovara onima koji nemaju krov nad glavom, pa gledaju da se negde smeste. Ko nema ne bira.
Inače, arh. tako izgledaju i kuće tzv.skandinavskog tipa, samo od drugog materijala, lepše malo konstrukcije i mnogo skuplje, naravno.

Ja nisam video jeftine kontejnere, svi su preko 3k ili 5k evra..a jel to jeftino?

Evo jedan
Stara cena: 11 000 €
Novo cena: 8 790 €
Spoljaљnje dimenzije- 480 x 600x 250cm = 28.8m2

Evo na drugom mestu 16.000e

A ne vidim da si resio problem, treba ti plac treba ti dozvola, treba ti infrastruktura, voda i struja i onda....onda mora da otvorim novu temu....

Poslednja izmena:
Ovo su Kinezi poceli skoro da prave, koliko ja znam...
Cak i da ih slazu jedne na druge, naprave celu zgradu ocas posla. :)
Nije losa ideja...
Ja zivim prakticno u takvim naseljima,(kad radim), na nekoj temi sam i postavljao slike i pricao o tome. Sklopivi kontejneri, moze da se natovari i preko 12 kom. na jednu prikolicu, podigne se za dan jedan ili dva modula (6*2.5 obicno dimenzija), dobro izolovani, moze da se naruci oblozen drvetom ili go sendvic panel. Ako je na duze moze i da se opsije rigipsom i da izgleda kao obicna kuca (mada to niko ne radi, ovako je lakse za odrzavanje).
Najveca mana je upravo materijal, unutra ne prodire signal telefona kako bi trebalo, pa moras da trazis mesto gde je bolji signal. Za vikendicu dusu dalo, mada uz malo vise posla moze da se napravi da izgleda kao kuca od cigle :)

problem sam primetio što su se mediji uprli da ocrne ovakav dom!
znači ovo im preti debelo!

zašto, jer čoveka običnog radnika stavlja u veoma nezavistan položaj
- jeftin dom
- može da se preseli ako su tu plate male
- a i radijacia im ne može ništa...
I ponovo lupetas kao i obicno a da nemas pojma o cemu pricas...
Ima dosta modernih arhitekata koji su pravili kuce od njih, ali te kuce ne mogu svuda da se postave, problem je izolacija i kondenzacija vlage na metalu. U bilo kom delu sveta gde su zimi mrazevi skupljala bi se vlaga ili bi kapala voda sa plafona naprimer. Drugo je pod, koji je od obicne sperploce (doduse 30mm ali samo ona), od kondenzacije bi se raspao zacas.
Ne, niko osim tebe se ne plasi da ce wifi da ga ubije pa zbog toga bira faradejev kavez za spavanje, nego je vecini to nuzno zlo, i poneki cisto iz fazona kao sto su ove kuce koje si stavio kao primer.

kondenzacija može da se reši, tako što se na određena mesta stavi polupropusni materijal,
čak i toplotna izolacija nije problem da se reši. ti jutjub videi svi oni trpaju izolaciju unutra - pa jel se na kućama izolacija trpa unutra ili spolja?
poenta je da se useljavanjem običnog radnika on rešava okova zvanog kredit od 20 godina!<
Ne, niko osim tebe se ne plasi da ce wifi da ga ubije pa zbog toga bira faradejev kavez za spavanje,
po meni 30-50% ljudi oseće poguban uticaj mikrotalasa samo misle da ih je promaja uhvatila pa ih zato boli glava... drugih 50% ne oseća ništa ali zato 100% ima posledice na zdravlje...pogledaj ona osušena drva iz posta o 5g, mogu ih i ovde postovati jer ih je sve više i više.

Back