Krstarenja

ne znam, ima ono da su kabine bez prozora jeftinije od ovih sa, i to nezanemarljivo
bilo je pre istočni mediteran i zapadni; ako misliš Dunav, ne znam šta se nudi osim ovo 2h vožnje dunavom i savom... išlo se od viminacijuma do golupca
ima i ovo što se voze dunavom iz nemačke, ovi što svraćaju kod nas, ako je sad sezona, možda je to od proleća ...

ne znam, ima ono da su kabine bez prozora jeftinije od ovih sa, i to nezanemarljivo
bilo je pre istočni mediteran i zapadni; ako misliš Dunav, ne znam šta se nudi osim ovo 2h vožnje dunavom i savom... išlo se od viminacijuma do golupca
ima i ovo što se voze dunavom iz nemačke, ovi što svraćaju kod nas, ako je sad sezona, možda je to od proleća ...
Će ga vodiš?

To su manje više realne cene.
Ali budi spreman barem još toliko..

Da, zima je van sezone iako, se cene drže.

Nisam trgovac, hvala Bogu, kruzevima ali znam ponešto. Posada sam. Tehničar.
Šta te privlači, krstarica ili destinacija, budžet imaš ili si otvoreno more?
privlaci me i jedno i drugo, budzet ajd pretpostavi da sam otvoreno more

privlaci me i jedno i drugo, budzet ajd pretpostavi da sam otvoreno more
Onda ti neće biti skupo..

Za luke smatraj kao luke, ustaneš oko 8-10 jedeš buffet(ima i drugih opcija, room service, restoran, kafe), izađeš (taxi, šatl, walking) zavisi od porta, i vratis se minimum sat dva pre poletanja ka sledećoj luci, večeraš(ako si baš OM onda se i častiš, od hrane, vina, nakita, ...) i na dane mora istražuješ i isto ima teatar šou svako veče nekoliko puta da bi svi mogli da uživaju...
Za luke možeš i organizovane eskurzije...

Šta te još zanima?
Kabina ti je, da spavaš, da se okupaš, bleneš u tv, i ako imaš balkon..

Bar, ni flaširana voda, nije uključen. Osim naravno ako ne dokupiš unapred, ili platiš šta konzumiraš.

Za hotelsku uslugu se isto doplaćuje.
https://www.msccruises.com/int/manage-booking/before-you-go/hotel-service-charge

Naspram splavova je povoljno..
Iako imaš, i splavske ponude za tu vrstu usluga..

Svaki kruz je iskustvo za sebe.

Poslednja izmena:
I MSC Fantasia je vrv odličan izbor za prvi kruz.
MSC je dostupan i našim eurima.
Mada sumnjam da i druge kompanije ne bi prihvatile.

Da imaš i na dan ukrcaja guest drill/briefing u slučaju emergency...
Prvi jezik krstarica je engleski.
Mislim svih, ali nisam siguran. Na MSC jeste. Iako za velika tržišta su i na tim jezicima, od bezbednosti do sveopšte usluge.

Bon Voyage.

ovo oko beograda sava-dunav
i jednom viminacijum-golubac :think:

možda još nešto, ali morsko veliko nisam
Šta čekaš?

Bebe krstare danas, naravno sa roditeljima.
Ova beba što je videh danas u buffet-u za goste bila u nosiljki na očevim grudima, dok je mama gledala izbor, mada su i oni,...

Videh desetak već ove godine mini mališana.

Ja nisam te mini kruzeve po Srbiji, samo trajekti i skele. Na više mesta, pa i na Dunavu, skela kod Rama..

ok bilo je pre po mediteranu razne varijante, istočni, zapadni; možda po jadranu...? eto a svuda na moru ima neko mini krstarenje, obično ima, ili vožnja brodom ovde onde

ili gliserom-taksijem haha za vrištanje

ili kroz suec da vidimo je l ima somalijskih pirata i dalje

Back