Krvavi okršaj oca i sina iz Srbije na plaži u Grčkoj

Pitanje je dana kada će neko ubistvo da se desi i u rijalitiju u Srbiji, sve ide ka tome.
Vise sam mislio na te uzasne, balkanske, pateticne, besciljne drame, gde se i desava da padne necija krv nizasta, sto sve odgovara vise nekakvom rijaliti ispadu nego zdravom rezonu... Rec "Balkan" uvek sam shvatao samo kao geopoliticku odrednicu, umesto kao arenu u kojoj je dozvoljeno biti najveci krmak i komotno prolaziti s tim, kao sto biva u rijaliti programima...Otkad je Bregovic u onom kich-uzasu s kojim je izasao na Evroviziju programirao ovu rec na takav nacin, kao besprizorno opravdanje za svaku niskost i podlost, verujem da dolazi do rasta broja ovakvih slucajeva, kao i de-generickih mutogenih estradnih likova koji od geopolotickog zivotnog okvira stvaraju atipican Rijaliti sa svojim stvarnim zrtvama....Treba insistirati na prvom, geografskom znacenju reci Balkan, tek tada ovaj prostor zaista ima sansu da se otvori, nivelise sa svetom i neutralise svoje toksine, nastale varvarskim shvatanjem medicine, samanstvom i nadrilekarstvom (koje vidimo ovde najvise cveta), koje navodno ima da resi sve probleme koji ce se javiti - u pocetnom stadijumu, ovo je naivna logika mladog plemena, moze se razumeti, ali u odmaklom je rec o teskom fingiranom dualizmu, licemerstvu koje se otrlo kontroli i smislu, a koje pokusava sebe i svoje otrove da zadrzi u kompresiji, dobro poznatoj kroz izvikani politicki termin "balkanski lonac..."....poznato guranje pod tepih, sminkanje da se spolja ucini stanje lepsim,kao u rijalitiju.

Licno, doduse, ponukan sam na ovoj temi na to rijaliti-glediste (davno stekao utisak) jer sam otkrio neverovatnu seriju UnReal - bindzujem je nenadano kao ludak, a koja upravo prati ekipu jednog zapadnog rijaliti-programa, tacnije sve stvari koje su ti ljudi spremni da ucine i prekrse zarad gledanosti. I sve vise verujem da su nasi veselnici i lazni apostoli prepisali uputstva upravo od njih. U svakoj sezoni se nesrecnim spletom okolnosti (citaj:neumerenom zeljom tzv. producenata) desi da neko od ucesnika strada ili biva ubijen, a da oni to posle sminkaju i zataskavaju...:confused: ali, to je samo rijaliti..pardon,serija...(a da, simptomaticno- niko na "balkanu" nece da je prevede.;) gledam titlove na engleskom..)

Pa ne prijavljuju radnike a i ne izdaju uvek fiskalni račun, jeftinije mu da ga zatvori inspekcija na mesec dana.
Taman da ne plati radnike uopšte jer nisu ni radili
ko ce da te plati, ako neradis?ako si bas toliko pametniji od njih , zasto oni onda ne rade za tebe, nego ti za njih? jos jednom : ko su SRBIJANCI?

Poslednja izmena:
Recimo Srbin iz Srbije.
Vole tako da nas zovu po inostranstvima.
i ja sam u inostranstvu, pa su za mene svi srbi SRBI. to nas tako pokusavaju prekrstiti vatikan i rvati. kao ovi po bosni,rvatskoj,cg su srbi, a u srbiji zive srbijanci. zato ga i pitam nekoliko puta, a on nece da odgovori,on je kao neka srbenda, a ostali srbi su neki neartikulisani olos. namerno hoce da ubace kosku medju srbe, NIJE ON JEDINI ovde na forumu

i ja sam u inostranstvu, pa su za mene svi srbi SRBI. to nas tako pokusavaju prekrstiti vatikan i rvati. kao ovi po bosni,rvatskoj,cg su srbi, a u srbiji zive srbijanci. zato ga i pitam nekoliko puta, a on nece da odgovori,on je kao neka srbenda, a ostali srbi su neki neartikulisani olos. namerno hoce da ubace kosku medju srbe, NIJE ON JEDINI ovde na forumu
Ja sam Zemunac. Ignorišem.

"Srbi lazu da bi obmanuli sebe, da uteše drugoga; lažu iz samilosti, lažu iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”, rekao je Dobrica Ćosić opisujući povijest, sadašnjost, a kako se čini i budućnost srpske politike ..."

Dobrica Cosic, otac srpske nacije

Znaš li koji Ćosićev roman si citirao?

"Srbi lazu da bi obmanuli sebe, da uteše drugoga; lažu iz samilosti, lažu iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”, rekao je Dobrica Ćosić opisujući povijest, sadašnjost, a kako se čini i budućnost srpske politike ..."

Dobrica Cosic, otac srpske nacije
ти си ипак хрват. тај цитат је један хрват наводио 10Х.
иначе ћосић је био титов конобар
и да, Срби су лагали тита.

ko ce da te plati, ako neradis?ako si bas toliko pametniji od njih , zasto oni onda ne rade za tebe, nego ti za njih? jos jednom : ko su SRBIJANCI?
србијанци су сви који су рођени на територији Србије, појам србијанац нема везе са нацијом, реч је о географској а не националној одредници.

србијанци су сви који су рођени на територији Србије, појам србијанац нема везе са нацијом, реч је о географској а не националној одредници.
znam ja dobro zasto vatikanci srbe u srbiji zovu srbijanac. to sam pitao onog rvata, ali on nece da odgovori

Back