Krivična prijava zbog šverca dečije odeće

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Đ.N.(42) iz Beograda, osumnjičenog da je švercom i prodajom odeće za decu došao do oko milion dinara, saopštilo danas je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je kod osumnjičenog našla i oduzela mu odeću vrednosti veće od 25.000 evra, koju je osumnjičeni kupovao na internetu, a prodavao u svom butiku u Tržnom centru "Piramida" u Novom Beogradu, za čiji rad nije imao odobrenje.

Sumnja se i da je Đ.N, robu prodavao i putem interneta, preko društvene mreže Fejsbuk, gde je imao veći broj profila pod različitim nazivima, nudeći odeću za decu i odrasle koja je kupljena u Americi.

Osumnjičeni je prodao robe u vrednosti većoj od 40.000 evra i tako protivzakonito došao do oko milion dinara.

Đ.N. je, da bi prikrio nelegalnu aktivnost, angažovao više osoba koje su na svoja imena, a za njegov račun, robu slale putem kurirskih službi i novac od prodaje primale na svoje račune ili lično preuzimale i predavale ga njemu.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/378068/Krivicna-prijava-zbog-sverca-decije-odece

Kako je švercovao robu iz Amerike?

Kako je švercovao robu iz Amerike?
Nije je "švercovao" nego je na nju MORAO platiti PDV i carinu...dakle MORAO, jer bi bila oduzeta u carinarnici. On je nakon tako pribavljene robe nastavio da je prodaje ali nije imao fiskalnu kasu nije podmazao inspektore, nije mu majka -tetka-strina radila u Poreskoj upravi i eto...zato je najebo. Oćeš da vidiš moje 3 krivične po sličnom osnovu. Carina R Srbije svedoči za mene da sam podmirio obaveze (carinu i PDV) ali inspektor kaže da sam utajio porez (iako imam originalne uplatnice). Veštak kojeg je angažovao sud kaže da se uplatnice ne mogu uzeti kao dokaz jer se "Ne zna po kojem sam ja osnovu uplatio u budžet 1.889.000,00 dinara." Pa me osuđuju na 1,5 godina robije i da uplatim 2.500.000,00 u budžet kao protivpravnu imovinsku korist. Moj prijatelj je po istom osnovu dobio 2,5 godina iako ima kompletnu dokumentaciju od Turske preko carine do krajnjeg kupca, sud ne prizna overene otpremnica sa brojem kamiona, ličnom kartom šofera i količinom robe kao dokaz??? Kad sam pitao čoveka o čemu se radi kaže da je "naređeno" da se osudimo jer državi treba para???
Zbog toga sam rešio da aktivno potpomažem raspad ove banana republike i na idućim izborioma glasam za otcepljenje Vojvodine. :hvala:

Back