Manga Hilux
Stara legenda
- Poruka
- 84.255
Do sada he bilo poprilično diskusije oko ovog pitanja , da vidimo šta zakon kaže
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ali ni oni nisu bili cveće za miris , nego velike novčane kazne , oa polako to prešlo u navikuNema šanse da to srbi shvate. Nema se kapacitetada vidiš u špsniji skoro da više nigde nema semafora samo jure ko ludi. Ali to je tako jednostavno i žene proleću.
Džaba ti to kada pola ljudi ne zna ništa samo vrti volan i filozofira.Meni je dosta pomoglo to što sam naučio da vozim u Beogradu tako da sam Slaviju prošao dosta puta pre mnogo godina.
Vozim uvek narandžastuŽuti skreće odmah, desna traka. Kada ide samo žuti desnom trakom svi ostali uleću u kružni. Ako idu žuti i plavi ili samo svetlo plavi i tamno plavi svi ostali čekaju! Ovde je loše nacrtano ali svetlo plavi i tamno plavi se isključuju u levu traku kako bi još neko mogao da ide paralelno.
Pogledajte prilog 1626583
Normalno prestrojavanje je ko menja traku taj propušta. U španiji to ide toliko brzo da bukvalno proleću! To se vremenom uigra.
Kod nas će biti haos jer su srbi skloni izmišljanju svojih saobraćajnih pravila.
Ovo je lako naučiti one koji ne znaju... sva vozila koja su u kružnom toku su ravnopravna isto kao da su na pravom putu. Pravilo desne strane važi, nema prestrojavanja ako nailazi neko ko ima prednost jer dolazi zdesna. Dobro pogledaj pre nego što promeniš traku, isto kao da si na pravcu.Važe ista pravila kao da je u pitanju klasično prestrojavanje na putu sa dve ili tri trake. Ponovimo - vozila iz unutrašnjih traka nemaju prednost u odnosu na vozila u spoljašnjim trakama!
Ako si gsb ili tandžara.Vozim uvek narandžastui skrećem gde hoću
![]()
repetitio est mater studiorumJa miuslio da smo apsolvirali kruzni tok na prosloj temi..
Bar sam ga ja apsolvirao i jednostruke i dvostruke i visestruke..
Tako da je ovde sve vec receno , ako je kruzni sa 2 trake, onda se unutrasnja traka koristi kao rezerva za preticanje sa unutrasnje strane, ustvari , ili ako se ulazi odmah u nju , onda sluzi kao pomocna traka, kruzni stojeci tok...ides dok ide kad ne ide cekas da se oslobodi desna traka, da bi se prestrojio , onda se prestrojis , i sad ne bi trebalo da odmah mozes i da izadjes, tj ovo sto je na slici iz spanije, ali , nek bude da mozes odmah , mada to cini nepreglednim situaciju za onog ko ulazi na tom mestu , jer on gleda samo susednu spoljnu traku kruznog toka, ne gleda unutrasnju traku kruznog toka, tako da ces mu odjednom banuti iz unutrasnje trake, ali dobro nek gleda onaj ko je u spoljoj u kruznom toku...
Zato ce sigurno da se desi , cim se popuni spoljna da pomalo uspori , da ce odmah stati unutrasnja traka kruznog toka..odmah , u sekundi...i ako je to potraje samo 2 minuta, ona ce stati skroz , napuniti se i stati..
Ali zakon je zakon i tako ce biti ...
Što ne stave NBGD kružni tok?Džaba ti to kada pola ljudi ne zna ništa samo vrti volan i filozofira.
evo , ovako bi to biloŠto ne stave NBGD kružni tok?
Seljana ne pušta nikoga![]()
Ima ali treba da pratiš trake i strelice, iz nemanjine ideš pravo i uz trotoar pa skrećeš desno prema auto komandi. Bela je traka naravno. Isto je i iz m tolbuhina da skreneš u beogradsku. Žuta je za talsi i bus.Da , samo kod nas nije dozvoljeno ovo neulazenje u kruzni tok, tj zuto i svetlo plavo , to kod nas ne smes da radis....nego moras da udjes pa obrni ceo krug pa onda izadji...nema ceskanja jaja, a kruzni je jaje....
Slavija je to koliko sam video uspesno resila, tako sto vise nije kruzni tok nego je raskrsnica, koja ima kratke ali kruzne ulice , ali nije kruzni tok...
ko se ukljuci npr kod kafane, on ako protera tih 90 stepeni ima lepo definisane dve trake, i tramvaj koji je u trecoj traci skroz levo , cak i linije za stop ako je tramvaj u blizini i ide ka beogradskoj...tako da jasno svi vozaci vide na horizontalnoj signalizaciji u svojoj kruznoj ulici da mora da propuste tramvaj koji dolazi iz krajnje trake levo , a onda imaju po traci u koju su usli u toj svojoj kratkoj ulici gde da idu , ako su usli u levu traku idu strelica pravo, tj dalje u kruzni tok ka mc donaldu , ako su usli u desnu traku idu strelica desno..tj vec deset metara dalje mogu da se prestroje za izlaz u beogradsku ili da odu pravo u glavnu ulicu....
Ali tu mogu i da stanu , jer oni su sad u ulici, nema nikakve veze sa kruznim tokom samo je kruzna ulica, i obicno i stanu , video licno..
Stoje i na isto kruznoj ulici koja je ispred hotela slavija...iako je tu kraci potez i desna traka nudi samo skretanje u mekenzijevu , a leva traka nudi skretanje u mekenzijevu ili ulazak u onu novu ulicicu sa dve trake koju opisah malo pre.....i tako su napravili male kratke kruzne ulicice sa po 4 vozila na svim sekcijama nekadasnjeg kruznog toka i tu saobracaj ide i kad je sporo , bas sam bio predvece i sve su trake isle sporo i video sam da ne blokira saobracaj zato sto to vise nije kruzni tok nego su horizontalnom signalizacijom pretvorili to u niz ulicica sa po 4 ili 3 vozila koja tu mogu da cekaju ili da prolaze ako je mala guzva...
Tako da sam ja zadovoljan resenjem na slaviji, video funkcionise i predvece u vecernjem spicu kad se svi vuku ili stoje u kruznom...a to je bitno...
Za moju konacnu ocenu....ali kazem to nije vise kruzni tok, nego skup kruznih ulicica sa dve trakice, i moze da funkcionise jer je svuda dozvoljeno prestrojavanje na svakoj sekciji tih ulicica....
I verovatno ce isto napraviti i na novom beogradu sad kad su videli da funkcionise, i kod usca...
Ne ne, slavija nije kruzni tok...da se ne lazemo , i ovo sto pokazujes je jos jedan dokaz da nije kruzni tok nego skup malih kruznih ulicica...Potpuno se slazem sa tvojim prikazom...to sam i ja primetio..Ima ali treba da pratiš trake i strelice, iz nemanjine ideš pravo i uz trotoar pa skrećeš desno prema auto komandi. Bela je traka naravno. Isto je i iz m tolbuhina da skreneš u beogradsku. Žuta je za talsi i bus.
Pogledajte prilog 1626633