Krpelji mi pojedoše kerove

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
20.829
Dragi moji, znam da vas ima puno koji imate iskustva sa odbranom naših ljubimaca od krpelja.
Usput, verujem da ima puno nas koji živimo u kućama, okruženi travom, prirodom i koji vodimo
neprekidnu borbu sa krpeljima, komarcima, raznim bubetinama...

Da li neko ima iskustva sa insekticidom "NADZOR" ?

Screenshot_6.png

Kupila sam taj insekticid i namera mi je da poprskam ceo plac...
Vidim da sme 2 puta godišnje da se koristi na jednom mestu...

Imate li iskustva?

Hvala unapred...
:vzagrljaj:

Dragi moji, znam da vas ima puno koji imate iskustva sa odbranom naših ljubimaca od krpelja.
Usput, verujem da ima puno nas koji živimo u kućama, okruženi travom, prirodom i koji vodimo

Pogledajte prilog 1328936

Imate li iskustva?

Hvala unapred...
Ne bas, evo danas sam kosio onako dosta trimerom i tusiranje obavezno i nikad nisam imao problema a i ovako mora covek da se istusira nakon toga kako god da se okrene.

Imate li iskustva?

Hvala unapred...
‚‚Foresto‚‚ ogrlica radi posao protiv krpelja i komaraca,od te hemije par puta sam koristio ektanon.

Hvala na savetu... ali, moram da te pitam: da li tvoj pas živi u stanu, ili u dvorištu?

Moja dva kera žive u vrtu... sve je trava, želeniš, drveće... odatle donose i na beton oko kuće
U dvoristu trava i zelenilo+setnja suma livade i u kontanktu preko zice sa komsijinim psima koji su puni krpelja.
I kapi su dobre,samo sto mi je cimanje svaki mesec da stavljam,ovo mi je jednostavnije,stavim i miran sam 6 meseci.
Ektanonom ponekad isprskam samo uz ogradu do komsija.

Fiprontix
Mala tubica, nanosi se uz kičmu direktno na kožu, razgrnuti dlaku.
Prvo na vratni deo kičme, i još na dva - tri mesta.
Izbegavati najdonji deo kičme koji pas može lizati.
Dozira se prema težini psa.
Tubica je mala, pažljivo rasporediti kapi.
To sam uradila pre mesec i po dana štencu od 4 i po meseca... eno ga, pun je krpelja...
A sve sam uradila po uputstvu... ne znam u čemu je štos...

Na te ogrlice protiv parazita životinje znaju da odreaguju.. svrbi ih i neke izgube dlaku.. pa obratite na to pažnju prvih dana. Takođe, neke od njih ne rade posao, krpelj se zakači i ostaje tik pored ogrlice. Za tu Foresto ne znam, to je nov proizvod i nemam lična iskustva sa njima. Većina ljudi kaže da ništa ne štiti od uboda.

Ja mojim psima dajem Bravecto tablete, štite ih 3 meseca.. ali takođe ne od uboda, već insekt ugine nakon što usisa krv. Te tablete se smeju davati i skotnim kujama, tako znam da su farmakološki u potpunosti bezbedne.

Na te ogrlice protiv parazita životinje znaju da odreaguju.. svrbi ih i neke izgube dlaku.. pa obratite na to pažnju prvih dana. Takođe, neke od njih ne rade posao, krpelj se zakači i ostaje tik pored ogrlice. Za tu Foresto ne znam, to je nov proizvod i nemam lična iskustva sa njima. Većina ljudi kaže da ništa ne štiti od uboda.

Ja mojim psima dajem Bravecto tablete, štite ih 3 meseca.. ali takođe ne od uboda, već insekt ugine nakon što usisa krv. Te tablete se smeju davati i skotnim kujama, tako znam da su farmakološki u potpunosti bezbedne.
E, baš te tablete treba da dam kerovima... kupila sam ih, pa sam mislila sutra...
Znam da mi je veterinarka rekla da ne smem da dajem kerovima i tablete i ogrlicu i kapi...
Rekla je da pas ne može toliko toga da izdrži
Znači, samo po jednu stvar, pa koliki je rok trajanja preparata u tome

E, baš te tablete treba da dam kerovima... kupila sam ih, pa sam mislila sutra...
Znam da mi je veterinarka rekla da ne smem da dajem kerovima i tablete i ogrlicu i kapi...
Rekla je da pas ne može toliko toga da izdrži
Znači, samo po jednu stvar, pa koliki je rok trajanja preparata u tome
Ja dajem samo te tablete.. ali ja živim u gradu i pas je u stanu uz mene, tako da nismo pod invazijom krpelja 24h..
A na tvom mestu bih probala i neki repelent.. koji ih i odbija.. jer ipak tvoje životinje zadobiju veći broj uboda tu gde vi živite..
Raspitaj se još oko te Foresto ogrlice (i kako deluje na same parazite, i kako je podnose životinje).. ona je nov proizvod, moguće da je unapređen..
Eto, raspitaću se i ja među mojim prijateljima, pa ću podeliti iskustva ovde..

Imate li iskustva?

Hvala unapred...
imala sam psa godinama i nikada nije imala problem sa krpeljima a koristila sam iskljucivo Frontline combo ( tecnost u kapsuli )
stavljala sam joj na svaka dva meseca posebno s Proleca,kada krenu topli dani, trava i krpelji a non stop je bila po parkovima, izletistima itd
kada sam je vodila van Beograda dodatno sam je prskala po nogama i usima sa frontline u spreju..
https://urbanpets.rs/online/psi/antiparazitska-sredstva-za-pse/frontline-combo
njima su usi uvek na zemlji i travi kada njuskaju
aprikot-patuljasta-pudla-leo-5425635899597-71792722151.jpg

Poslednja izmena:

Back