Kubanski Kozački Hor

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Opšte je poznato da je današnju ukrajinu naselilo stanovništvo sa naših prostora..Pošto su tamo tatari opusteli prostore, krajišnici iz Vojne Krajine u Austrougarskoj tokom 18 veka prelaze u Rusiju, tačnije Ukrajinu. Oni i daju ime Ukrajini jer su došli iz Ukrajine. Posle povlačanja tatara, krajišnici gube privilegije koje su ranije imali, deo se asimilovao deo zadržao indentitet stari. Posle te Srbe sele na reku Kubanj jer je tamo bio preveliki pritisak od Tatara i Mnogola.. Mnogi moji prijatelji vuku korene upravo iz tog dela rusije.. Kozaci su velikim delom bili Srbi. Da li vi smatrate kao i ja, da je Kubanjski Kozački hor iz Rusije ustvari Srpski hor, sa srpskim narodnim pesmama..Naravno da su asimilovani i da se danas izjasnjavaju kao Ukrajinci, Ceceni i Rusi..

Naravno da ne. Čak i da imaju neke korene sa ovih prostora(istorijska je činjenica da se deo stanovništva odselio tamo ali ne mislim da je procentualno njihovo učešće toliko značajno u rusko-ukrajinskoj populaciji ali na stranu sad to) , njihova muzika nikakve veze sa Srbijom nema u bilo kom smislu, tj razvijala se potpuno u drugom pravcu pod drugim kulturnim uticajem i sa drugačijom vokalno- instrumentalnom izvedbom . To je ruska(ukrajinska) narodna muzika na svaki mogući način i nema načina a naročito razloga da se prisvaja.

Naravno da ne. Čak i da imaju neke korene sa ovih prostora(istorijska je činjenica da se deo stanovništva odselio tamo ali ne mislim da je procentualno njihovo učešće toliko značajno u rusko-ukrajinskoj populaciji ali na stranu sad to) , njihova muzika nikakve veze sa Srbijom nema u bilo kom smislu, tj razvijala se potpuno u drugom pravcu pod drugim kulturnim uticajem i sa drugačijom vokalno- instrumentalnom izvedbom . To je ruska(ukrajinska) narodna muzika na svaki mogući način i nema načina a naročito razloga da se prisvaja.

Pa ako već hoćeš da budeš bukvalista, onda su i rusi poreklom srbi. Tačnije naš daleki predak pre 4-5 hiljada godina je naselio prostore današnje rusije..To mislim da je već opšte poznato.. Ukrajinska nacija ne postoji. Postoji izvdeba pesme koju peva ovaj hor pod nazivom "Rodnaja Serbija".... Misliš li da je to slučajno? Vokalno i instumentalno i teksualno tipički epske junačke pesme uz harmoniku, frule i tako dalje (to sve već imamo kod nas).

Back