критика

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
како реагујете на критику?
ода најбаналније, рецимо на форуму вас неко нешто налепи
јес се изнервирате, јел успевате да будете потпуно равнодушни ....
иначе у свакодневним односима?
јел вам тешко пада, јел игнорише, размишљате
немој оно дипломаткси као ја кад је на месту критику уважим овако ме не занима...

Skoro baš dobih kritiku, rečeno mi je da mnogo detaljišem i teram mak na konac.. I baš sam razmišljao o tome posle i sračunam da je čovek bio u pravu..

Inače retko kada slušam jer verujem da sam uglavnom u pravu, retko kada mi neko prigovori nešto što ja nisam već promislio, izvagao pa odbacio kao opciju.. Pošteno :lol:

Kako podnosimo kritiku, sve zavisi koliko smo sujetni, koliki smo egocentrici.

E sad kako podnosim kritiku, mozda je lakse podnesem "hladne" glave.

I zavisi ko me kritikuje, lakse podnesem kritiku od pametne jake i uspesne licnosti, nego od nekog luzera, pesimiste i slabica koji samo gleda neku tvoju greskicu da te likuje da bi povecao svoju vrednost. A u sustini taj "slepac" nikada nije imao hrabrosti da pokusa i uradi nesto sto je rizicno.

Zavisi od koga dolazi.
Ako je od nekoga koga poznajem dobro i ko me poznaje dobro, ili od nekoga čije mišljenje cenim, razmislim o tome.
Ako je od nekoga meni nebitnog, uglavnom iskuliram.

svaku kritiku uzimam ozbiljno, nebitno od koga dolazi
to je jedini nacin da se napreduje

e sad, ja imam izrazito kriticki stav prema onima koji odbijaju kritiku jer dolazi "od te i te osobe"
ili uglavnom prema onima koji izbegavaju kritiku i zale se kako si negativan jer ih kriticki preispitujes lol
moroni

Poslednja izmena:
Kritika utice na mene ko na Dragojlovu zenu:whistling:

Prihvatam kritiku ako dolazi od jedne normalne osobe,boze moj ne moze svako biti ispravan i savrshen:roll:....a shto se foruma tice nishta mi ne znaci kritikovao me neko ili ne,okacim macki na rep

немој оно дипломаткси као ја кад је на месту критику уважим овако ме не занима...
Иако сам по природи саможив и егоиста, научио сам да на првом месту саслушам критике упућене на мој рачун и да их добро анализирам у покушају да увидим њихову конструктивну вредности и објективну утемељеност.
Неке прихватим, неке не.
Много зависи од тога од кога долазе и који им је циљ.

Иначе, мислим да су критике добра ствар, па чак и оне које нису добронамерне...

Једном је један паметан човек рекао да треба да слушамо и критике и похвале на наш рачун и да сматрамо да смо бољи од оних најстрожијих критика али и да нисмо достигли степен највиших похвала већ да смо у свему негде између, али да увек треба да тежимо тим похвалама које су нам на неки начин залог кретања горе и напред...

Iskreno, zavisi od tona onog koga kritikuje.
Ako je taj neko objektivan i mirnim tonom i racionalno pokusa da mi objasni, saslusam kritiku, prihvatim je ili odbacim.
Ako neko vec malo burnije i implusivnije me kritikuje, e tu umem da budem povredjen, mada to se trudim da ne pokazujem, a posle toga razmisljam koliko je ta osoba u pravu.

Na forumu, pa iskuliram, iako nekada zna da mi neciji komentar poljulja sujetu, ali ne ulazim u raspravu.
U svakodnevnom odnosu kritika me pogodi ponekda, ali i tada iskuliram i razmislim kasnije o svemu mirne glave.

Za neke kritike znam unapred da su u pravu, ali nekih svojih mana se ne odricem. O nekima dobro promislim, ali u principu sam dosta samokriticna, samo pitanje prioriteta na cemu cu raditi (ne cesljam se bas cesto npr, ne treba mi kritika da mi kaze da sam cupava, i sl.., ne radim nista po kuci), a za neke stvari jednostavno nisu ljudi u stanju da sagledaju iz mog ugla. Meni sta je vazno, jako sam stroga prema sebi. Kritika u principu govori dosta o onome ko ti je upucuje, tako da je to poenta, inace ne reagujem na kritike, najvise sudim samoj sebi.

Na kritiku jako lose i ne mogu podnijeti da me neko kritikuje, to me jako vrijedja neuporedivo vise nego kad neko ide sa namjerom da me vrijedja, vrijedja me isto kao kada mi neko daje, poznate mi, savjete...ne podnosim to, sasjecam to ironicnim tonom

Back