commodore
Domaćin
- Poruka
- 4.296
Od svega je najgore sto autora teme nema na ovom forumu...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
eremita:Побуњениче, питам се одакле Ти ова прича о томе да
је Мајка Божија Српкиња ??? Ако Ти није тешко,
молим Те обавести нас
Pobunjenik:eremita:Побуњениче, питам се одакле Ти ова прича о томе да
је Мајка Божија Српкиња ??? Ако Ти није тешко,
молим Те обавести нас
Разумем твоју знатижељу, Еремита, али прича је толико дугачка да јој заиста није место на овој теми. Обавестићу те када на подфоруму „Историја” будем отворио тему посвећену Србима. Надам се да ћеш тамо пронаћи одговор на своје питање.
crow:poshto svako ima svoju viziju pojave koja se zove isus, evo i moje 8)
isus je izmishljen lik, tamo negde u 3 veku, kad je trebao da posluzi za shirenje centralne vlasti nad evropom 8)
kao takvom, keva, otac... tvorac mu je bio neki lik (likovi) kojima je to trebalo. 8)
marlon:Malo uvod za razmisljanje o zanimljivom postu Pobunjenika. Cudi me da jos niko nista pametno nije rekao u vezi njega.
"Opasuljite se bre Srbi, dok vas ne zatru! Citajte Postanje, citajte knjigu o Judi! Nije li mu se zena zvala SAVA! A ako je ISAV nase musko ime, onda je i ISAK nase ime, jer od njega je IKSANDAR, hocu reci ALEKSANDAR. I treba li da objasnjavam cija su imena JAKOV i DAVID? Ne zove li se kralj David po bogu VIDU!? Ili si, i boga Vida zaboravio, moj Srbine? I kako se zove zena Davidova? Nije li joj ime VITSAVEJA, hocu reci VIDOSAVA!!? I nije li kralja Davida, pored Vitsaveje, dvorila i SUNACKA, neka nasa SUNCICA! I, kako to da vredni arheolozi u Palestini nisu iskopali statue Davida i Solomona i grobnice ostalih "hebrejskih kraljeva sa zlatnim ogrlicama i kocijama ukrasenim draguljima"? Kako to da su nasli samo "sudove za vodu, kao sto su bili oni iz kojih je Rebeka pojila kamile Avramovih slugu"?
U Srbiji, zaori gde stignes i zaoraces u raj, u Izrailj. I ko zna jos kada smo Davida i Solomona iskopali, tu, pored Dunava, samo su nam objasnili da su to statuete nekih nevaznih paganskih bozanstava. A sta ako je bog Apolon, u stvari SOLOMON!!? Sta ako je kip boga Vida bio kip Davida?"
DRAGAN JOVANOVIC NIN 31/03/05
Izvod iz jednog od mnogobrojnih tekstova Dragana Jovanovica koji izlazi godinama na predzadnjoj strani NIN-a. Dragane nadam se da ne zameras...
crow:a zanimljiva je pricha o vidu...
28. jula 800neke, zadnja grupa slovena koja je napustila arkonu ikrenula u srbiju, razocharana jer je bila u mraku toliko dugo... zapali statuu Vida...
a istog datuma i kosovski boj i I svetski... a srbi prepolovljeni.
meni ta sluchajnost nekako jezovita![]()
crow:i josh nesto... o primitivizmu i mrachnjashtvu starih naroda, onih koji su chitali vede...
manje vishe svi glavni, vrhovni, najpozitivnijio bogovi imali su osobinu da bacaju munje i gromove.
zbog chega?
koje je vashe mishljenje... meni je neshto palo na pamet, al me interesuje shta drugi misle o tome.
Duh Sekire:И мени је некако најближе ово виђење. Ипак, Римско царство је била озбиљна држава, а нигде нема помена о разапињању некаквог Исуса из Назарета, а ни о протестима Јевраја, милости коју је Понтије Пилат учионио извезном Бараби уместо Исусу и осталим причама о којима Нови завет прича...
crow:hteo sam da kazem: dal je moguce da su ti stari mudraci imali pojma da su munje i gromovi neophodni za nash zivot iz jednog prostog razloga, da nije njih, ne bi bilo ni ozona, a samim tim ni zivota na zemlji?
Duh Sekire:Марлоне, ја не тврдим ништа, само ми је чудно како Понтијева пресуда - да на јеврејски празник помилује једног, а осуди другог (а пресуда Исусу се поприлично "шетала" - рабини, краљ Ирод, Римљани...) није нигде забележена, архивирана и томе слично...
Знашш оно кантора пишет, што би рекли браћа Руси.
Duh Sekire:crow:hteo sam da kazem: dal je moguce da su ti stari mudraci imali pojma da su munje i gromovi neophodni za nash zivot iz jednog prostog razloga, da nije njih, ne bi bilo ni ozona, a samim tim ni zivota na zemlji?
Аха, јасно ми је...
Ти сумњаш да су сазнања о фундаментима природе и живота на неки начин у људском уму. И ја сам дошао до таквих сазнања, а како ме занима физика писао сам један рад о таквим сазнањима из области квантне физике или космологије.
Нажалост САНУ га није прихватио за њихов скуп о светској години физике![]()