Kubitalni sindrom

То што је и написано, трњење од лакта до прстију, али се прво проба физикалном и лековима, операција је последње решење.
Да ли си ишла код лекара?
Или ишао, извињавам се :lol:

Da išla sam. Radila sam enmg, i zaglavljen je nerv u laktu. Imala turu fizikalne. Pijem vitamin. B.
Ja nemam bol...imsm blagu utrnulost 1/2domslog prsta i to je to. Mali prst ok... Drzim predmete normalno tj imam snagu u ruci.

Da išla sam. Radila sam enmg, i zaglavljen je nerv u laktu. Imala turu fizikalne. Pijem vitamin. B.
Ja nemam bol...imsm blagu utrnulost 1/2domslog prsta i to je to. Mali prst ok... Drzim predmete normalno tj imam snagu u ruci.
А после физикалне ти је било боље?
Можда треба да се понови, пробај све пре операције.

Mali prst i donju polovinu domalog regulise taj nerv. Tebi je mali prst ok, znaci zakrcenje nerva nije veliko. Pise na enmg koliko je procenta zakrcen protok nerva
Meni je bilo 30%.
Operacija mi nije pomogla, cak je postalo losije

Anestezija je totalna, rez je malo veci, izvlace nerv iz lakta i postavljaju sa strane. 3 do 4 dana u bolnici. Tek posle 4 meseca sam mogao koristiti ruku kao pre operacije.
Meni je posle operacije gore, taj osecaj iz prstiju se prosirio celom podlakticom.
Vrv tebi bude ok jer je sve to sveze. Ja sam cekao da prodje korona i dodjem na operacioni sto, znaci 2 god i vrv je nerv propao u tom delu

Screenshot_20240723_125337_Gallery.jpg

Kako lošije?
Jel funkcionišete normalno.. Sta vam je rekao dr koji vas je operisao?
Taj osecaj iz prstiju se prosirio duz ruke do lakta. Pocesem se na odredjen deo ruke a osetim tokom citave povrsine podlaktice 🤣. Oporavak je dug i cesto godinama. Kod mene nema poboljsanja. Imam snagu u stisku ruke i to je dobro. Ne znam sta bi se desili da nisam operisao, mozda bi bilo gore, mozda bi se prsti povili u kandze. Na pregledu doktor je odmah bio za operaciju. Ne znam koliko je pametno da neko prstima i masazom izvlaci nerv.
Radi to u Bgd. Postoje doktori specijalizovani samo za ruke (periferni nervi) i odlicni su. Ja na zalost nisam u bgd jer sam to zakacio u vreme korone i bile su ogromne guzve svuda.
Pij obavezno Neuronal, odlican je za obnovu nerva.
Ako ti nesto zatreba, javi se

Meni je ovo pocelo oko 1 maja. Nerv nije za sada ostećen. Ali fizijatar mi je rekao da ne diram nista i da će proći samo od sebe. Nisam pametna. Ja sam se baš udarila u taj lakat. Sad ste me baš uplašili i to lepo. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Meni je ovo pocelo oko 1 maja. Nerv nije za sada ostećen. Ali fizijatar mi je rekao da ne diram nista i da će proći samo od sebe. Nisam pametna. Ja sam se baš udarila u taj lakat. Sad ste me baš uplašili i to lepo. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
Moja koleginica ima taj problem, ne pada joj na pamet da operise iako je jako cesto muce grcrvi i trnjenje malog i domalog prsta. Nama je ceo posao u prstima, tako da izuzetno smeta kad te bas ti isti prsti s kojima radis i bole i trne. Ali njoj ne pada na pamet da ide pod noz jer zna da je oporavak gori nego sto je sad situacija, to su joj i dr rekli
Ja imam iste simptome ko ti ali kod mene je problem u vratu, tu mi ostecenje diska pritiska nerve. Pod noz da idem ne pada mi na pamet jer je to pakao posle za oporavak. Ni dr nije za to da me sece ako bas ne mora....Nek trne ko ga sisa....

Svaki savestan neurohirurg ce ti reci da je odlazak pod noz uvek samo zadnja opcija i kad se bas dogura do faze da bas mora, pre toga nikako.

Cim ti nemas ostecen nerv nema za sta da panicis i umisljas neke operacije, nisi ti ni u ideji za operaciju kod neurohiruga.... Radi fizikalnu i uzivaj....

Moja koleginica ima taj problem, ne pada joj na pamet da operise iako je jako cesto muce grcrvi i trnjenje malog i domalog prsta. Nama je ceo posao u prstima, tako da izuzetno smeta kad te bas ti isti prsti s kojima radis i bole i trne. Ali njoj ne pada na pamet da ide pod noz jer zna da je oporavak gori nego sto je sad situacija, to su joj i dr rekli
Ja imam iste simptome ko ti ali kod mene je problem u vratu, tu mi ostecenje diska pritiska nerve. Pod noz da idem ne pada mi na pamet jer je to pakao posle za oporavak. Ni dr nije za to da me sece ako bas ne mora....Nek trne ko ga sisa....

Svaki savestan neurohirurg ce ti reci da je odlazak pod noz uvek samo zadnja opcija i kad se bas dogura do faze da bas mora, pre toga nikako.

Cim ti nemas ostecen nerv nema za sta da panicis i umisljas neke operacije, nisi ti ni u ideji za operaciju kod neurohiruga.... Radi fizikalnu i uzivaj....
Da, za sada je nerv ok. Ali ne sme dugo nerv da bude zaglavljen u laktu. Dolazi do atrofije mišića šake, gubi se snaga, predmeti ispadaju iz ruke, ruka postaje "kandza"..., i ako do toga dodje onda ni operacija neće puno značiti.
Svi sajtovi govore da je izlečenje brze i lakse ako je "problem svez". Evo, momak čekao 2 godine i opet problem sa rukom.
Jeste oporavak dug, to je nerv.....
Svaka čast koleginici. Ja ne bih mogla da funkcionišem sa takvom rukom. Iskreno!!!!

Da, za sada je nerv ok. Ali ne sme dugo nerv da bude zaglavljen u laktu. Dolazi do atrofije mišića šake, gubi se snaga, predmeti ispadaju iz ruke, ruka postaje "kandza"..., i ako do toga dodje onda ni operacija neće puno značiti.
Svi sajtovi govore da je izlečenje brze i lakse ako je "problem svez". Evo, momak čekao 2 godine i opet problem sa rukom.
Jeste oporavak dug, to je nerv.....
Svaka čast koleginici. Ja ne bih mogla da funkcionišem sa takvom rukom. Iskreno!!!!
Treba da probas kiriorakticara
Mene on spasava da funkcionisem, namesti mi prsljenove pa oslobodi nerv na neki period, posle krene opet al hbg....
Ne vredi to su takva stanja da jedino sto imas je da se odrzavas i produzavas sto duze mozes funkcionalnost

Vrat se nikad ne operise osim ako zivot od te opeeacije ne zavisi. I znam da je doktor rekao, dobro sto nije vrat, tu nema operacije.
Samo neka nadje dobrog doktora i mislim da nece biti problema. Izmestice nerv sa strane. Treba par meseci oko oporavka da to sve zaraste a posle toga morace fizikalna terapija da ubrza oporavak nerva

Back