Krivična prijava srpskom državljaninu na ulasku u Srbiju a za prekoračenje boravka u inostranstvu

Poštovani svete htela bih da vas priupitam za nešto posebno. Provela sam 6 godina u inostranstvu i bez problema izašla iz šengen zone ali na aerodromu u Srbiji su tvrde da su mi uradili prijavu za prekoračenje boravka u inostranstvu a pritom mi nisu dali nikakav dokumenat na potpis. Mislite da su hteli samo da me zaplaše ili su to odradili unosom podataka u kompjuter? Neko je imao isto ili slično iskustvo? I sko postoji prijava kako koje su posledice i kako se rešava problem? Hvala svima unapred:-)

Nije mi baš jasno šta se dešava... što bi ti ovde pisali prijavu za prekoračenje kad (ako) nemaš zabranu ulaska više tamo?
To sam se i ja pitala? Mislite da nisu podneli prijavu? Meni nisu dali nikakav dokumenat na potpis. Sad neznam dali su ubacivali nešto u kompjuter i da li se to radi u Srbiji?

Ni meni nikad nisu dali nista na potpis,nekad je mogla da se plati neka kazna,sad vrv ne moze,menjali smo pasose kad su u njima udarali zabrane ,sad je sve u kompu
I kako ste vi rešili vašu situaciju? Mislim koje su bile posledice i kakav je bio postupak? Kako su vas obavestili da su vam odradili prijavu? I da li ste imali problema da vadite novi pasoš? Hvala unapred:-)

I kako ste vi rešili vašu situaciju? Mislim koje su bile posledice i kakav je bio postupak? Kako su vas obavestili da su vam odradili prijavu? I da li ste imali problema da vadite novi pasoš? Hvala unapred:-)
Proslo je 5 godina pa je zastarelo,toliko bi i zabrana bila,nisam ni platio,pasos nov se vadi tako sto stari operes u masini s vesom,ali sve to sad mozda ne pije vodu zbog kompjutera i evropske unije,to sto se tice zemlje u kojoj si bila,sto se nase zemlje tice ova prica nema veze jer koliko se secam i mene su vise nasi smarali ali bez posledica

На основу којих докуменатаси живјела у страној земљи? Јели то била дозовла приврмененог боравка, или сталног, или си живјела илегално, без икаквих папира? То је јако важно.
На основу којих докуменатаси живјела у страној земљи? Јели то била дозовла приврмененог боравка, или сталног, или си живјела илегално, без икаквих папира? То је јако важно.
U početku permeso za zdravstvene potrebe a nakon isteka nazalost ilegalno.

Proslo je 5 godina pa je zastarelo,toliko bi i zabrana bila,nisam ni platio,pasos nov se vadi tako sto stari operes u masini s vesom,ali sve to sad mozda ne pije vodu zbog kompjutera i evropske unije,to sto se tice zemlje u kojoj si bila,sto se nase zemlje tice ova prica nema veze jer koliko se secam i mene su vise nasi smarali ali bez posledica
Ja sam iz šengen zone izasla normalno, nasi su mi pravili problem i neznam sta da ocekujem? Kakve ste vi imali probleme sa našima i U skorije vreme ili davno?

A ko im šta može? To je i moje iskustvo, ne svaki put ali se ponavlja - prođem pola Evrope bez ikakvih problema i kada dođem kod nas - neko hoće lovu.
Verujem ti ali mene su toliko izmaltrtirali i potresli da mi to uopšte nije bilo ni na kraj pametni. Ko zna šta me još čeka. Prosto ne znam sta da radim. I niko izgleda nije prošao kroz moju ili sličnu situaciju da bi me posavetovao:-( Ti bar iskren. Hvala ti.

Verujem ti ali mene su toliko izmaltrtirali i potresli da mi to uopšte nije bilo ni na kraj pametni. Ko zna šta me još čeka. Prosto ne znam sta da radim. I niko izgleda nije prošao kroz moju ili sličnu situaciju da bi me posavetovao:-( Ti bar iskren. Hvala ti.
Snežo, ranije je za prekršaje palilo da ne primaš od poštara ništa. Sada je novi zakon po kojem oni stave kod sebe na oglasnu tablu i to postaje virtuelno "uručeno" u roku od 8 dana.

Najbolje da pitaš nekog pravnika - opet lova.
IMG_8662.JPG

Takođe je moguće da su te maltretirali samo da bi te izmaltretirali, imao sam takav slučaj jednom sa policajcima. Ja ušao u jednosmernu uličicu na Zmaju jer je znak bio zarastao u šiblje (u šumarku je uličica), oni stajali na uključenju u glavnu, uzeli mi dokumenta, nešto pisao, prepisivao 20 minuta i na kraju rekao "Skupo će te doći ta Roda". Ja sam se sutradan vratio tamo i fotografisao znak u šiblju, zlu ne trebalo, ali ništa mi nije stiglo.

Snežo, ranije je za prekršaje palilo da ne primaš od poštara ništa. Sada je novi zakon po kojem oni stave kod sebe na oglasnu tablu i to postaje virtuelno "uručeno" u roku od 8 dana.

Pogledajte prilog 593118
Takođe je moguće da su te maltretirali samo da bi te izmaltretirali, imao sam takav slučaj jednom sa policajcima. Ja ušao u jednosmernu uličicu na Zmaju jer je znak bio zarastao u šiblje (u šumarku je uličica), oni stajali na uključenju u glavnu, uzeli mi dokumenta, nešto pisao, prepisivao 20 minuta i na kraju rekao "Skupo će te doći ta Roda". Ja sam se sutradan vratio tamo i fotografisao znak u šiblju, zlu ne trebalo, ali ništa mi nije stiglo.
Nadam se da si u pravu jer kad je izašao potapsao je moju majku po ramenu i rekao ne brinite gospodjo rešili smo, sad će ona da izadje. Isprepadali mi i roditelje:-( stvarno ne znam šta da mislim i ne znam da li postoji način da se proveri da li su mi stvarno uradili ru prijavu.

Izgleda da si u kompjuteru i da te krivično goni šengen-zemlja u kojoj si ostala duže nego što je dozvoljeno pa je to ozbiljna stvar. A mi, pošto smo sad potpisali gomile sporazuma na putu ka EU, dužni smo da gonimo one koje gone oni. Pravnika nađi.
Ne ne sigurna sam da sam izašla “čista” iz sengena.

Pogledajte prilog 593118
Gde je ta oglasna tabla gde bih mogla da vidim njihovu objavu?

Pogledajte prilog 593118
Meni se ti desilo 14.09. Znaci po tebi kad bi trebalo da saznam da li postoji ta prijava? Hvala ti:-)

Back