kriza

• Začetnik teme Začetnik teme maki9
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
heheh..ma kakav crni Darwin...tamo zive Aboridzani, prosecna temperatura u toku 365 dana je 34C, kisa pada jednom godisnje na 2 minuta, sve sto postoji otrovno i opasno (krokodili,zmije,pauci,komarci....) zivi tamo....veoma siromasno naselje sto zivotom,sto ljudima sto vrstom ljudi,jednom recju,Drawin je da se ode turisticki ( i to da imas dobrog turistickog vodica koji zna gde da te vodi) i vidi. Za nas i nase pojmove zivota to nije mesto za zivot.Ja kada bih morala da zivim tamo,pre bih se vratila nazad nego da ostanem tamo!!

heheh..ma kakav crni Darwin...tamo zive Aboridzani, prosecna temperatura u toku 365 dana je 34C, kisa pada jednom godisnje na 2 minuta, sve sto postoji otrovno i opasno (krokodili,zmije,pauci,komarci....) zivi tamo....veoma siromasno naselje sto zivotom,sto ljudima sto vrstom ljudi,jednom recju,Drawin je da se ode turisticki ( i to da imas dobrog turistickog vodica koji zna gde da te vodi) i vidi. Za nas i nase pojmove zivota to nije mesto za zivot.Ja kada bih morala da zivim tamo,pre bih se vratila nazad nego da ostanem tamo!!

A - haaa, joj ja se onda iskreno nadam da nije tamo otišla...
A Emmily trebaćeš ti nama Boga mi kao ´lebac što se tiče bilo kakvih informacija jer su iz prve ruke...

Hexy ... z:poz:

heheh..ma kakav crni Darwin...tamo zive Aboridzani, prosecna temperatura u toku 365 dana je 34C, kisa pada jednom godisnje na 2 minuta, sve sto postoji otrovno i opasno (krokodili,zmije,pauci,komarci....) zivi tamo....veoma siromasno naselje sto zivotom,sto ljudima sto vrstom ljudi,jednom recju,Drawin je da se ode turisticki ( i to da imas dobrog turistickog vodica koji zna gde da te vodi) i vidi. Za nas i nase pojmove zivota to nije mesto za zivot.Ja kada bih morala da zivim tamo,pre bih se vratila nazad nego da ostanem tamo!![/QUOTE Aboridzani??? ne znam sta ima lose o tim ljudima da se kaze???? Darwin je jedan od lepsih gradova u australiji koji je bogat rudnicima ne previse pretrpan a sto si navela da jednom pada godisnje kisa nije tacno tamo bas padaju kise cesto jer su velike sparine TROPICAL i znaju da imaju cesto oluje a sto se tice zivotinja otrovnih njih svuda ima pa i u Sydney- u

ehhe

mi smo baš kontali da idemo prvo u Darwin dok smo još radoznali i spremni za avanturu..tako bar zamišljamo da bi nam tamo bilo zbog svih tih,za nas , ekstremnih uslova, a i da se bolje upoznamo sa Aboridžinima i njihovom kulturom (nismo idealisti, samo da dodam :)) naravno, ako ima šanse da nadjemo ok posao..
A posle ne sumnjam da ćemo se lako uklopiti u bilo koji veći grad.. Na dobro se lako navikne :D

ali... De gustibus non disputandum est :)
:bye:

Ja sam nov ovde, svashta me zanima mozda i ja jednoga dana krenem u beli sve a vidim da je ovde razpolozena druzima pa da je priupitam.
Koja je prosecna plata australije, recimo da se ja i supruga [sa malim detetom] odlucimo da krenemo put AU [sredimo papire] obje imamo sredju skolu, ne bezimo od nekih normalnih posova. Sta mogu da ocekujem od tih predispozicija tamo, npr. da li je moguce da se zivi normalno-konforno, da se plate svi racuni, da se uzme neki kredit za auto kasnije i za kucu ali dobro to kasnije.
Za pocetak da li je sa tim moguc neki prosecan zivot srednjeg staleza tamo i sta on sve podrazumeva.
Pozdrav i hvala.

Ja sam nov ovde, svashta me zanima mozda i ja jednoga dana krenem u beli sve a vidim da je ovde razpolozena druzima pa da je priupitam.
Koja je prosecna plata australije, recimo da se ja i supruga [sa malim detetom] odlucimo da krenemo put AU [sredimo papire] obje imamo sredju skolu, ne bezimo od nekih normalnih posova. Sta mogu da ocekujem od tih predispozicija tamo, npr. da li je moguce da se zivi normalno-konforno, da se plate svi racuni, da se uzme neki kredit za auto kasnije i za kucu ali dobro to kasnije.
Za pocetak da li je sa tim moguc neki prosecan zivot srednjeg staleza tamo i sta on sve podrazumeva.
Pozdrav i hvala.

Mnogo si pitanja postavio.
Ja cu ti odgovorit na jedno a valjda ce neko drugi preuzeti ostalo.

Plate:

Full-time earnings in Australia were A$58,874 per annum in 2008. (According to the Bureau of Statistics.)

If overtime and bonuses are included, earnings were A$61,521 per annum.

The average male wage in Australia is $62,556 per annum

The average female wage in Australia is A$52,520 per annum.

Workers in the Capital Territory (Canberra) are Australia's highest paid workers with an average of A$68,978 per annum, followed by Western Australia on A$66,404.

Tasmania has the lowest average full-time wage of A$52,842 per annum.

Australia's best-paid workers are miners, whose ordinary earnings average A$101,000 a year.

Next come finance and insurance workers who average A$74,000 per annum.

Retail workers average A$44,382.

The poorest wages are found in the accommodation and restaurant sector where full-time workers earn A$43,201 on average.

Back