Стефан ИПХ
Iskusan
- Poruka
- 6.118
Mada si možda ubeđena da foliraš narod ipak je ovo surova realnost tvoga bitisanja....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mada si možda ubeđena da foliraš narod ipak je ovo surova realnost tvoga bitisanja....
Ovako glasi definicija, a u praksi...
Pa u praksi ksenofobične osobe najbolje utvrdjujemo jedino ako se prema svima ophodimo isto. Verovali ili ne - ljudi ne reaguju isto a teško da imaju objašnjenje za svoje ponašanje sem da je koren svega gorepomenuta definicija.
Koliko ste vi ksenofobični? Kako dočekujete nove osobe kada ste u svom društvu a kako kada ste sami? Kako nastupate kada se nadjete u nečijem društvu a kako kad upoznajete jednu jedinu osobu nasamo?
Kada odgovorite sebi na ova pitanja, biće vam lakše.
:wink:
paaa...ne mogu se "pohvaliti" pretjeranom nepovjerljivoscu prema strancima
mrznju, prema svemu i svacemu, batalih jos u vrticu (valjda se normalni roditelji "pobrinu" za to na vrijeme?)
ako odlucim biti iskrena prema sebi i drugima, priznat cu da ponekad (kako starim sve rjedje...) dopustim da sud o nekom/necem oboje predrasude npr. evo ti, Djede - na temelju tvojih postova sam mogla zakljuciti:
a da si ksenofobicni kreten koji se, iz svoje prespektive - ksenofobicnog kretena, odlicno zabavlja,
b da (zapravo) nisi ksenofobicni kreten, al se odlicno zabavljas koristeci bogati arsenal uvrijezenih predrasuda,
e, sad...posto sam ja automatski odabrala opciju b, bice da sam se izborila s vlastitim "sitnim demonima".
nego, kako ti stojis s tim gremlinima Mraze, ima li ih - brada, kosa...jesi li se pocesljao u posljednje vrijeme...il je sve samo jeftin trik?
btw tema ti je odlicna - jedva cekam da gomila ljudi prizna kako ne ide u kineske restorane (kao kucici...macici....) + sve Kineze (i "podjekoje" ostale) treba deportirati + to se sve piskara dok se sjedi domeka u kineskim carapama i bocka po kineskoj tastaturi spojeno na net preko npr. onog "havaji" modema (kineskog) - kontam da Kineze jos nismo "pokrili", al stignemo...
odatle krenimo, "sto je sigurno sigurno je"...
islam smo vec "naceli" na temi - "pikantni tracevi o zenama u islamu"
ondak mozemo opusteno da se vratimo u "kuci" i vrijedjamo komsije
naravno, ne zaboravimo: vegetarijance, fruktarijance, homoseksualce, makrobioticare, ometene u razvoju, previsoke, preniske, debele, dlakave, "bezdlake", HIV pozitivne....ima tu "materijala"
Ovako šta samo može da napiše samo kreten ili sektaš. Tvoje mišljenje se zasniva na bapskim savetima a saznanja o stvarima iz života saznaješ iz dnevnih novina. Da nije tako, temu o HIV-u bi pokrenula na medicini a ne ovde gde se tvoje bogomudrosti vrte sa još četvoro petoro ništa drugačijih.
Baviš se islamom jer te je strah? Bolje da si se pozabavila onim što važi kod tebe kao merilo vrednosti.
Izem ti smisao života.
Bila su to surova vremena, bez adekvatne medicinske terapije, sa puno sujeverja, predrasuda i fanatičnih ubeđenja da je svako, ko je različit, nepoželjan na ovom svetu.
.
Ja sam zvezda. Kako god nekog da docekam sve mi se svodi na isto, odnosno nista mi ne znace ljudi, gledam ih sve kao male bedne crve.
Ovako glasi definicija, a u praksi...
Pa u praksi ksenofobične osobe najbolje utvrdjujemo jedino ako se prema svima ophodimo isto. Verovali ili ne - ljudi ne reaguju isto a teško da imaju objašnjenje za svoje ponašanje sem da je koren svega gorepomenuta definicija.
Koliko ste vi ksenofobični? Kako dočekujete nove osobe kada ste u svom društvu a kako kada ste sami? Kako nastupate kada se nadjete u nečijem društvu a kako kad upoznajete jednu jedinu osobu nasamo?
Kada odgovorite sebi na ova pitanja, biće vam lakše.
:wink: