Kuća opsednuta duhom preminule osobe

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Snimljeno je sijaset filmova na ovu temu.Mnogi ljudi su pricali svoja iskustva sa ovom pojavom,
da su se uselili u kucu u kojoj "živi" duh osobe koja je zivela u toj kuci i preminula u njoj.

Verujete li u to ili ne?
ja sam veliki nevernik i skepticar ali sam cuo par zanimljivih pricica o lupanju, pomeranju stvari po kuci itd. posle smrti clana porodice.
ostaje pitanje: zasto se duh javlja nekad a uglavnom ne? kako logicki to objasniti? kazu da se javlja duh osobe koja ima nesto nedovrseno ili koja hoce da nas utesi. zar to nije zelja skoro svakog preminulog? zasto sve duse ne idu tamo gde treba, kakva je to anomalija da se neka dusa javlja?

Snimljeno je sijaset filmova na ovu temu.Mnogi ljudi su pricali svoja iskustva sa ovom pojavom,
da su se uselili u kucu u kojoj "živi" duh osobe koja je zivela u toj kuci i preminula u njoj.

Verujete li u to ili ne?
Vjerujem.
Nisam nikada dozivio, ali sam bio u prilici saslusati nekoliko prica iz usta osoba koja nisu ni religijski fanatici, ni teoreticari zavjere, ni moja tetka kojoj se na nebu ukazuju dva Sunca i slicne stvari.
Sasvim realni, ozbiljni ljudi ispricali su mi price za koja nemaju objasnjenja.
Tko god je kao klinac petljao s Ouija plocom, zna da postoji nesto van naseg svijeta.
Odgovori koje mi je ploca davala bili su zafrkantski, polu-ludi, ali necega je tu bilo.
Granica izmedju naseg i onostranog svijeta jasno je povucena, ali vjerujem da mozemo obostrano cuti jeku glasova, kako "duhovi" nasu, tako i "mi" glasove duhova.

Ne verujem. Imam drugara koji zivi "iza groblja". Mora da prodje putem bukvalno uz groblje na nekoliko metara od grobva (milion puta sam i ja sam iso kod njega i danju i nocu). Pitah ga jednom da li je nekad nesto "video" ili cuo ili posumnjao u nesto "natprirodno" kaze NE. Cuo je ponekad kad se vracao kuci nocu kako ljudi placu i nista vise.

Ne verujem. Imam drugara koji zivi "iza groblja". Mora da prodje putem bukvalno uz groblje na nekoliko metara od grobva (milion puta sam i ja sam iso kod njega i danju i nocu). Pitah ga jednom da li je nekad nesto "video" ili cuo ili posumnjao u nesto "natprirodno" kaze NE. Cuo je ponekad kad se vracao kuci nocu kako ljudi placu i nista vise.
Strah me umrjeti..i moj.muz je cuo isto to

Vjerujem.
Nisam nikada dozivio, ali sam bio u prilici saslusati nekoliko prica iz usta osoba koja nisu ni religijski fanatici, ni teoreticari zavjere, ni moja tetka kojoj se na nebu ukazuju dva Sunca i slicne stvari.
Sasvim realni, ozbiljni ljudi ispricali su mi price za koja nemaju objasnjenja.
Tko god je kao klinac petljao s Ouija plocom, zna da postoji nesto van naseg svijeta.
Odgovori koje mi je ploca davala bili su zafrkantski, polu-ludi, ali necega je tu bilo.
Granica izmedju naseg i onostranog svijeta jasno je povucena, ali vjerujem da mozemo obostrano cuti jeku glasova, kako "duhovi" nasu, tako i "mi" glasove duhova.
mislim da si najblize istini. ta ploca i prizivanje duhova je ono sto sam ja doziveo kao neobjasnjivo

Samo to i nista vise.

:mrgreen:
mislim da si najblize istini. ta ploca i prizivanje duhova je ono sto sam ja doziveo kao neobjasnjivo
Iskteno, ne znam ni sam sta bi o tome mislio, odgovori na postavljena pitanja bili su nebulozni, ali ta casa je setala od slova do slova, vremenom sve brze i brze, bez da je moj prst bio na njoj, tek u blizini.
Kasnije mi ni svijeca ni casa nisu trebali, bilo je dovoljno posloziti slova u krug, staviti 1 Pfenning, drzati prst nad njim i kontakt je bio uspostsvljen, Pfenning je setao.
Realist sam, vjerujem u podjelu na materijalni i duhovni svijet, ali isto tako vjerujem onome sto sam vlastitim ocima vidio.

Samo to i nista vise.

:mrgreen:

Iskteno, ne znam ni sam sta bi o tome mislio, odgovori na postavljena pitanja bili su nebulozni, ali ta casa je setala od slova do slova, vremenom sve brze i brze, bez da je moj prst bio na njoj, tek u blizini.
Kasnije mi ni svijeca ni casa nisu trebali, bilo je dovoljno posloziti slova u krug, staviti 1 Pfenning, drzati prst nad njim i kontakt je bio uspostsvljen, Pfenning je setao.
Realist sam, vjerujem u podjelu na materijalni i duhovni svijet, ali isto tako vjerujem onome sto sam vlastitim ocima vidio.
Placu ljudi nocu nad grobovima svojih najmilijih, mozda ne daj boze nikome dece. Sta je tu cudno?

Verujete li u to ili ne?
Nacuo neka svedocanstva, a inace znam jednu ukletu kucu..
par porodica je pokusavalo da stanuju tu al nisu uspeli..
Kasnije se naculo da se poigrao ljubomorni komsija, navodno neka rodbina koja je trebala da nasledi tu kucu..

U nacelu, predmet ove teme su, zapravo, poltergajsti, sto je u bukvalnom prevodu "kucni duh".:)
Drzi se da su to duse preminulih od osoba koje su obicno u rodbinskim vezama s osobama koje zive na datom mestu,
ili pak od osoba koje su nekad ranije tu zivele, a da nova porodica nema pojma o prethodnim ziteljima, ili samo povrsno zna o njima...
U svakom slucaju, duse preminulih su ili vezane za svoje nekadasnje prebivaliste za zivota, ili za svoje nekadasnje ukucane koji su jos uvek tu.
Neke kulture povezuju ove pojave sa mitoloskom tradicijom duhova-zastitnika kucnih pragova, a hriscansko vidjenje ih neretko smatra necistim silama,
cesto i samim demonskim uljezima, dospelih (ne)voljnim prizivanjem ili kroz portale negativne energije...Ovaj video pokazuje neverovatne snimke tih pojava:

Back