Krivac

• Začetnik teme Začetnik teme zxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Konačno shvatih u čemu je štos
duh je taj što nas kroz život vuče za nos
kad se on isključi i svet okolo gleda
sve jednostavno i logično izgleda
ps
A i to koga, kako i kakav duh zaposeda
čini da svet tako komično i tragično izgleda

Hm...ha,ali kada se dogodi
da se neko bez ili sa malo duha rodi
druga muka ga spopada
dosada ga goni tamo amo ko djavola,tako da
šta je bolje tj gore od ove dve opcije
dal neko zna ;):lol:

Uh:dash: nešto izostavih
okrivih samo duh
a žene zaboravih
al to se valjda podrazumeva,ipak
stiže ova dopuna;):D

S duhom il' bez njega
svakog neka dosada izjeda
pa otud i ona poslovica stara
"Kad pop nema drugog posla,
tad jarice krsti" :)
A ja mislim, to sa duhom
je veoma jednostavno.
Pola se rodi sa duhom celim
a pola sa pola duha ;)
Zato pola njih istrce trku celu
a pola njih na po puta odustanu.
Eto to ja tako mislim,
sad me muci dilema :D
koja polovina me je rođenjem
prisvoila :eek:

....a ja pak mislim , da oni što misle , da se rađamo sa duhom , oformljenim , pa eto , neko se rađa duhovan a pak drugi bez njega / a čoma njih između ove , da taj neko il veruje u sudbinu , il traži oprost za sve nevaljaljštine svoje....jer onaj što ima sudbinu takvu i njenu duhovnost nikakvu da čini nevaljaljštine , pre rađanja je osuđen i samo tuđ naum i promisao izvršava.....tako mu to biva sa sudbinom , pa ovi duhovno sudbo verci nevaljaljštine tuđe praštaju , jer bi da i njima se istim aršinom sudi - eventualno !

...pa kad gledam novorođenčad , rekao bih da su rođena samo sa potencijalima - ili datostima , za sve ono što čovek može da čini ....ali avaj , onaj što zapadne međ razbojnike , duh se njegov u razbojnika većma razvije , manjeg ili pak većeg....otud i ona , ne ide iver dalje od debla !....da onakvi smo većma sa kakvima i kod kavih rastemo - kakvi su nam vaspitači , dominantni !

123loncar;bt294059:
....a ja pak mislim , da oni što misle , da se rađamo sa duhom , oformljenim , pa eto , neko se rađa duhovan a pak drugi bez njega / a čoma njih između ove , da taj neko il veruje u sudbinu , il traži oprost za sve nevaljaljštine svoje....jer onaj što ima sudbinu takvu i njenu duhovnost nikakvu da čini nevaljaljštine , pre rađanja je osuđen i samo tuđ naum i promisao izvršava.....tako mu to biva sa sudbinom , pa ovi duhovno sudbo verci nevaljaljštine tuđe praštaju , jer bi da i njima se istim aršinom sudi - eventualno !

...pa kad gledam novorođenčad , rekao bih da su rođena samo sa potencijalima - ili datostima , za sve ono što čovek može da čini ....ali avaj , onaj što zapadne međ razbojnike , duh se njegov u razbojnika većma razvije , manjeg ili pak većeg....otud i ona , ne ide iver dalje od debla !....da onakvi smo većma sa kakvima i kod kavih rastemo - kakvi su nam vaspitači , dominantni !
Pa postoje i zli dusi,nisi čitao?;):D

Tamišarka;bt294058:
S duhom il' bez njega
svakog neka dosada izjeda
pa otud i ona poslovica stara
"Kad pop nema drugog posla,
tad jarice krsti" :)
A ja mislim, to sa duhom
je veoma jednostavno.
a pola sa pola duha ;)
Zato pola njih istrce trku celu
a pola njih na po puta odustanu.
Eto to ja tako mislim,
sad me muci dilema :D
koja polovina me je rođenjem
prisvoila :eek:
Ko bi ti to mogao reći,možda ciganka neka tamo na čardi,sudbinu da ti sa dlana vidi i protumači;):lol:

zxy;bt294063:
Pa postoje i zli dusi,nisi čitao?;):D

...pa čitao sam nešto o tom referendumu...sad neki kažu da ga saziva zao duh , ratnički ; a pak drugi kažu fa je anđeoski , bosanski....ali ako je dodikizovan taj duh , crno se piše i nebesima i zemlji...tako da sad ja neznam....znam samo ono što napisah....oću reći , da oni koji se druže , grle i ljube sa zlim dušama , đavolske su im nakane....pa okreni obrni , referendum ne priznajem !....no ko pita mene i svetinu iz moje male.....ako sila nagrne , puške u ruke pa preko velike bare , kod ugra...ima dam im se izvinjavam onoliko što ih moj deda bezgaćano terao preko bare u svojtu....valjda će praštaju - ako su duhovni i duševni !

SibirskiTigar;bt294065:
a pola sa pola duha
To isto i ja velim
nekome je pola dosta
drugima je ceo malo
to ti je što ti je
i gore moglo je :D
Ma zadovoljni su menščini svi:lol: jer....kako bi drukčije i mogli,tako smo zdelani;)Poznato je da se na svoju glavu niko ne žali;):rotf:

123loncar;bt294071:
...pa čitao sam nešto o tom referendumu...sad neki kažu da ga saziva zao duh , ratnički ; a pak drugi kažu fa je anđeoski , bosanski....ali ako je dodikizovan taj duh , crno se piše i nebesima i zemlji...tako da sad ja neznam....znam samo ono što napisah....oću reći , da oni koji se druže , grle i ljube sa zlim dušama , đavolske su im nakane....pa okreni obrni , referendum ne priznajem !....no ko pita mene i svetinu iz moje male.....ako sila nagrne , puške u ruke pa preko velike bare , kod ugra...ima dam im se izvinjavam onoliko što ih moj deda bezgaćano terao preko bare u svojtu....valjda će praštaju - ako su duhovni i duševni !
Kakav duh :eek: ...Uh:roll::D:lol:

wirdz;bt294094:
„Ko se gubi u apstrakcijama nalik je životinji koju zao duh vodi sprženim poljima oko kojih se zelene lepi pašnjaci." (Gete)

znači, ne valja se baš ni gubiti.
Pa sad kad bi mi taj zao duh dao neko zgodno žensko telo da mi pravi društvo išao bih i na pusto ostrvo,ovako...idi begaj bre, ima pravo Gete;):D

zxy;bt294099:
Pa sad kad bi mi taj zao duh dao neko zgodno žensko telo da mi pravi društvo išao bih i na pusto ostrvo,ovako...idi begaj bre, ima pravo Gete;):D
Ti bi i žensko telo:eek: zar ti nije malo bre što duh ti prefinjen ,nežan i ženstven sav,još da dobiješ telo takvo,idi begaj bre..zlo i naopako :rotf:;)

Lavitta;bt294101:
Ti bi i žensko telo:eek: zar ti nije malo bre što duh ti prefinjen ,nežan i ženstven sav,još da dobiješ telo takvo,idi begaj bre..zlo i naopako :rotf:;)
Ma neko kao naprimer tvoje ali jezik ti je oštar,problem to je inače duh ti je ok.:think:Morao bi to biti baš neki duh zao kad bi mi tebe za pusto ostrvo dao:rotf:

zxy;bt294104:
Ma neko kao naprimer tvoje ali jezik ti je oštar,problem to je inače duh ti je ok.:think:Morao bi to biti baš neki duh zao kad bi mi tebe za pusto ostrvo dao:rotf:
Izgleda kratkog veka tvoja novostečena pamet bi,ti opet o duhovi i ta nestvarna bića :confused:

Back