KRVNA OSVETA USRED SRBIJE

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
KRVNA OSVETA USRED SRBIJE! Otac OSVETIO SINA POSLE 10 GODINA, pa se mirno predao policiji!Stojan Stanojević (69) pištoljem ubio građevinskog preduzimača Dragana Stepića (57) jer ga je smatrao odgovornim za pogibiju svog sina na gradilištu na kome je Stepić bio šef
M. V. 15. 06. 2016. 08:49 0
Informer

Stojan Stanojević (69) iz Požarevca pištoljem je juče ubio Dragana Stepića (57), vlasnika građevinske radnje "Stepić gradnja", jer ga je smatrao odgovornim za smrt svog sina Jovice pre deset godina! Jovica je tada poginuo na gradilištu na kome je Stepić bio šef, a Stojan je bio ubeđen da je to njegova krivica i čitavu deceniju je čekao da mu se osveti!
Stojan se nakon ubistva sam predao policiji i protiv njega će biti podneta krivična prijava za ubistvo
Stravičan zločin odigrao se oko 11 sati u Jugovićevoj ulici u Požarevcu, gde je Stepić sa svojim radnicima popločavao dvorište jedne privatne kuće.
Stepićev radnik Dragomir Radosavljević (51) kaže da je u jednom trenutku otišao do kamioneta da uzme kanap za merenje, kad je video da im prilazi "jedan čičica sa bradom".
- Nije delovao agresivno. Prišao je Stepiću, koji je stajao pored šahte i, bez reči mu pucao u stomak. Neko je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je stigla veoma brzo, za minut, pa je prebačen u bolnicu - ispričao je Dragomir.
Vladimir Kopun (39), jedan od Stepićevih radnika, kazao je da je čuo pucanj, ali da nije video krv.

UPUCAN IZ OSVETE? Napad na vlasnika građevinske firme u Požarevcu!

- Stepić je imao otvorene oči. Čini mi se da je napadač pucao iz nekog malog, "damskog" pištolja - rekao je Vladimir.
U Urgentnom odeljenju bolnice u Požarevcu kažu da je Stepić primljen u kritičnom stanju i da je u toku operacije podlegao povredama.
- Pacijent je mnogo iskrvario. Projektil mu je "šetajući" po stomaku pokidao creva i ostale unutrašnje organe - rekao je hirurg Nenad Davidović.
Stepićevi radnici su nam ispričali i da je on pre desetak godina bio šef gradilišta Preduzeća za puteve "Požarevac", kada je u odronu zemlje u selu Zabrega poginuo Stojanov sin Jovica. Stojan je, kažu, posle toga više puta pretio Stepiću da će ga ubiti i osvetiti sina. Stojan je, navodno, zamerio Stepiću što nije obezbedio gradilište i što je poslao Jovicu na nebezbedno mesto.
Stojan se nakon ubistva sam predao policiji i protiv njega će biti podneta krivična prijava za ubistvo.

http://informer.rs/vesti/politika/7...VETIO-SINA-POSLE-GODINA-mirno-predao-policiji

Poceo narod da uzima pravdu u svoje ruke. Bice sve gore.

Cudime da toga nema vise.Jos ovo i nije bilo namerno ubistvo.Setimo se samo koliko je nevinih ubijeno namerno iz obesti,pljacke,usled silovanja...A da za to dobiju manje od 10 godina.Sta drugo preostaje familiji nakon takve sramne kazne.

Ipak ovo mozemo tumaciti i kao krvnu osvetu...
A to sto se ona vraca kao opcija...to nam govori koliko je drustvo degradiralo tj da se vise ne veruje u pravni sistem drzave, koji istina vise ni ne postoji fakticki...
Bezbroj je primera u kojima vidimo da pravda nije epilog mnogih sudjenja i sl, i onda ljudi pocinju da preuzimaju pravdu onako kako je oni shvataju u svoje ruke...

...

ilirski običaji

Kakvi crni Ilirski, ovo ti je tipicno za Berberska plemena.

I to se nastanilo tu na delovima Sicilije i Albanije. Barbere - Arbere i slicno.

Conflict. In the precolonial Rif in particular, both blood feuds (between lineage groups) and vendettas (within lineages, and generally between brothers and their sons) were endemic. Among the Aith Waryaghar, the latter outnumbered the former by about two to one: of the 193 conflicts recorded by Hart (1994) for the period from approximately 1880 to 1921, 122 were vendettas as opposed to only 71 feuds, indicating the lack of a corporate base in the Rifian lineage.
http://www.everyculture.com/Africa-Middle-East/Berbers-of-Morocco-Sociopolitical-Organization.html

Ne mesajte Ilire i Albance (Arbere), nemaju veze jedni sa drugima.

Још један неразуман поступак. Неће сина вратити а починио је тежак грех.

Da li je nerazuman postupak doveo do pogibije njegovog sina?
Niko od nas nije bio na licu mjesta i ne zna sve detalje, ali recimo ja sam vidio svojim ocima neciju pogibiju zbog NAMJERNOG NEMARA I NEBRIGE. I jos poslje toga, KRIVAC se ponasa kao da nista nije bilo i jos uz to krivi POGINULOG da je on kriv... I na kraju sve se svede na to da je to bio "nesretni slucaj"....
I tako do sljedece pogibije. Ja sam bio na deset metara od pogibije dvojice ljudi. Njihovi roditelji i familije nikad nijesu saznali da to nije bio "samo nesretan slucaj" nego NEMAR, NEBRIGA I KRIMINAL.

U vecini slucajeva, uz dobre veze i propagandu sve se to ljepo zataska i "business as usual".

Da li je nerazuman postupak doveo do pogibije njegovog sina?
Niko od nas nije bio na licu mjesta i ne zna sve detalje, ali recimo ja sam vidio svojim ocima neciju pogibiju zbog NAMJERNOG NEMARA I NEBRIGE. I jos poslje toga, KRIVAC se ponasa kao da nista nije bilo i jos uz to krivi POGINULOG da je on kriv... I na kraju sve se svede na to da je to bio "nesretni slucaj"....
I tako do sljedece pogibije. Ja sam bio na deset metara od pogibije dvojice ljudi. Njihovi roditelji i familije nikad nijesu saznali da to nije bio "samo nesretan slucaj" nego NEMAR, NEBRIGA I KRIMINAL.

U vecini slucajeva, uz dobre veze i propagandu sve se to ljepo zataska i "business as usual".

Moj brat od ujaka je bio u blizini kada je jedan poznati fudbalski trener zvao nekog i rekao da što hitnije sredi saobraćajnu nesreću, mladić je poginuo i ovaj nije ništa odgovarao

Moj brat od ujaka je bio u blizini kada je jedan poznati fudbalski trener zvao nekog i rekao da što hitnije sredi saobraćajnu nesreću, mladić je poginuo i ovaj nije ništa odgovarao

Ma kolko toga ima.

Ovo sto ja pricam je konkretno pogibija na poslu. Kolko toga ima isto. I to se sve uglavnom zataska. I to je uglavnom necija nebriga i nesposobnost koja dovede do toga. I onda se zataska kao da nista nije bilo (a poginuo je covjek!!!) i ide se dalje po starom, ili u najboljem slucaju taj se propust ispravi opet kao da nista nije ni bilo i koji je trebao biti ispravljen ODMA prije nego je i doslo do necije pogibije.

Krvna osveta je "krv za krv". Ali tu su izgleda potrebna dodatna pojasnjenja. Sta to znaci? Znaci da se krvlju kazni prvo ubica, a ako on nije dostupan, onda neko od njegovi bliznji.

A "osveta" je opsti pojam. Osveta je i jedno i drugo, nebitno ko je ubijen dali ubica ili neko od njegovi.

Крвна освета је обичај карактеристичан за недовољно развијена друштва, да конфликт између две фамилије или кланова, започет убиством члана једне фамилије се наставља међусобним убијањем, једног по једног мушкарца. Термин који се користи је да једна фамилија другој „дугује крв“ и дуг се враћа само убиством мушкарца из друге фамилије. Крвна освета је један од традиционалних обичаја од којих је најпознатији Канон Леке Дукађинија. Овај канон недвосмислено каже да „уколико један човек убије другога, мушки члан породице мора узвратити истом мером“.

Крвна освета је обичај карактеристичан за недовољно развијена друштва, да конфликт између две фамилије или кланова, започет убиством члана једне фамилије се наставља међусобним убијањем, једног по једног мушкарца. Термин који се користи је да једна фамилија другој „дугује крв“ и дуг се враћа само убиством мушкарца из друге фамилије. Крвна освета је један од традиционалних обичаја од којих је најпознатији Канон Леке Дукађинија. Овај канон недвосмислено каже да „уколико један човек убије другога, мушки члан породице мора узвратити истом мером“.

Kod nas nije bilo kanona Leke dukadjinija, ali je bila izreka: Ko se ne osveti, taj se ne posveti. Sad ti razmisli na sta se to odnosilo.
U starije vrijeme vracala se krv za krv i glava za glavu.

Back