Kruzer kao dom za bogate

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.100
2846913_borneo-2016-worldexterior30_ff.jpg

“The World” je ogroman brod, dugačak 196 metara, sa 165 najluksuznijih apartmana, teniskim terenom u punoj veličini, šest svetskih restorana sa vrhunskim šefovima kuhinje, pozorištem, bioskopom, bibliotekom sa hiljadama različitih naslova, bazenima, terenom za mini golf… Jedinstven je u svetu po tome što su apartmani na brodu u privatnom vlasništvu i predstavljaju dom za milionere koji dele zajedničku strast – ljubav prema egzotičnim putovanjima

Oni imaju privilegiju da obilaze najudaljenije i najnepristupačnije delove sveta, a da jutarnju kafu, dok gledaju sve nijanse okeana, popiju na svojoj terasi, a uveče, nakon posete malo poznatim plemenima i civilizacijama, zaspu u svom krevetu!

‘The World’ je jedinstven projekat. Iako spolja izgleda kao svaki drugi kruzer, tu se sva sličnost završava. ‘The World’ je u privatnom vlasništvu i time spada u jahtu, iako je veličinom daleko od toga. To je najveći rezidencijalni brod na svetu i jedini ove vrste. S obzirom da je u privatnom vlasništvu, sve odluke se donose na samom brodu od strane borda direktora koje su izabrali rezidenti. Oni su odgovorni da nadgledaju funkcionisanje broda, brinu se o ispunjavanju međunarodnih regulativa i zakona, planovima za budućnost.”

Na brodu je, u svakom trenutku oko 300 članova posade, sa u proseku 150 putnika.
Život na brodu je, rlo specifičan. S obzirom da njihovo putovanje nikada ne prestaje i da za razliku od kruzera nemaju matičnu luku, logistika i nabavka su najveći izazov.
Apartmani su, različitih veličina, a rezidenti su ljudi iz celog sveta – SAD, Švajcarske, Velike Britanije, Južne Afrike, Australije… Oni su biznismeni, doktori, naučnici, IT stručnjaci…
Svako od njih se iz različitih razloga odlučio za dolazak ovde, ali zajedničko im je mogućnost da putuju svetom, a da njihova privatnost ne bude narušena, kao i mogućnost da posete destinacije koje retko koji brod može. Sve to, znajući da se uveče mogu vratiti svom domu i spavati u svom krevetu.

kabina_002.jpg

kruzer_001.jpg

ccc.jpg

https://serbiantimes.info/srbin-ima...sta-za-koja-vecina-ni-ne-zna-da-postoje-foto/

Ovo je super kada odes u penziju..pod uslovom da si bogat

gledam hgtv , za 200-300 hilj dolara mozes kupiti lepu kucu ili stan sa pogledom na okean ili more

u panami , meksiku i na brojnim drugim destinacijama

ipak je na zemlji , lepo mozes da odes na plazu da se okupas , da vozis auto ...

Citajuci o ovakvim brodovima po netu, procitah da je Opra htela da kupi apartman ali joj nisu doizvolili
Kako je pisalo u objašnjenju zbog privatnosti putnika a Ofra je poznata javna licnost pa bi to privuklo publicitet.

Danas je to malo teže da se desi kao sto se desilo sa Titanikom, za koji postoji teorija zavere da je to namerno uradjeno zbog ogromnog osiguranja
I ti kruzeri ne plove 24 sata dnevno.Imaju dane kada su usidreni u lukama

gledam hgtv , za 200-300 hilj dolara mozes kupiti lepu kucu ili stan sa pogledom na okean ili more

u panami , meksiku i na brojnim drugim destinacijama

ipak je na zemlji , lepo mozes da odes na plazu da se okupas , da vozis auto ...
kruzer dokuje skoro svaki dan i mozes da ides na plazu

Ziveti u Panami i Meksiku po stare dane i nije neki dozivljaj s obzirom na temperature - pakao na zemlji.

Na stranu sto je dosadno jer nema nikakvih kulturnih sadrzaja i zivota van plaze i prezderavanja.

Na brodu ima prakticno sve sto treba

Brod jedioni na svetu poseduje teren za tenis u punoj veličini
Ima kolekciju od 1.272 razlicitih sorti vina iz više od 20 zemalja sveta, sa ukupnom kolekcijom koja ide i do 17.000 boca
Poseduje šest barova i restorana, sa najboljim svetskim šefovima kuhinje
Spa i Wellness centar je opremljen najnovijim aparatima
Ima pozorište i bioskop
Biblioteka je opremljena hiljadama različitih naslova i publikacija
Ima teren za mini golf, otvoreni i zatvoreni bazen
Ima svoje golf i ronilačko društvo
Na brodu nastupaju neki od najboljih muzičara i bendova na svetu
Dolaze i predavači iz različitih oblasti - biologije, geografije, politike, astrofizike, kao i profesori sa najprestižnijih svetskih univerziteta

kruzer dokuje skoro svaki dan i mozes da ides na plazu

Ziveti u Panami i Meksiku po stare dane i nije neki dozivljaj s obzirom na temperature - pakao na zemlji.

Na stranu sto je dosadno jer nema nikakvih kulturnih sadrzaja i zivota van plaze i prezderavanja.
ma gde skoro svaki dan , vidis da putuje po celom svetu

da prodje okean trebaju mu nedelje

cak i kad dokuje treba mu velika luka , te velike luke su daleko od plaza

imaju oni bazene ali to nije to

postoje klime , nema sad pakla na zemlji za bogate

ma gde skoro svaki dan , vidis da putuje po celom svetu

da prodje okean trebaju mu nedelje

cak i kad dokuje treba mu velika luka , te velike luke su daleko od plaza

imaju oni bazene ali to nije to

postoje klime , nema sad pakla na zemlji za bogate
ja ti govorim kakvo je vreme na Karibima a takvo vreme ne prija ni mladima a ne matorcima...ako ce sedeti u zatvorenoj kuci sa klimom ne moraju da se sele u Panamu......

kad brod ne moze da dokuje onda se usidri malo dalje i camcima ide do obale......
svakako je interesantnije umreti na kruzeru......

.....i kad se rade velike rute sa mnogo dana na moru one ne mogu da predju odredjen broj dana i moraju da se prave pauze zbog dobavljanja hrane, smene zaposlenih kojima je kraj ugovora i slicno

ja ti govorim kakvo je vreme na Karibima a takvo vreme ne prija ni mladima a ne matorcima...ako ce sedeti u zatvorenoj kuci sa klimom ne moraju da se sele u Panamu......

kad brod ne moze da dokuje onda se usidri malo dalje i camcima ide do obale......
svakako je interesantnije umreti na kruzeru......

.....i kad se rade velike rute sa mnogo dana na moru one ne mogu da predju odredjen broj dana i moraju da se prave pauze zbog dobavljanja hrane, smene zaposlenih kojima je kraj ugovora i slicno
https://www.climatestotravel.com/climate/panama

od 23-28, meni je to idealno

https://www.climatestotravel.com/climate/bahamas

20-28

https://www.climatestotravel.com/climate/cayman-islands

22-30

covek voli da putuje , voli vodu

ali mu treba i zemlja , treba mu drvece

To verovatno i nije neka cifra kada su odlucili da grupno putuju svetom...i sve se placa na neki vremenski period...usput ti se menjaju kolege i posada, ne moze da bude dosadno cak ni nepokretnima...mada sam ubedjen da novi trend koji uvode neki besosi i maskovi ima bolje izglede....svemirsko putovanje....postavis satelit i ubacis sve bogato i matoro ili ih posaljes da nasele neku nenaseljenu planetu, pa ko stigne da javi kako je tamo...
20 milki da te puste u svemir da plutas...:)

Ja ne volim kruzere i uopšte duži boravak na vodi.
Tako da je meni ovo apsolutno glupo.
Da imam toliko para zadovoljio bih se nekom kućicom naTenerife ili Kefaloniji ili tako neko mediteransko ostrvce ipak si u Evropi, možda Tajland ili Karibi...ili mix najverovatnije taman da se menjaju godišnja doba... :mrgreen:
Ovo nikada.

Poslednja izmena:
možda je ok za neki period, ali baš stalno :think:
našla sam da je portugalija popularna za (valjda EU) penzionere jer je jeftina (za EU)... valjda i bugarska, grčka, možda i turska
možda su za nekog napravili i naš bgd na wodi :P mada ne verujem za penzionere

valjda i te srednjeameričke zemlje puštaju imućnije penzionere, ciljaju na američke valjda ... što ste već napisali :think:
i razne kolonijice afričke, okeanske ... možda... mada npr i engleska nije samo london

iskreno i ne razmisljam o tome...treba to i doziveti, mislim starost....

sta bih radila da mi je guza puna miliona a imam 100 godina?
verovatno bih kupila kucicu na moru...okolo mozda suma maslina, vinove loze...u idealnoj verziji bio bi neki dekica slicnog duha pored mene...zajebavali bismo se...igrali necega...ja bih se posvetila nekom svom hobiju...mozda slikanju, nekoj kreativi...biljcicama...citala knjige, seckala...on svom...ujutru bismo pili kaficu...uvece vino...

ne privlaci me pomisao na egzotiku sa 80 godina kada sam vise teret svima vise nego doprinos...
mislim da bih se vise radovala miru, harmoniji i toplini prozetom nekim duhovnim, vizuelnim, culnim stimulansima sto svaki izlazak i zalazak sunca donosi...i blizina ljudi koje volim...

ovaj brod mene ne privlaci...volela bih da vidim sto vise dok sam jos aktivna...

Back