Куца смирила агресивну децу у школи

Teodosije

Domaćin
Banovan
Poruka
4.932
Teacher's pet: Oscar the classroom labrador wins award for the dog who most improves children's behaviour

* School in Southampton has cut trouble by amazing 40%

A school has taken the idea of 'teacher's pet' to a whole new level - by getting its own dog.

Chocolate labrador Oscar was brought in to Cantell Maths and Computing College to help with some pupils' behavioural problems.

And incredibly those problems have been almost halved since he arrived.

The friendly rescue dog is part of the school's restorative approaches (RA) policy for pupils who cause trouble in class or have fallen out with friends.
http://www.dailymail.co.uk/news/art...-reduced-bad-behaviour-classroom-40-cent.html
article-1365802-0D8B14CD000005DC-683_634x396.jpg

Нешто што бих могло да се уведе и код нас у разредима са децом која ремете наставу, или сте против и због чега?

Dobra ideja, mada su labradori prepametna i suvise tolerantna rasa za rad u nasim skolama.
Kavkaski ovcar za srednje skole, dok je za osnovne dovoljan i pit bul.
Бламираш се. Не постоји у Европи агресивнији од енглеске деце. Кроз шта су све деца и њихови родитељи прошли у Србији, деца су сувише мирна у Србији.

Нешто што бих могло да се уведе и код нас у разредима са децом која ремете наставу, или сте против и због чега?

Да ли ме зајебавате?

Наравно да сам против. Какве доказе имате да ће пас својим присуством регулисати атмосферу у учионици?
Извињавам се, знам да овде има родитеља мале деце која иду у школу али ја морам да вам кажем ово.
Док је било дозвољено физичко кажњавање ученика ми проблеме са дисциплином нисмо имали.

Мени кад би неко наложио да овако држим час уз присуство пса, ја бих изашао напоље и оставио вам пса да вам он држи час.

Видим да је тема пребачена са Политике.;)

Ево овако - у више наврата пристала сам да пустим пса у учионицу у току часа. Некада би ме замолили да причувамо неко куче с улице док се не заврши настава да би га неко од ученика удомио...некада уведу неко кученце па га ''сакрију''....али га, наравно, приметим...а пар пута сам и сама учествовала у томе да га прошверцујемо у учионицу поред обезбеђења или директора.:mrgreen:

Свима нам је тада било забавно :), али оно што тврдим - тада нема квалитетног учења јер је дечија пажња, која је ионако расута и проблематична, још слабија, не могу да се сконцентришу на рад, стално гледају шта ради куче, смеју се, зову га, мазе га...

То више не смем да радим с обзиром на то какво је време дошло -. сутра би неки родитељ могао да ме тужи да сам децу изложила ризику да их пас уједе, да добију буве или алергију на псећу длаку...:roll:......па да останем без посла и још да платим одштету за ''претрпљени страх''.....:sad2::roll:

Да ли ме зајебавате?

Наравно да сам против. Какве доказе имате да ће пас својим присуством регулисати атмосферу у учионици?
Извињавам се, знам да овде има родитеља мале деце која иду у школу али ја морам да вам кажем ово.
Док је било дозвољено физичко кажњавање ученика ми проблеме са дисциплином нисмо имали.

Мени кад би неко наложио да овако држим час уз присуство пса, ја бих изашао напоље и оставио вам пса да вам он држи час.

И мене болдовано занима - шта је ''посао'' пса у учионици за време часа?

Видим да је тема пребачена са Политике.;)

Ево овако - у више наврата пристала сам да пустим пса у учионицу у току часа. Некада би ме замолили да причувамо неко куче с улице док се не заврши настава да би га неко од ученика удомио...некада уведу неко кученце па га ''сакрију''....али га, наравно, приметим...а пар пута сам и сама учествовала у томе да га прошверцујемо у учионицу поред обезбеђења или директора.:mrgreen:

Свима нам је тада било забавно :), али оно што тврдим - тада нема квалитетног учења јер је дечија пажња, која је ионако расута и проблематична, још слабија, не могу да се сконцентришу на рад, стално гледају шта ради куче, смеју се, зову га, мазе га...

То више не смем да радим с обзиром на то какво је време дошло -. сутра би неки родитељ могао да ме тужи да сам децу изложила ризику да их пас уједе, да добију буве или алергију на псећу длаку...:roll:......па да останем без посла и још да платим одштету за ''претрпљени страх''.....:sad2::roll:

kraljice :lol:

za ostalo se slazem...
ko ce jos da slusa nastavnika/profesora kad ima nesto zanimljivije? :)

Back