Krivična prijava protiv Slavice Đukić Dejanović

Interesantno je da radikali desavanja u skupstini uopste i ne kvalifikuju kao opstrukciju, pa je zato smesno i pricati o ciljevima opstrukcije. No i pored toga, glasacko telo radikala iako sigurno nije do kraja obrazovana, nije jedna prosta masa koja deluje onako kako im je servirano. Oni su ljudi vise nego svesni da ce se raspravljati i o nacionalnim temama, i da odlaganje normalne skupstinske rasprave vodi i odlaganju takvih tema. Sa druge strane to sto je za vecinu kakva je danas u skupstini glasala vecina naroda, kojima bes prema beskorisnim politickim strankama jaca dok one pokazuju dokle su spremne da idu zarad svoje politike koja nije dobila podrsku.

Vec rekoh da se simpatizeri radikala mogu podeliti na one koji se loze na nacionalisticku i socijalnu pricu. Iz iskustva znam da je mnogo vise ovih drugih. Zadnji izbori su pokazali da su ti drugi podlozniji promeni misljenja i da oni nisu cvrsto glasacko telo. Zato je meni na neki nacin drago kada vidim ovu opstrukciju jer to znaci rasipanje biraca SRS-a, ali najgore je sto drzava nema vremena da se zavitlava sa sitnicarskim zloupotrebama.

I jos jednom da se vratim na zadnje izbore koji su najbolje pokazali kako razmisljaju gradjani Srbije, a to je pre svega prakticno razmisljanje. Ljudi koji se stalno busaju u grudi sa jednom temom su ljudi koji vise ne piju vodu kod gradjanstva. Kada neko sve vreme trubi o Kosovu, pritom druge naziva izdajnicima, narodu postaje sumnjiv i takav zestoko gubi podrsku. Problem kod politickih stranaka je sto se ne uce na svojim greskama, pa radikali i DSS i dalje trube o izdaji, a na racun tog trubenja DS konstantno raste.

Ti si ovde dao odličan opis DSS-a. Za radikale ne bih se složio.

Prvo, nisu oslabili, nego ojačali gledajući prost broj glasača, bez procenata.
Drugo, pojedinačno su i dalje ubedljivo najjača stranka u parlamentu (mada im to mnogo ne koristi).
I treće, oni su itekako obratili pažnju na socijalni aspekt života. Nemoj mi reći da su glasači DS-a socijalno najugroženiji građani.

Radikali su juče, na svojoj press konferenciji, objavili da podižu krivičnu prijavu protiv predsednika parlamenta, Slavice Đukić Dejanović, zbog zloupotrebe službenog položaja i kršenja Ustava.

Oni je terete da je učinila krivično delo kada je na svoju ruku, bez konsultacija sa predsednicima poslaničkih grupa, a po nalogu Borisa Tadića, prekinula sednicu skupštine, neprirodnom pauzom od dve sedmice.

Njihovo tumačenje je da je ta pauza data iz razloga da se u prenosima sa skupštinske govornice ne bi čule reakcije opozicije na hapšenje Radovana Karadžića, a ne zbog njene tvrdnje da opozicija vrši opstrukciju rada parlamenta.

Da podsetim, predsednik skupštine je u ponedeljak, posle svega 20 minuta zasedanja dala pauzu od dve sedmice.
To je obrazložila, nadom da će se u tom periodu ohladiti glave opozicionim poslanicima i da će shvatiti da ne treba da stalno koriste reklamiranje povrede poslovnika, sprečavajući tako normalan rad skupštine.

Radikali tvrde da u tih 20 minuta nisu nijednom reklamirali poslovnik.

Moje je mišljenje da, naravno, Slavici neće faliti ni dlaka sa glave, jer mi ni nemamo sudstvo, a kamo li da je nezavisno. Ono što se kod nas zove sudstvo je, u stvari, uvek servis vladajućih struktura.

Ali, ostaće da joj visi nad glavom da je zloupotrebila položaj, kako bi sprečila da se protiv njene i stranaka iz njene koalicije čuje ružna reč.
Prvenstveno, da bi sprečila da njena stranka ne ostane bez glasača, jer je svima jasno da bi radikali iskoristili ovo hapšenja da socijalistima preuzmu sve, i ovako razočarane, birače.
pa i da imamo i da nemamo sudstvo ne postoji apsolutno nikakav nacin da se dokaze uzrocna veza izmedju odlaganja sednice i hapsenja Karadzica ,jedino kada bi Tadic pisao "sitnu knjigu" tj. pismo Slavici crno na belo u kojoj je obavestava da je (ili ce biti)uhapsen Rasho i u kojoj joj sugerise da prekine sednicu iz tog razloga, a to naravno ne postoji jer i ako je bilo tako kao sto radikali tvrde oni su to dogovorili usmeno bez svedoka i nema sanse da se dokaze namera na sudu.

Ti si ovde dao odličan opis DSS-a. Za radikale ne bih se složio.

Drugo, pojedinačno su i dalje ubedljivo najjača stranka u parlamentu (mada im to mnogo ne koristi).
I treće, oni su itekako obratili pažnju na socijalni aspekt života. Nemoj mi reći da su glasači DS-a socijalno najugroženiji građani.

Prvo, kako objasnjavas drugi krug u Vojvodini, gde su bili biraci tada?
Drugo, jesu, sve ostalo su koalicije.
Trece, kako? Pricama o jabukama i Ruskom trzistu koje samo nas ceka?
Ako nesto nemaju(ili se o tome vrlo vrlo malo zna) onda je to ekonomski program.

Ma koliko se radikali tesili da njihov rezultat nije u korelaciji sa rezultatom Tome Nikolica iz prvog izbornog kruga, ta prica ne pije vodu, jer su i same njihove prognoze u vezi ocekivanja isle na 40% sto je bio Tomin rezultat u prvoj rundi.

Naravno u Srbiji se sve lako zaboravlja, i preko svake price se jos lakse predje, no osetno je da radikala sada ima manje u skupstini i da je nikada vise onih koji su otvoreno proevropski nastrojeni.

Pojedinacno su najjaca stranka u parlemntu samo zbog dogovora DS-a sa G17+ koji steti na prvi pogled DS-u. Sad je druga tema zasto se napravila takva proporcija gde G17 dobija deo paketa koji mu realno ne pripada, ali DS je trenutno najjaca stranka u Srbiji, a to je ono sto je vazno. A vazno je zbog toga sto pokazuje da se trend interesovanja medju biracima moze promeniti i da se taj kurs menja od nacionalno-socijalne demagogije ka onima koji su u stanju da sprovedu istinske poteze ka EU.

I treće, oni su itekako obratili pažnju na socijalni aspekt života. .

Pobogu ko to osporava? Nagli rast radikala je i poceo sa odlaskom Seselja u Hag i stavljanjem u prvi plan socijalnih prica. Zato vracanje na staro moze samo da im steti.

Radikali su juče, na svojoj press konferenciji, objavili da podižu krivičnu prijavu protiv predsednika parlamenta, Slavice Đukić Dejanović, zbog zloupotrebe službenog položaja i kršenja Ustava.

Oni je terete da je učinila krivično delo kada je na svoju ruku, bez konsultacija sa predsednicima poslaničkih grupa, a po nalogu Borisa Tadića, prekinula sednicu skupštine, neprirodnom pauzom od dve sedmice.

Njihovo tumačenje je da je ta pauza data iz razloga da se u prenosima sa skupštinske govornice ne bi čule reakcije opozicije na hapšenje Radovana Karadžića, a ne zbog njene tvrdnje da opozicija vrši opstrukciju rada parlamenta.

Da podsetim, predsednik skupštine je u ponedeljak, posle svega 20 minuta zasedanja dala pauzu od dve sedmice.
To je obrazložila, nadom da će se u tom periodu ohladiti glave opozicionim poslanicima i da će shvatiti da ne treba da stalno koriste reklamiranje povrede poslovnika, sprečavajući tako normalan rad skupštine.

Radikali tvrde da u tih 20 minuta nisu nijednom reklamirali poslovnik.

Moje je mišljenje da, naravno, Slavici neće faliti ni dlaka sa glave, jer mi ni nemamo sudstvo, a kamo li da je nezavisno. Ono što se kod nas zove sudstvo je, u stvari, uvek servis vladajućih struktura.

Ali, ostaće da joj visi nad glavom da je zloupotrebila položaj, kako bi sprečila da se protiv njene i stranaka iz njene koalicije čuje ružna reč.
Prvenstveno, da bi sprečila da njena stranka ne ostane bez glasača, jer je svima jasno da bi radikali iskoristili ovo hapšenja da socijalistima preuzmu sve, i ovako razočarane, birače.
pa oni sistematski unistavaju ovu Srbiju vec 20 god. :evil:

A mislis da ce LDP da podrzava kradikale i ssovce u skupstini?
Naravno da nece.

Rekoh mislim da nije potrebna 2/3 vecina za to. Bar tada nije trebala.

I nece sigurno kradikali tupiti jos 4 godine sa govornice, jos malo pa nestalo.

Naravno da neće LDP da podrži radikale, ali oni najbolje prolaze u prepucavanju radikala i DS-a.
Kao što je radikalima cilj da se domognu SPS-ovih glasača, tako je i LDP-u cilj da se domogne DS-ovih glasača, a najbolji način za to je pustiti DS-ovce da se bezuspešno koprcaju braneći se od radikala.

I ja mislim da neće baš sve 4 godine da rade šta rade, ali da bi prestali moraće im Tadić nešto za uzvrat dati. Šta, ne znam. Možda nikada nećemo ni saznati.

pa i da imamo i da nemamo sudstvo ne postoji apsolutno nikakav nacin da se dokaze uzrocna veza izmedju odlaganja sednice i hapsenja Karadzica ,jedino kada bi Tadic pisao "sitnu knjigu" tj. pismo Slavici crno na belo u kojoj je obavestava da je (ili ce biti)uhapsen Rasho i u kojoj joj sugerise da prekine sednicu iz tog razloga, a to naravno ne postoji jer i ako je bilo tako kao sto radikali tvrde oni su to dogovorili usmeno bez svedoka i nema sanse da se dokaze namera na sudu.

Ma, znam. Namera je bila da se "obavesti" javnost.

Prvo, kako objasnjavas drugi krug u Vojvodini, gde su bili biraci tada?
Drugo, jesu, sve ostalo su koalicije.
Trece, kako? Pricama o jabukama i Ruskom trzistu koje samo nas ceka?
Ako nesto nemaju(ili se o tome vrlo vrlo malo zna) onda je to ekonomski program.

Ne objašnjavam. U Vojvodini su, očigledno, popušili. Verovatno je teranje umerene Maje dalo svoj danak. Ko zna?
Zato su dobili nove glasače u drugim delovima zemlje i ostali najbrojnija stranka.
Priče o jabukama i ruskom tržištu su se, izgleda, primile kod ogromnog broja birača, što nikada ne bi, da je Tadićeva vlast uspela da postigne neki zavidan nivo ekonomske saradnje sa EU, umesto praznih obećenja i storniranih papira.

Naravno da neće LDP da podrži radikale, ali oni najbolje prolaze u prepucavanju radikala i DS-a.
Kao što je radikalima cilj da se domognu SPS-ovih glasača, tako je i LDP-u cilj da se domogne DS-ovih glasača, a najbolji način za to je pustiti DS-ovce da se bezuspešno koprcaju braneći se od radikala.

I ja mislim da neće baš sve 4 godine da rade šta rade, ali da bi prestali moraće im Tadić nešto za uzvrat dati. Šta, ne znam. Možda nikada nećemo ni saznati.

Radikalima je cilj da sprece bilo kakve promene i put ka EU, jer oni u takvoj Srbiji i toj prici nemaju sta da traze. Cela njihova demagogija pada u vodu u tom slucaju. Morali bi da se reformisu u stranku moderne desnice(ako su uopste desnica), a ni to se nece desiti dok im je Seselj na celu stranke.

A mislim da ce pre da se desi da sps pokupi kradikalima deo glasaca(i to onaj koji glasa za njih zbog socijalne price) za 4 godine(a to se moze i videti iz izjave Slavice koju sam malopre postovao), uz poboljsanje ekonomske situacije u zemlji.

A ldp nece napadati Tadica dokle god se ide ka EU, jer nece imati razloga da to rade.

Priče o jabukama i ruskom tržištu su se, izgleda, primile kod ogromnog broja birača, što nikada ne bi, da je Tadićeva vlast uspela da postigne neki zavidan nivo ekonomske saradnje sa EU, umesto praznih obećenja i storniranih papira.

A sta mislis sta ce da se desi posle potpisivanja SSP-a(odnosno pocetka primene istog), dobijanja statusa kandidata i slicno?

Ko ce onda da misli o jabukama i Rusiji?

I to je poenta price kradikalske, spreciti put ka EU.I to ne zato sto je EU losa, vec da bi spasili sopstveno doope.

Radikalima je cilj da sprece bilo kakve promene i put ka EU, jer oni u takvoj Srbiji i toj prici nemaju sta da traze. Cela njihova demagogija pada u vodu u tom slucaju. Morali bi da se reformisu u stranku moderne desnice(ako su uopste desnica), a ni to se nece desiti dok im je Seselj na celu stranke.

A mislim da ce pre da se desi da sps pokupi kradikalima deo glasaca(i to onaj koji glasa za njih zbog socijalne price) za 4 godine(a to se moze i videti iz izjave Slavice koju sam malopre postovao), uz poboljsanje ekonomske situacije u zemlji.

A ldp nece napadati Tadica dokle god se ide ka EU, jer nece imati razloga da to rade.

Mislim da Slavica ima samo puste želje. Ne shvata da su oni kondom, koji se posle upotrebe baca.

Evo, sve i kad bi ova vlada, na čelu sa DS-om, uspela da podigne život građana na zavidan nivo, koji moj bi Tadiću posle narednih izbora trebao Dačić?
Neće mu trebati ni G17+, a ni ostali sateliti. 'Ladno bi pobedio sam, pa onda, ako zatreba, još povukao jednog Ljajića i Pastora, da mu budu ukras na reveru.

SPS je sebe sahranio, ma kakav bio ishod ovog sastava vlade.

A sta mislis sta ce da se desi posle potpisivanja SSP-a(odnosno pocetka primene istog), dobijanja statusa kandidata i slicno?

Ko ce onda da misli o jabukama i Rusiji?

I to je poenta price kradikalske, spreciti put ka EU.I to ne zato sto je EU losa, vec da bi spasili sopstveno doope.

Znaš kako...? Dobar im je ražanj, al' je zec još u šumi.

Sudeći po pljuvanju na Srbiju, umesto pohvala, od strane zapada, za hapšenje Karadžića, rekao bih da će se morati učiniti još mnoooogo toga nepopularnog, da bi nam dali tog zeca. A, ti nepopularni potezi će anulirati zeku u stomaku.

To ti je isto kao kad gladnog staviš pred punu sofru, daš mu da jede, a prethodno si ga naterao da popije laksative.
Kad ode od astala, ostaje mu samo da opet gladan provodi vreme u wc-u.

Znaš kako...? Dobar im je ražanj, al' je zec još u šumi.

Sudeći po pljuvanju na Srbiju, umesto pohvala, od strane zapada, za hapšenje Karadžića, rekao bih da će se morati učiniti još mnoooogo toga nepopularnog, da bi nam dali tog zeca. A, ti nepopularni potezi će anulirati zeku u stomaku.

To ti je isto kao kad gladnog staviš pred punu sofru, daš mu da jede, a prethodno si ga naterao da popije laksative.
Kad ode od astala, ostaje mu samo da opet gladan provodi vreme u wc-u.

Ostala su jos 2 poteza.
A posle najnovijih ispada kradikalskih vodja koji su za hospitalizaciju, i ti potezi nece tesko pasti.
A posle toga, zna se, na djubriste istorije, gde im je i mesto.

Back