Дон
Buduća legenda
- Poruka
- 29.456
Interesantno je da radikali desavanja u skupstini uopste i ne kvalifikuju kao opstrukciju, pa je zato smesno i pricati o ciljevima opstrukcije. No i pored toga, glasacko telo radikala iako sigurno nije do kraja obrazovana, nije jedna prosta masa koja deluje onako kako im je servirano. Oni su ljudi vise nego svesni da ce se raspravljati i o nacionalnim temama, i da odlaganje normalne skupstinske rasprave vodi i odlaganju takvih tema. Sa druge strane to sto je za vecinu kakva je danas u skupstini glasala vecina naroda, kojima bes prema beskorisnim politickim strankama jaca dok one pokazuju dokle su spremne da idu zarad svoje politike koja nije dobila podrsku.
Vec rekoh da se simpatizeri radikala mogu podeliti na one koji se loze na nacionalisticku i socijalnu pricu. Iz iskustva znam da je mnogo vise ovih drugih. Zadnji izbori su pokazali da su ti drugi podlozniji promeni misljenja i da oni nisu cvrsto glasacko telo. Zato je meni na neki nacin drago kada vidim ovu opstrukciju jer to znaci rasipanje biraca SRS-a, ali najgore je sto drzava nema vremena da se zavitlava sa sitnicarskim zloupotrebama.
I jos jednom da se vratim na zadnje izbore koji su najbolje pokazali kako razmisljaju gradjani Srbije, a to je pre svega prakticno razmisljanje. Ljudi koji se stalno busaju u grudi sa jednom temom su ljudi koji vise ne piju vodu kod gradjanstva. Kada neko sve vreme trubi o Kosovu, pritom druge naziva izdajnicima, narodu postaje sumnjiv i takav zestoko gubi podrsku. Problem kod politickih stranaka je sto se ne uce na svojim greskama, pa radikali i DSS i dalje trube o izdaji, a na racun tog trubenja DS konstantno raste.
Ti si ovde dao odličan opis DSS-a. Za radikale ne bih se složio.
Prvo, nisu oslabili, nego ojačali gledajući prost broj glasača, bez procenata.
Drugo, pojedinačno su i dalje ubedljivo najjača stranka u parlamentu (mada im to mnogo ne koristi).
I treće, oni su itekako obratili pažnju na socijalni aspekt života. Nemoj mi reći da su glasači DS-a socijalno najugroženiji građani.