KRVNA GRUPA......

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Razumete li se u genetske faktore....!?
Majka je krvna grupa "AB",RH -,
a otac "O",RH +.
Koju krvnu grupu i rezus faktor nasleđuje dete !?
Kakve su kombinacije moguće ?

Koliko ima istine u tome da dete od majke dobija mleko,
a od oca krv ?

Poslednja izmena:
Razumete li se u genetske faktore....!?
Majka je krvna grupa "AB",RH -,
a otac "O",RH +.
Koju krvnu grupu i rezus faktor nasleđuje dete !?
Kakve su kombinacije moguće ?

Koliko ima istine u tome da dete od majke dobija mleko,
a od oca krv ?

Tvoje dete treba da ima

A ili B grupu bilo kojeg faktora.

Aaaahahaha da se nisi zato uprpio kako dete ima neku trecu krv :D

Tvoje dete treba da ima

A ili B grupu bilo kojeg faktora.

Aaaahahaha da se nisi zato uprpio kako dete ima neku trecu krv :D

Ne nisam se uprpio !
Prosto me interesuje da li je tačno ono što sam naveo u uvodnom postu -
da se u narodu misli - majka mleko,otac krv....
Jer,po toj logici dete bi imalo krvnu grupu i RH faktor po ocu.
Koliko vidim iz nekoliko odgovora da to nije tačno i da postoje
razne kombinacije.....
Zanimljivi ti genetski varijeteti......!

Ne nisam se uprpio !
razne kombinacije.....

Ok.. ma zezam se ja za "uprpio". Inace ja imam zaista istu krvnu grupu kao moj otac - B+. Kod mene se ta narodna poklopila. A fizicki sam povukao na majcinu stranu, A moj sin ima A- (majcin), ali je fizicki povukao na moju stranu

Nema tu pravila. Poenta je da se neki genetski momenti provlace kroz generacije i generacije, ali ne redovno u svakoj generaciji. Recimo zelene oci, oblici raznih delova tela... Cak je verovatno neki od tvojih predaka imao identican neki deo tela kao ti. Zamisli sad tamo neki Srbin (ili sta si vec) pre 2000 godina u Aziji, seta stepom, a ima iste oci kao ti. Jezivo... :D

Ne nisam se uprpio !
razne kombinacije.....

Нетачна изрека. :)
Дете уопште не мора имати крвну групу као родитељи. ;)
Рецимо, од два родитеља који имају АБ крвну групу, дете може имати и А и Б и АБ...а резус фактор такође зависи од два гена, а како их је четири у игри (два од оца, два од мајке) увек су могуће разне комбинације .

Крвна група одавно није мерило ни за шта. Данас постоји ДНК метода којом може буквално сваки пронађени ген да се мапира, ако желимо и имамо пара то да платимо. ;)

Нетачна изрека. :)
Дете уопште не мора имати крвну групу као родитељи. ;)
Рецимо, од два родитеља који имају АБ крвну групу, дете може имати и А и Б и АБ...а резус фактор такође зависи од два гена, а како их је четири у игри (два од оца, два од мајке) увек су могуће разне комбинације .

Крвна група одавно није мерило ни за шта. Данас постоји ДНК метода којом може буквално сваки пронађени ген да се мапира, ако желимо и имамо пара то да платимо. ;)

Najzad odgovor sa relevantnog mesta sprečava dalja
genetska lutanja....!

Наравно. :)
У Немачкој, рецимо, можеш да платиш као поклон за рођендан мапирање гена и онда ти они нађу свуда на свету људе (којису то такође радили) који деле твоју генетику.

Одреде апсолутно све, од порекла (типа пореклом си од Карпата) до сродника. ;)

Кошта око триста евра.

A cekaj .. ako uzmemo mosti nekog prastarog sveca.. mapiramo gen.. mozemo li da odredimo ko su mu danasnji rodjaci!
Да ако је светац био... па мало мање светац!:hahaha:
Иначе сам гледао на Дискаверију да је најстаријег претка преко ДНК анализе нашао неки Велшанин чији је пра пра пра пра...деда скончао у некој тресетној мочвари.
Вадили тресет, нашли добро очувано тело, чак помислили да је неко не претерано старо убиство од пре које деценије, одрадили ДНК профил, упоредили са архивом, кад оно ....
И тако је тип званично најстарији Британац са доказаним педигреом!

Наравно. :)
У Немачкој, рецимо, можеш да платиш као поклон за рођендан мапирање гена и онда ти они нађу свуда на свету људе (којису то такође радили) који деле твоју генетику.

Одреде апсолутно све, од порекла (типа пореклом си од Карпата) до сродника. ;)

Кошта око триста евра.

To meni deluje kao lakrdijaštvo !
Gde je tu bilo kakva garancija ?
Otkud znaš koliko je to sve tačno ?
Sve mi to liči na seljačke vašare,bele dresirane miševe,
drvene kutije i krezave Cigane....polovinom prošlog veka.
Kada ti za krajcaru-dve taj dresirani miš vadi cedulju na kojoj
ti je ispisana sudbina (udaja-ženidba,zdravlje,životni vek,novac....)
Budalaština.
Jevreji,osim one najpoznatije,imaju još jednu izreku....
"Novac je svugde oko nas,samo se treba sagnuti i dohvatiti !"

To meni deluje kao lakrdijaštvo !
Gde je tu bilo kakva garancija ?
Otkud znaš koliko je to sve tačno ?
Sve mi to liči na seljačke vašare,bele dresirane miševe,
drvene kutije i krezave Cigane....polovinom prošlog veka.
Kada ti za krajcaru-dve taj dresirani miš vadi cedulju na kojoj
ti je ispisana sudbina (udaja-ženidba,zdravlje,životni vek,novac....)
Budalaština.
Jevreji,osim one najpoznatije,imaju još jednu izreku....
"Novac je svugde oko nas,samo se treba sagnuti i dohvatiti !"

Како генетика да буде будалаштина? :)
Генетика је озбиљна наука која сваким даном све више напредује.

Како генетика да буде будалаштина? :)
Генетика је озбиљна наука која сваким даном све више напредује.

Sofija,nemoj da si bukvalista....
Nije reč o genetici,već o njenoj zloupotrebi.
To je nauka budućnosti i zaslužna je svakog poštovanja.
Ovo "budalaština" se odnosi na nemačke "metode"
i "dokaze" !
Kao,veza današnjeg čoveka sa praprecima iz,recimo,Indije.
I sve to - za trista evra....?
Ma,'ajde,molim te......

Poslednja izmena:
Sofija,nemoj da si bukvalista....
Nije reč o genetici,već o njenoj zloupotrebi.
To je nauka budućnosti i zaslužna je svakog poštovanja.
Ovo "budalaština" se odnosi na nemačke "metode"
i "dokaze" !
Kao,veza današnjeg čoveka sa praprecima iz,recimo,Indije.
I sve to - za trista evra....?
Ma,'ajde,molim te......

Али то заиста може да се утврди. ;)
Зар мислиш да би у Немачкој било дозвољено преварантима да отимају народу новац?

Тамо је невиђено јако критичко мишљење. Сети се преваре са свињским грипом од пре годину и по дана. Управо су је Немци раскринкали. :)

Ma ok to sa nemackom. Ali koja je to fora... moze da se desi i slucajno da se genetski zapis poklapa. Milijarde ljudi je zivelo na planeti.

I sta se dobije za 300 eur u nemackoj.. kakva analiza?

Ma ok to sa nemackom. Ali koja je to fora... moze da se desi i slucajno da se genetski zapis poklapa. Milijarde ljudi je zivelo na planeti.

I sta se dobije za 300 eur u nemackoj.. kakva analiza?

Фора и јесте у томе што не постоји екстремно много људи са истом генетском мапом, да се тако изразим.

Генетичари умеју да кажу да је сваки човек непоновљив експеримент природе, баш због генетске шареноликости.

У тој анализи дешифрују одређени број гена (не знам тачно колико) и онда у бази података траже људе који имају генетику најсличнију твојој, тачније са неким великим поклапањима гена, преко 90%..

Ето, мом рођаку су рекли да је пореклом од Карпата, дефинисали су тачно који део и дали му бројеве телефона свих људи (дају тел. ако то персона дозволи) који су такође радили ту анализу, а деле његову генетику.
Рецимо, у контакту је са једним човеком негде из САД. ;)

Забава за богате ! ;)

Ево ти мало ближе о томе:

''.. genetska mapa čoveka varira ..
.. U ljudskom genetskom kodu jasno se uočavaju i najočiglednije su razlike koje postoje u genetskim

mapama različitih rasa. U tom slučaju se precizno mogu definisati uticaji pojedinih genoma ..
.. genetska mapa je 100% dešifrovana ..
.. Tri osnovne rase su evropeidna, mongoloidna i negroidna ..
.. genotip mongoloidne rase je u najvećoj meri diferentan u odnosu na evropeidnu rasu ..

Sasvim je jednostavno dokazati poreklo određenog čoveka i reći da je on potomak svog pradede jer se njihovi genotipi poklapaju, preciznije kodovi u određenim genomima koji se odnose na krvnu vezu. To se danas normalno koristi i ne predstavlja nikakav problem.

Isto je tako jednostavno poreklo određenih naroda i plemena najjednostavnije povezati kodovima genoma koji to određuju i koji karakterišu skupine ljudi. Jer jedan narod se manje ili više razlikuje od drugog naroda i sveukupne karakteristike dva naroda su različite. ''

...citala sam neku knjigu o tome i naravno da je moguce...npr. bliskost po genima mogu imati svedjani sa kinezima (odredjena oblast u kini) ili sa crncima (etiopija) i to nema veze sa bojom koze i rasom... sofija trazila sam na googlu nesto o A2B5B15 i nista nisam nasla ...u toj knjizi je sve bilo lepo objasnjano a ja je vise nemam, ne secam se ni kako se zvala ni ko je napisao :(

Eee ovako,jednostavno je to sa krvnim grupama,pre je bio problem oko radjanja deteta ako je majka Rh- a otac Rh+ ,jer ako se u majci stvori zacetak sa Rh+ on ne moze da zivi u njoj i onda dolazi do umiranja deteta pri porodjaju,ali ne ostecuje majku(ne dovodi je u opasnost).To se moze resiti na vreme jednostavno usred danasnje medicine.Koga zanima nesto o uopsteno krvi,i krvnim grupama neka mi slobodno postavi pitanje putem poruke.

Eee ovako,jednostavno je to sa krvnim grupama,pre je bio problem oko radjanja deteta ako je majka Rh- a otac Rh+ ,jer ako se u majci stvori zacetak sa Rh+ on ne moze da zivi u njoj i onda dolazi do umiranja deteta pri porodjaju,ali ne ostecuje majku(ne dovodi je u opasnost).To se moze resiti na vreme jednostavno usred danasnje medicine.Koga zanima nesto o uopsteno krvi,i krvnim grupama neka mi slobodno postavi pitanje putem poruke.

Рh инкомпатибилија постоји, али није екстремно честа. ;)
Што значи да неће свака мајка која је Rh- , ако занесе плод Rh+, имати тај проблем. :)
Тачније, велика већина неће.

Рh инкомпатибилија постоји, али није екстремно честа. ;)
Што значи да неће свака мајка која је Rh- , ако занесе плод Rh+, имати тај проблем. :)
Тачније, велика већина неће.

Kad majka sa RH - prvi put zanese,nikakvi
problemi se ne ispoljavaju.
Kod kasnijih trudnoća u velikom broju dolazi do komplikacija.
I,ako majka porođajem donese živo dete,to dete je već
zdravstveno oštećeno - najćešće hepatitisom A,te se sprovodi
intenzivno lečenje deteta.
Znajući to,lekari savetuju budućim majkama,koje će ponovo rađati
specijalnu inekciju (ne sećam se naziva),koja reguliše antitela u
organizmu majke i tako maksimalno čuvaju plod.
I pored toga,zbog i dalje prisutnog rizika,te trudnoće se
tokom razvoja sprovode pod lekarskim nadzorom.....!

Back