Krvarenje iz nosa

Ivan xcv

Aktivan član
Poruka
1.028
Imam 16 godina i ovaj takoreći problem. To mi se desava nekoliko puta godisnje, po nedelju dana mi nekoliko puta nedeljno (4-5) krvari nos...Čitao sam da ima mnogo uzroka tome (a da je u 95% slučajeva bezopasno), i ja sam se navikao na to, ali ove nedelje me je to 2 puta budilo u sred noći i stvarno mi je dojadilo više...:(:(
Neki put mi se dešava da kada malo jače krenem da duvam nos krene i krv...a nekad samo krene u sred noći i probudi me onaj osećaj gutanja krvi...moguće je da se to meni dešava zbog prevelike fizičke aktivnosti, bez koje ja ne mogu :), ili su mi jednostavno kapilari mnogo osetljivi...
Moje pitanje je vezano za spaljivanje kapilara o kojem ne znam mnogo, pa bih vas zamolio da ako je neko to radio da mi malo pojasni i da li je korisno, tj. da li trajno nestaju takva iznenadna krvarenja...
Hvala unapred...

Измери притисак. Имао сам исти проблем и у мом слуачју то је било због високог притиска, Сада користим лек ВЕРАПАМИЛ 80 милииграма и немам више тих проблема. Бели лук је такође добар лек.

Sada sam izmerio 125/75, uvek je normalan, na svim sistematskim pregledima (i školskim i sportskim u dispanzeru) su mi uvek rekli da je normalan...mislim da nije to problem, a za lekove...za šta su tebi pripisali taj lek?

meni se to desavalo isto u pubertetu..
spaljivanje je bezbolno..spaljuju se tecnim azotom..na stapicu nanesu nekoliko kapi azota i pritisnu na mesto gde je kapilar prosiren..sve traje bukvalno nekoliko sec..
i to je to..
mesto gde su mi spalili vise nije krvarilo..
ako nemas drugih predispozicija za ozbiljnija oboljenja koja su propracena krvarenjem, slobodno problem resi na ovakav nacin..

Ok, nadam se da je samo to...do sada nije bilo pravila, teklo je nekad i iz obe nozdrve istovremeno...moja majka misli da je to spaljivanje kapilara opasno, ali sada ću je malo bolje uputiti, pa ću da vidim kako ću...
Jedino sam se malo uplašio kada sam video da uzroci mogu biti i neki problemi sa mozgom i srcem...:confused:

Imaš slabe kapilare.

Па то је то што и ја тврдим. Његов притисак је превисок и његови капилари то не могу да издрже. Мој је увек негде око 110 / 60 и нешто чак неки пут зна да буде и 90/50. Посаветуј се са лекаром.

Poslednja izmena od moderatora:
Ok, nadam se da je samo to...do sada nije bilo pravila, teklo je nekad i iz obe nozdrve istovremeno...moja majka misli da je to spaljivanje kapilara opasno, ali sada ću je malo bolje uputiti, pa ću da vidim kako ću...
Jedino sam se malo uplašio kada sam video da uzroci mogu biti i neki problemi sa mozgom i srcem...:confused:

Има и те како везе и са срцем и са мозгом, али ја нисам доктор. Све што ти могу предложити јесте да одеш на прегледе.
Све најбоље.

Imam 16 godina i ovaj takoreći problem. To mi se desava nekoliko puta godisnje, po nedelju dana mi nekoliko puta nedeljno (4-5) krvari nos...Čitao sam da ima mnogo uzroka tome (a da je u 95% slučajeva bezopasno), i ja sam se navikao na to, ali ove nedelje me je to 2 puta budilo u sred noći i stvarno mi je dojadilo više...:(:(
Neki put mi se dešava da kada malo jače krenem da duvam nos krene i krv...a nekad samo krene u sred noći i probudi me onaj osećaj gutanja krvi...moguće je da se to meni dešava zbog prevelike fizičke aktivnosti, bez koje ja ne mogu :), ili su mi jednostavno kapilari mnogo osetljivi...
Moje pitanje je vezano za spaljivanje kapilara o kojem ne znam mnogo, pa bih vas zamolio da ako je neko to radio da mi malo pojasni i da li je korisno, tj. da li trajno nestaju takva iznenadna krvarenja...
Hvala unapred...

Многима је киселбахова капиларна мрежа у носу слаба и уме да крвари из чиста мира.

За спаљивање, посаветуј се са неким стручњаком из редова оториноларингологије. ;)

Poslednja izmena:
Bas sam bio juce kod doktorice i konstatovala je da mi je sluzokoža nosa suva i krta-tj. mnogo lošeg kvaliteta...i dala mi je da 10 dana koristim sprej hysan i vitamin c od 1000mg pa da dodjem da vidi rezultate...

Back