Kuća zdravlja - Subotica

Dušica D.

Zainteresovan član
Poruka
251
Molim sve koji imaju iskustva sa ovom ustanovom da se jave.
Ja imam problem sa očima i poslednjih nekoliko nedelja sam stalan gost ove ustanove, neću da napišem ništa ni dobro ni loše dok ne pročitam neke vaše komentare na istu, Hvala unapred.

Pa dobro. Ako zanemarim činjenicu da mi se odmah nije dopalo kako sam primljena jer me na šalteru niko nije konstatovao dobrih petnaest minuta, ako zanemarim da dok me je doktor pregledao tri sestre su čavrljale tako glasno da nisam čula šta mi čovek govori, on je morao da ih bukvalno izbaci iz ordinacije, pa posle zove jednu od njih da joj diktira dijagnozu, aj da to sve zanemarim ali... U Februaru mi je doktor konstatovao da verovatno imam glaukom i da mi preti slepilo na levo oko, ali nemam očni pritisak. Zatim je predložio konsultaciju sa dr.Jovanović iz N.S. Ona me je juče pregledala i konstatovala da nemam pritisak i da nemam glaukom ali da su mi oči kao kod svih kratkovidih veoma osetljive i da treba preventivno da uradi nekakvo kao čišćenje laserom. Uradila mi je to, bilo je prilično bolno ali da se izdržati. Kada je trebalo da platim rekla je da po oku košta 15000din. a doktor kod koga sam bila u Februaru je rekao da po oku košta 9000din. Kada sam je upitala kako ću sada videti pošto prilično loše vidim, sve mi je nekako mutno i imam utisak da su mi naočari prljave, rekla je da ćemo se time pozabaviti sledeći put jer zenice ne smeju biti proširene prilikom određivanja dioptrije. Upitala sam je da li će intervencija koju mi je uradila bar malo uticati na poboljšanje vida, rekla je NE, to je samo preventive radi.
Meni to sve nekako liči na vračaru koja ti kaže da je na tebe neko bacio crnu magiju pa će ti je za 200 eura skinuti, a ti posle ne znaš ni da li si bio pod bilo kakvom magijom i da li ti je ista skinuta za tih 200 evrića.

Poslednja izmena:
radili ste nesto sto vam ne treba -lepo platili ,sve je bila vasa odluka pa tako je kod privatnika:zcepanje:sada znate:D
tacno tako...tako su mom dedi privatno zakazali `ciscenje` laserom,i to mu preporucili telefonom,i kao ima da vidi ko na dlanu...a cena,sitnica-15000 po oku
jedva sam ga sprecila da ne ode kod njih,jer mi je bilo sumnjivo,otkud neko bez ikakvog pregleda zna sta mu treba.posle ode na vma uz uput,i to kod istog koji radi u toj privatnoj ordinaciji,i tamo mu rekao da nema potrebe bilo sta da mu rade,jer nista bolje ne bi bilo.
to bilo u bg...ali eto,izgleda da je svuda isto

radili ste nesto sto vam ne treba -lepo platili ,sve je bila vasa odluka pa tako je kod privatnika:zcepanje:sada znate:D

Eto, zato sam i želela da čujem tuđe mišljenje. Nisam pisala da bi me neko ismejavao. Meni se vid naglo pogoršao a u državnoj bolnici se čeka dva do tri meseca na pregled. Nisam tam otišla jer imam para na bacanje no me muka naterala.
U svakom slučaju, hvala na sarkazmu i zlobi, tako mi i treba.

nijr to sarkazam na vas racun vise na njihov , jer takva nam drzava sve je dopusteno , nigde reda isti dr rade drzavno i privatno,ali eto mi smo narod koji nikad da nauci lekciju , cutimo i trpimo.ja se lecim godinama , zbog mnogih greski lekara umrecu prerano zato i jesam ogorcena na te privatnike, naravno da vas nuzda naterala oni na to i racunaju , sta reci zao mi je

@dušice... sada je već gotovo, i zaista šteta što si prošla kroz sve to, na žalost, na greškama se uči.
Svašta je čovek spreman da učini i plati za svoj vid. To jako dobro znam jer mm ima veliku dioptriju u minusu i astigmatizam, pa je razmišljao o onoj skupoj operaciji.
Na najboljem glasu su oni Rusi iz Kaluge, koji povremeno dođu u NS. Mm je otišao kod njih na pregled (skup, naravno) gde su mu predložili svašta, nekoliko operacija i manjih pred intervencija.
Onda smo lepo došli kući, dobro razmislili, googlali po netu i videli koliko je to sve besmisleno.
Besmisleno je i to što pre operacije potpišeš papir kojim oslobađaš odgovornosti lekare od svega pa i od gubitka vida.
Tako da...on i dalje nosi naočare i više se ne dvoumi oko operacija koje čine "čuda"

Back