kritika...

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
ideju mi dao hans van zem, misim njegova neka reakcija...

el prihvataš kritike suprotnog pola (!) i trudiš se na otklanjanju uočenih i rečenih nedostataka/mana, ili se duriš na osobu koja je to izrekla...?

Ha, pa mora kritiku tako da iznese da je nedvosmisleno shvatim kao dobronamernu, kad vec hoce da kritikuje nek se malo potrudi. :mrgreen:

ja ga brate kažem kako mislim...bez cinizma, podrugivanja, vređanja...samo onako kako mislim...a sad da ti uvijam u oblande da se ti ne bi naljutio il šta već - neam namere...
kakav crni trud...

ja ga brate kažem kako mislim...bez cinizma, podrugivanja, vređanja...samo onako kako mislim...a sad da ti uvijam u oblande da se ti ne bi naljutio il šta već - neam namere...
kakav crni trud...
Pa ti nisi ni kritikovao.
Ma kome bre treba necija kritika uopste, covek treba da je dovoljno samokritican da zna sta radi.
A valjda nekog treba da cenis da bi ti do necije kritike bilo stalo, a taj da ceni tebe da ti kritiku iznese na prihvatljiv nacin.
To ne znaci da treba uvijati u oblande vec imati dobre argumente.

Pa ti nisi ni kritikovao.
Ma kome bre treba necija kritika uopste, covek treba da je dovoljno samokritican da zna sta radi.
A valjda nekog treba da cenis da bi ti do necije kritike bilo stalo, a taj da ceni tebe da ti kritiku iznese na prihvatljiv nacin.
To ne znaci da treba uvijati u oblande vec imati dobre argumente.

kako bi znao dal neko tvoju kritiku ceni ili mu je do tvoje kritike stalo, ako ga jednom ne izkritikuješ i on te lepo odjebbe...? :)

Zavisi ko je i kakav je taj koji me kritikuje, u smislu prvo pogledaj sebe pa onda soli pamet drugome.
Zatim, kakva je namera i cilj te kritike - čisto bockanje, vredjanje i omalovažavanje ili dobronameran savet.
Zavisi kad i kako jer nekada nije ni vreme ni mesto a ni način za tako nešto.
U principu, nisam sujetna i uvažavam tudje mišljenje, makar ga primim k znanju ako ništa.
Kad neko ima osećaja i stila, nemam ništa protiv kritike.

Naravno da je prihvatam. Cesto je i trazim od par osoba koje smatram kompetentnim i dovoljno upoznatim sa mojih zivotom (i cije misljenje cenim)
I cesto mi treba i negativna kritika.
To su neki ljudi koji ne laskaju, a ako ista mrzim to je laskanje bez osnova.

el prihvataš kritike suprotnog pola (!) i trudiš se na otklanjanju uočenih i rečenih nedostataka/mana, ili se duriš na osobu koja je to izrekla...?

Ni jedno ni drugo. Osim ako naidjes na generalnu kritiku. Neki sablon koji ocigledno smeta suprotnom polu, pa ako hoces uspeh onda menjas. A ovako da te jedna osoba napadne za jedno, druga za drugo, treca za trece. Dobra fora...

Volim i kritike i samokritike. Vrednije su od komplimenata. Naravno mislim na konstruktivne kritike a ne izlive frustracija.

:think: pa ne mislim da sve znam i da sam sve naucila, volim da se savetujem i mogu da prihvatim kritiku bez problema ako je od osobe koju postujem.....razmislim o njoj i ako prihvatim kao osnovanu pokusavam da se korigujem.....nesto ide lakse ali nesto se ne moze uciniti.....pa necu da budem savrsena ebemu....:))))

Back