Kuba

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav,
Znam da je Kuba generalno bezbedna zemlja, pretpostavljam da nije problem da devojka ide sama tamo, ali ajde za svaki slucaj da proverim. Ako ima devojaka koje su bile tamo zamolila bi ih da prenesu svoja iskustva, jel moguce prepustiti se uzivanju ili stalno moras paziti gde ides i sta radis?

Kuba je prilično bezbedna ali gde god da odeš oprez i zdrav razum je nešto što se podrazumeva. Havana je malo divlja ali na pozitivan način,dok su Varadero i sl plažna mesta ono poluzatvorenog tipa. Kubanci su zaista super ljudi, jako gostoljubivi i to iskreno. Ali opet nigde nemaš 100% garanciju.....
Pripremi se informacijama tipa gde odsesti,gde izlaziti kao solo devojka i sl. kao i one osnovne logističke stvari(net baš nije široko dostupan,gde menjaš pare u CUC,njihopva lokalna sim kartica i ostalo...). Takođe koliko znam ako nećeš u hotel nema koncepta klasičnih hostela nego casa particulares koje su više bed & breakfast varijante u nečijoj kući. Malo je specifična zemlja po pitanju komoditeta. Ako znaš španski pomaže mnogo.

Ako ti se pruži prilika da odeš iskoristi...to je moj savet uz naravno zadršku jer nisam žensko pa moje iskustvo nije baš primenjivo u potpunosti u tvom slučaju. Takođe možeš videti i preko agencija naših da odeš ako ne lapaju mnogo za solo doplatu jer ipak ideš u grupi od koje uvek možeš da se osamiš,malo je sigurnije sa tog stanovišta.

Back