Kružni tok

1729086168950.png

Evo ovog trenutka stanje na slaviji , prc u najavi..

Da iz mekenzijeve imas odma desno, bus pravo desno pa kružni
Ne ne vidis, ima odmah desno, ali ima jos jedna traka i jos jedna traka, pa onda tramvaj itd itd tj sad su totalno drugacije te trake...
Evo onaj youtube iz 2018 razglaba bas o tome...

Tu alvirovic pametno zakljucuje da su dve dodatne trake, sviranju qujcu ako je guzva kao sad na slaviji , nicemu ne sluze jer svi stanu i onda moze da se ebucka onaj ko je u tim unutrasnjim trakama, kao sad...

Savijeni bulevar...tako ga zove, a ja ga zovem niz kratkih sektora kruznih ulica, i tacno je tako...
Samo je pitanje sta ce trenutno saobracajnim znakovima da guraju..
Her mogu bukvalno da prekinu kruzni tok kao sto sam video , izmedju ovih tacaka kod mekenzijeve ulaza, i beogradske izlaza..
I onda nije vise kruzni tok..

Poslednja izmena:
Evo savetujem vam sad da gledate naxi kamerom slaviju i videcete tacno koliko malo treba da se napravi cep kod mekenzija i cep kod kafane Aleksinac, ebiga ja tako znam to cose...sledece cose od mekdonaldsa...
Ne treba da cekate vise od par minuta i videcete tacno kako se zacepe ocas posla..

Hoce ljudi da izadju ka hramu , i imaju prednost, a ovi sa unutrasnje trake mogu da se ebu bukvalno , po propisu , ali svi muljaju i idu paralelno kad blokira ovaj iz spoljasnje ulaz iz nemanjine...onda mogu ladno da udju..

Tako masovno i ulaze, cekajud a se napravi cep i ucini im uslugu , cep prave ovi iz spoljne trake, ovi iz nemanjine mora da stanu jer ulaze u kruzni i onda ovi iz unutrasnjeg kruga kruznog toka mogu da dvostruko promene trake i izadju ka hramu...

Na svakih minut vremena se desava slucaj da neko iz spoljne iz nemanjine hoce da nastavi kruznim tokom ali mu stoji poprecno usmeren auto koji je vec zapoceo promenu trake iz unutrasnje trake kruznog , pa je vec dosao u spoljnu pa hoce da izadje i sad ne moze tu ovaj iz nemanjine da produzi pravo....ebancija i opasnost od cukanja opasno blizu..

Eto pljunite me odmah ako iko posle gledanja 10 minuta kamerom ne vidi koliko slavija i pravila saobracaja za kruzni tok , tj nepostojanje pravila za kruzni tok, napravi spori protok, totalno problematincno reseno , ali je po zakonu , koji negira smisao svake unutrasnje trake u kruznom toku..
Nije do slavije, nego je to matematicki tako , ako dajes najvisi prioritet spoljnom krugu , ne isplati se da iko izlazi van te trake kad je na kruznom toku , nema dileme...matematika je nekoruptivna...

Poslednja izmena:
Evo stigla saobracajna na slaviju ne moze bez njih , kad je ovakav zakon , iako kazem meni se svidela signalizacija, jer ne dolazi do sudara, jasna je, poprilicno , iako je srednje usporavajuca, nije kao dok nije bilo takve podele po segmentima, ali je i dalje usporavajuca, plus nekoriscenje unutrasnje trake, to je hronicna posledica svih tih saobracajnih pravila..

Ulovise jednog , koji je gazio linije , isao paralelno sa trolom i tramvajem, ali nije pratio horizontalnu signalizaciju nego isao paralelno kao da nema niceg naprskanog....nije napravio prekrsaj , samo ono smrdez se prisljamcio , da nema tih horizontalnih...ali ovako ima pa ga zaustavili da mu rebnu neku kaznu , ne znam koja je kazna za nepostovanje horizontalne signalizacije....jel to gazenje pune linije, sta je to?
Zanimljivo bas mi nije jasno koji je prekrsaj....jer ulece u glavnu paralelno sa trolom , sto je opet dozvoljeno , non stop koristi trolu kao blok u ragbiju...ali nije postovao horizontalnu signalizaciju preko pola kruznog toka..

Ja mislim da su ovi manji kruz i tokovi haos veci nego pre sto je bilo na raskrsnicama.Tu se leti a neka jos plus kuca iza ugla pa i ne vidis sta moze da izleti iza coska dok se okrece...Oni direktnose ukljucuju od te kuce u ulicu i plus ima mali polukrug...Ma ne mogu da objasnim ali me strah kad prolazim bicklom tamo a stalno prolazim jer idem tim putem na pecanje.

Ja sam ih stavio zato sto ljudi ne znaju zbog cega se nesto radi a ne postavlja vise niko ili retko ko pritanje zasto?
Zasto se ne uvlacis pored zlgobnog busa, ili slepera, zasto ti je bitnije da se odrzi kontinuitet toka saobracaja , a ne da doguras do kraja svoje trake pa onda das migavac i cekas da se desi prazan prostor da se udje u drugu traku..

Cim nema zasto , a to se izgubilo posle SFRJ, opsta kultura govora, cak i sa istom pamecu je bila pitaju ljudi zasto...Ja sam testirao to , kazem neku nebulozu, totalno suprotno od sve logike, cak i moje na prvi pogled...
I kulturna zena postavi pitanje zasto , ako ovo izgleda suprotno od onog sto je zdravorazumsko...i ja objasnim, i zacudo , ljudi , pa i ja , vidim da je ono kao zdravorazumsko gore i da je upravo rodjeno objasnjenje koje mnogo resava stvari...
Kao kad vam neko kaze uzi krpu kad otvaras teglu...bez iskustva to izgleda kao da vas zaebava, ali ne, zacudo veca je sila kad se uzme krpa, i otvori se lakse...da ne govorim o fizici, uzmi nozic pa pusti malo vazduha u teglu..

Back