Krvavo srce Beograda

• Začetnik teme Začetnik teme Nikola_N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
N

Nikola_N

Gost
Beograd je zaista zestok grad.u poslednjih 14 godina,toliko klanova,ubistava,zla.Ulicni heroji su bili nekad idoli mojih vrsnjaka.Ali sada ih vise nema,svi su polako nestajali.Bilo ih je i previse:Ljuba,Giska,Beli,Knele,Romeo,Grof,Divac......Sta Vi mislite o svemu tome,o njima,i da li smatrate da je konacno doslo mirno vreem za nas grad?

Nikola_N:
Beograd je zaista zestok grad.u poslednjih 14 godina,toliko klanova,ubistava,zla.Ulicni heroji su bili nekad idoli mojih vrsnjaka.Ali sada ih vise nema,svi su polako nestajali.Bilo ih je i previse:Ljuba,Giska,Beli,Knele,Romeo,Grof,Divac......Sta Vi mislite o svemu tome,o njima,i da li smatrate da je konacno doslo mirno vreem za nas grad?

Četvorica bivše komšije, a kao klinci smo voleli Voždovčane pošto se nisu ljutili kad smo im skakali to autićima. Ma, bili su i meni idoli do 7 godine, šta ćeš - mladost ludost :wink:
Da li je BGD sad miran, ko to zna!?

Gledaj ovo u zadnjih 7 godina u obracunu kriminalnih grupa u Montrealu (Kanada), da dobro ste procitali Kanada, stradalo je 164 ljudi, daleko vise nego u Beogradu. Iako Kanada spada u zemlje sa najmanjom stopom kriminala. Npr. u Melburnu (Australija) u zadnjih godinu dana 16 inspektora i 56 lica ubijeno u obracni bandi. Dakle manimo se nase price Beograd opasan grad, Beograd ovo Beograda ono!!! Ljudi da li znate da u Nju Jorku, dnevno strada vise ljudi od vatrenog oruzja nego u Srbiji tokom godinu, dana! Mislite o tome!

Izostavljas momke Novog Beograda. A po mom misljenju, oni su bili najgadniji. Pogines za tren oka. Cist primer, bio neki decko, zvali ga Satara iz 30 bloka, pogledao devojku nekog ulicnog momka... Sta se desilo? Mrtav. Znaci ubijen. Ne bi me cudilo da ga je ovaj malo premlatio, ali ubiti zbog neke klinke...! Nema smisla. A ipak, dok sam bio mali, imao sam viziju da cu ja jednog dana biti kao oni. Ali sta ces, ja nikada nisam imao petlju da ubijem neku zivotinju a kamoli coveka... :arrow:

Fora je u tome sto su svi nafrakani i nadrnani i misle da su najpametniji(cast izuzecima).Zato Beograd i nemoze da bude bolji,kad samo vidim sta se desava na ulicama,jeb*te,vise niko nikog ne podnosi.Jednostavno svako ima razlog da mrzi. :(

Alo bre ljudi sta vam je Beograd je super grad, bez obzira na sve, pa setite se samo bombardovanja, kriminalna situacija tada je bila zapanjujuce normalna, sa minimumom krivicnih dela, pa to vam govori puno o ovom gradu.Nemam nista protiv nasih koji idu preko i rade zna se sta, sto da ne, ko im.........., i posle donesu parice u Srbiju, sto da ne.Naravno ima tu i puno ruznoh stvari kao sto je droga, koje ima cini mi se vise nego ikada na slobodnom trzistu, ali i za to krivim ljude koji je uzimaju.Beograd je cool grad, i ostace takav, garantujem vam, jer bez obzira na sve jos uvek smo zdraviji od ostatka sveta, a i kriminalci su nam dosli do "nivoa", do kodeksa, pa se zna sta se radi a sta ne, a ne kao ranije, svaka bagra je mogla da se proglasi krimosom.Pa i to su ljudi!

Likovi koje spominjete su pranoglavi debili koji mogu da budu idoli samo klincima a san klinkama.

Ko normalan sem neke pevaljke može da provede sa takvim budalama i neobrazovanim likovima više od pola sata.

A od tih njihovim priča da se prošli školu ulice a "studirali po stranim bankama" mi se diže... pritisak.

Ne sazluzuju ni da se spominju...

ma oni su prica za sebe.Obelezili su jedan crni period nasih zivota,kada su gospodarili Beogradom,kada smo morali da ih gledamo.
Sta mislim o njima?Nista.Ljudi kao i svi ostali od krvi i mesa,imali su svoj izbor,iskrojili svoju sudbinu,bili ono sto su bili,a zavrsili onako kako pravda i Bog nalazu.
To sto su nekome bili idoli,nije nista neobicno,sa obzirom da su tada imali sve ono o cemu je vecina nas sanjalo-novac,slavu i moc.Samo,sto su oni izabrali drugaciji put da dodju do toga,i bili su idoli onima koji razmisljaju slicno njima.
Ima ih i dalje,ali nisu tako vidljivi kao pre,eto naprimer u mom kraju ima par takvih likova,svi ih vidimo,srecemo redovno,dovoljno je da ih malo bolje osmotrimo i da shavtimo kojoj vrsti priapdaju....mada mene bas briga za njih,jer ja ne zavisim ni od koga....oni su mimo mog sveta!

Svako od nas ima neki cilj u zivotu,pa tako su ga imali i oni.Izabrali su drugaciji put dotle,mozda laksi,mozda tezi.....ja ih uopste ne osudjujem svako ima pravo na izbor.
Ja cu izdvojiti samo jednog iz cele te ekipe:

ALEKSANDAR KNEZEVIC KNELE-NEKA MU JE VECNA SLAVA!

Dosta bre vise o tim kretenima, idiotima na razvojnom dobu paramecijuma, dinaroidnim kromanjoncima i ostalim neandertalcima koji su hodali po asfaltu ovoga grada... Pricom o njima im samo dajete kredibilitet...

Ostavite ih da se guse u sopstvenim govnima, prasini proslosti i zemlji (ako se misli na one kojih, mogu cak reci na srecu, vise nema) jer bolje nisu ni zasluzili...

Incognito:
Dosta bre vise o tim kretenima, idiotima na razvojnom dobu paramecijuma, dinaroidnim kromanjoncima i ostalim neandertalcima koji su hodali po asfaltu ovoga grada... Pricom o njima im samo dajete kredibilitet...

Ostavite ih da se guse u sopstvenim govnima, prasini proslosti i zemlji (ako se misli na one kojih, mogu cak reci na srecu, vise nema) jer bolje nisu ni zasluzili...
Ma oni su totalno nebitni likovi!
Mislim,bar danas posto ih nema
Ali iskreno ne cudi me sto su ih neki voleli...svako ima svoj izbor i ukus.Meni su licno svi ti likovi bljak!

emy_331:
Ma oni su totalno nebitni likovi!
Mislim,bar danas posto ih nema
Ali iskreno ne cudi me sto su ih neki voleli...svako ima svoj izbor i ukus.Meni su licno svi ti likovi bljak!

Mene ne cudi sto su ih mnogi 'voleli' (ne bih to bas nazvao ljubavlju ili ocaranoscu, vec prostom potrebom za nalazenje uzora u adolescentskom dobu, odnosno zelju za 'lagodnim' zivotom, koji su doticni vodili, od strane malo starijih osoba koje nisu uspele da sebe nadju i ucine nesto od svog zivota), vec sam jednom pisao o tome (mada nije bas bila ista tema, ali posto je cela socioloska situacija naseg naroda isprepletana sa doticnim spodobama mnogo toga se moze objasniti preko fenomena idolizacije kriminalaca i kvazi-kriminalaca): http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?p=25528&highlight=#25528 (he he, moj prvi post ovde ;) )

Nije fascinantno to sto su se mnogi usled sopstvenog moralnog slepila divili takvim kretenima. Meni je mnogo fascinantnije sto se takvima mnogi dive i dan-danas...

Kad uspemo da se otkacimo istih, zaboravimo na kretene koji su nas doveli tu gde jesmo, mozda, ali samo mozda, imamo sanse da se prikljucimo civilizovanom svetu... Nas (kao narod) izgleda gone demoni proslosti, i to ne samo bliske (krimosi, ratni/extra-profiteri, wadikavi, Radovani, Mladici...) vec i daleke, cak i dogodovstine iz srednjovekovne Srbije. Prosto je fascinantno da se ljudi sa naseg podneblja, inace vise puta dokazanog pileceg pamcenja, tako do tancina secaju kakva je nasa zemlja bila u proslosti...

Neverovatno je to sto mi sopstvenu decu trujemo 'precima' (da ne kazem idejnim tvorcima) osoba o kojima se prica na ovoj temi. Otvori bilo koju citanku za osnovnu skolu, i tu ces videti bar 50 epskih pesama o 'herojima' hajducima... Zar ni posle toliko godina ne mozemo sebi da priznamo da su hajduci bili obicni kriminalci, lopovi, banditi, ubice? Jeste, ubijali su Turke-okupatore, ali su isto tako ubijali i krali od 'nasih'... A mi ih i dalje slavimo kao heroje, kao sto to radimo i sa ovim danasnjim generalima koji su inicirali ili licno napravili masakre nezapamcene na Evropskom kontinentu... Ubijali druge, ubijali nase, krali od drugih, krali od nas... Hajduci XX veka! ... A mi cemo da ih slavimo, je l'?

I posle da se cudim zasto imaju toliko 'obozavaoca'? Ma ne... Obzirom kakva je ovo ovde stoka od naroda, ja se cudim (i ujedno sam i srecan) sto i dalje ima iole normalnih ljudi koji ih se gnusaju...

I evo, sad mi ovde trosimo nase dragoceno vreme raspravljajuci o osobama koje to nisu nicim zasluzile... Zato lepo kazem: Pustite ih, neka ih pojede istorija... Jer nastavimo li da ih pominjemo, za 100 godina ce moji pra-unuci citati o 'herojima' Ratku, Radovanu, Milosevicu i ostalima... A ja to definitivno ne zelim!

Mislim da je taj stav pogresan.Pa sta,i Milos Obrenovic je ubio svog kuma(Karadjordja) da bi se dokopao vlasti,pa ni to nije pravi nacin,ali nasa deca uce o njemu,zar ne?I on je vladao Srbijom zar ne?
Isto tako,ja te 'likove' koje spominjem i odajem im pocast,nespominjem jer sam im se divila ili su mi bili idoli,vec zato sto sam neke od njih poznavala,pa imam svoje misljenje o njima,a nisam o njima 'ucila' iz novina i kojekakvih dokumentaraca.ja imam svoje razloge zasto sta pricam,i naravno ne mislim da iko treba da deli sa mnom misljenje.
Isto tako,ne treba ih osudjivati,izabrali su svoj put,svako ima pravo da izabere,a nikad se nezna zasto je nesto dobro.

JEEEEEEEE........o cemu vi pricate???????......koga je briga za te JADNIKE????...........kada bi samo znali kako su svi oni JADNO i BEDNO ziveli dok nije doslo njihovih par meseci(ili godina slave),i onda su jos BEDNIJE izresetani u nekom audiju.......nemojte trositi RECI o takvim BICIMA...........stvarno nisu vredni toga.......a ova "emili" je sad KAO neka faca koja je poznavala neke "krimose"????!!!!!..............ljudi shvatite da to pripada proslosti.....

Da ja sam zivela u to vreme ubistava i krvavih obracuna u Bgd...Pricam ovde ponekad kako je sve to bilo i oni ne razumeju zasto se to dogadjalo na nasim prostorima..je li to taj balkanski temperament koji je mora tako da kulminira...Nisam naravno pristalica da se tako stvari odvijaju i da se ti obracuni ikada ponove a gledam ovde kako niko nikom ne sme da pripreti odmah tuzba odmah sud...daje to kod nas bilo....sudije i advokati imali bi pune ruke posla...nazalost zavrsavalo se kako se zavrsavalo... :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back