Kriza Ukrajini ,Rusija EU USA Ekonomski deo

igi192

Buduća legenda
Poruka
29.618
EU i USA Propagandom pokusavaju uzdrmati rublju i prete sankcijama koje ce ostaviti veliku rupu u trgovinskoj razmeni ..
.Npr svinjetina iz USA u Rusiju oko 2milijarde € sto bi za Srbiju moglo biti jako interesantno...
Calsbrerg 45hekto litara godisnje (nemam novcani iznos) i to bi moglo biti u interesnoj sferi
Mislim da ce tu biti dosta stvari koje se mogu iskoristiti i uci na trziste u slucaju trgovinskih sankcija

На једном месту јучер или прекјучер сам прочитао да та санкција ништа не значи Русима, шта више штети само ЕУ.
Steti svima .Razmena Nemacke i Rusije je oko 78milijardi € ali su Rusi jako dobro trziste izvoze sirovine vojnu teh a uvoze dosta toga ...Zato mislim da ce neke druge zemlje imati sansu da uskoce u deal

Sankcije ruse ne tangiraju

Rublja ima zlatnu podlogu, za razliku od USD

Nemačka uzdrana, pametno.

Ruski gas.

Ovo je, ustvari, pokušaj destabilizacije, nebi li Rusiji
oteli Sibir, koji, pored gasa, ima veće rezerve
nafte nego svi arapi zajedno.

I nestražene količine zlata i dijamanata.

Ne bi se bas slozio da ne tangiraju ...Sviju ce dotaci mozda ne USA jer i nemaju neku razmenu ali ostali ce itekako osetiti...Sva ova propaganda koja pljusti sa zapada je i pokusaj destabilizacija Ruske ekonomije odnosno rublje ...Rusija je intervenisala sa pustanjem oko 3% deviza iz NB da zastiti rublju...Vise je ovde pitanje ko je spreman veci ceh da plati ..Samo sto Nato zaboravlja da Rusi nemaju gde nazad nesmiju i da hoce...

Rusiju je do sada ova "za*ebancija" sa Ukrainom kostala preko 20 milijardi $. Ti troskovi su uglavnom u sledecem smislu.

Zbog nestabilnosti trejderi na berzi (kao ja) se prepadnu i kazu sebi "Au Rusija dobija sankcije" Brzo prodaj sve sto imas vezano za Rusiju (akcije nekih firmi i slicno). Krenes da prodajes i svi krenu da prodaju.
Rublja krene ogromnom brzinom da pada i da gubi vrednost. Rusija je onda morala da intervenise (ponedeljak 03/03/14) sa 10 milijardi dolara. Dakle prodali su kes dolare da bi spasili Rublju od propasti. Pre neki dan 5 i danas 5 milijardi dolara i tako pucas.
http://www.slate.com/blogs/business...cost_russia_10_billion.html?wpisrc=burger_bar

Mislim da je i on to shvatio vec do sada.
Jedina opcija mu je da spreci ekonomsko urusavanje i cepanje drzave rat pa sta uradi uradi.

Rusiju je do sada ova "za*ebancija" sa Ukrainom kostala preko 20 milijardi $. Ti troskovi su uglavnom u sledecem smislu.

Zbog nestabilnosti trejderi na berzi (kao ja) se prepadnu i kazu sebi "Au Rusija dobija sankcije" Brzo prodaj sve sto imas vezano za Rusiju (akcije nekih firmi i slicno). Krenes da prodajes i svi krenu da prodaju.
Rublja krene ogromnom brzinom da pada i da gubi vrednost. Rusija je onda morala da intervenise (ponedeljak 03/03/14) sa 10 milijardi dolara. Dakle prodali su kes dolare da bi spasili Rublju od propasti. Pre neki dan 5 i danas 5 milijardi dolara i tako pucas.
http://www.slate.com/blogs/business...cost_russia_10_billion.html?wpisrc=burger_bar

Jedina opcija mu je da spreci ekonomsko urusavanje i cepanje drzave rat pa sta uradi uradi.
Nije bas tolio tu se radi o procentima izgubili su 4% od 20milijardi...Pretvaranjem dolara ili evra u rublju nije cisti gubitak ..Rublja je pala oko 10% prvih dana ali se vratil 6% posle intervencije NB....Ako uspeju da zadrze kurs i ekonomiju u ovom stanju a pripoje delove Ukrajine bez vojne intervencije onda je Rusija u velikom dobitku...Ali ja mislim da na kraju kad Nato vidi da ne moze na ovaj nacin postici ciljeve da ce napraviti rat

U nardnih nekoliko meseci cemo moci videti da li je ostalo Ista od srpske privrede i da li ce iko moci/smeti da uskoci na Rusko trziste i iskoristi situaciju manjka proizvoda... Sansa je tu... Pitanje je da li je zapad odradio posao do kraja ..TJ da li Srbija moze nesto da proizvodi ??

Poslednja izmena:
U nardnih nekoliko meseci cemo moci videti da li je ostalo Ista od srpske privrede i da li ce iko moci/smeti da uskoci na Rusko trziste i iskoristi situaciju manjka proizvoda... Sansa je tu... Pitanje je da li je zapad odradio posao do kraja ..TJ da li Srbija moze nesto da proizvodi ??

Moze samo ja licno ne bih se fokusirao na Rusko trziste vec iskljucivo na USA trziste.

EU i USA Propagandom pokusavaju uzdrmati rublju i prete sankcijama koje ce ostaviti veliku rupu u trgovinskoj razmeni ..
.Npr svinjetina iz USA u Rusiju oko 2milijarde € sto bi za Srbiju moglo biti jako interesantno...
Calsbrerg 45hekto litara godisnje (nemam novcani iznos) i to bi moglo biti u interesnoj sferi
Mislim da ce tu biti dosta stvari koje se mogu iskoristiti i uci na trziste u slucaju trgovinskih sankcija

Moglo bi, samo ako Srbija udje CS sa Rusijom pa isposluje takav aranzman, na principu "dogovorne ekonomije". I to treba pozuriti, buduci da ce Rusija za 5 -7 godina postati najveci izvoznik svinjetine na svetu. Sa ovakvom vladom Srbije na celu? Cisto sumnjam da je tako nesto moguce, pa oni ne smeju ni da pogledaju u pravcu Moskve, a kamo li da prave takve aranzmane.

Rublja krene ogromnom brzinom da pada i da gubi vrednost. Rusija je onda morala da intervenise (ponedeljak 03/03/14) sa 10 milijardi dolara. Dakle prodali su kes dolare da bi spasili Rublju od propasti..

Naprotiv! Rusija je na Ukrajini profitirala, to padanje RUR je bilo vestacki izazvano na moskovskoj berzi, ali su na kraju pobedili Rusi koji su obescenjena preduzeca kupovali i uvecali udeo ruske drzave u njima. Zato su se Shajleri tako brzo i okanili coravih poslova.

Rusija na danasnji dan ovom krizom moze samo da dobije.
Sankcije im nikada nece uvesti u "potrebnom obimu", inace ce to znaciti ekonomsko samoubistvo pre svega za USA.

Moglo bi, samo ako Srbija udje CS sa Rusijom pa isposluje takav aranzman, na principu "dogovorne ekonomije". I to treba pozuriti, buduci da ce Rusija za 5 -7 godina postati najveci izvoznik svinjetine na svetu. Sa ovakvom vladom Srbije na celu? Cisto sumnjam da je tako nesto moguce, pa oni ne smeju ni da pogledaju u pravcu Moskve, a kamo li da prave takve aranzmane.

Slazem se u potpunosti....Pricaju o nekom razvoju deleci drzavnu imovinu i podmitivajuci strane firme koje ce samo nastaviti svoj pljackaski pohoh ...A imaju trziste veliko i bogato na kojem mogu i konkurisati slobodno i otvoreno bez carina ...Nekad se stvarno pitam ko je ovde lud politicari ili narod

Ta velika cena je Rusiji jasna, a jasna je i Americi njena. Ako zelis da budes svetska sila moras silne milijade
to da placas. U celoj je prici Nemacka zaatecena jer nisu navikli da placaju za neke glavne ulogu u pozoristu.

Back