Kritika i prezir u braku

:)
Nasmejao si me poslednjom recenicom...

Da...ja placem i pricam...:D znam da plakanje nije resenje, ali emocije mi budu prejake da bih mirno govorila...ali ja nastavljam sa pricom...medjutim mm se ljuti bez obzira...mislim, i to plakanje se ne desava cesto, ali opet, kad se desi boli to sto ne moze da razume...
A plakanje sa odgovorom "Nista", nista i ne resava ;)

priznala ti ili ne unosis plakanjem doadtnu nervozu i napetost u razgovor i naravno da neko ko nije tome sklon i kome je stalo do tebe, ne moze ostati ravnodusan...to je jako ruzna navika i ako neces da ga izvodis dodatno iz takta moras se suzdrzati jer, svesno ili ne, vrsis manipulaciju i otezavas konverzaciju.....

...:D Dobro, razumljivo je onad sto nemas tolerancije...istraumiran si... :D

To je previse teska rec. Nisam uopste istraumiran, samo ocekujem da odrasla osoba, nakon vise godina u braku, konacno shvati neke stvari, konacno stekne sposobnost da vodi konverzaciju kao normalna, odrasla osoba, da ne reaguje na svaku kritiku plakanjem itd.
Ako je to previse sto trazim, onda stvarno ne znam. Mada, moram ipak biti fer i priznati da se situacija popravila u poredjenju kako je bilo pre par godina....to plakanje je ipak retka pojava...ali opet smori svaki put kada se dogodi. :mrgreen:

@ OnlyBeer...salila sam se...zato sam rekla da si istraumiran...;)

@Neizreciva...shvatam da unosim dodatnu nervozu...ali, nekad jednostavno ne mogu da si pomognem...ta navala emocija je jaca od mene...ne prihvatam da manipulisem, svesno ili nesvesno...smatram da nisu svake suze manipilativne i da onaj s kim zivis to treba i da zna i da razume...da, otezavam konverzaciju, i to razumem, i uspevam cesto da se iskontrolisem...moja poenta je bila, da kad se to desi, bilo kome, druga strana treba da razume...ili bar da pokusa...nisu to suze koje traju tri sata, to je jedna navala emocija i kratko traje, prema tome, mislim da se toliko moze "istrpeti"...zarad zajednickog dobra... ;)

priznala ti ili ne unosis plakanjem doadtnu nervozu i napetost u razgovor i naravno da neko ko nije tome sklon i kome je stalo do tebe, ne moze ostati ravnodusan...to je jako ruzna navika i ako neces da ga izvodis dodatno iz takta moras se suzdrzati jer, svesno ili ne, vrsis manipulaciju i otezavas konverzaciju.....
pa ne reaguju svi isto na emocije, nije kao da bas mozes previse da utices na to koji ti se procesi desavaju u mozgu u tom trenutku...valjda...
ni ja ne volim placljivce, posebno ne znam sta da radim sa njima u tako nekim kljucnim trenucima kada se rastajemo i slicno
ali cinjenica je i da mnogo muskaraca nema takta da iznese problem tako da ne provocira plac, vec znajuci kako im zena reaguje na odredjen nacin konverzacije. i uglavnom vecina zena ima drugaciju reakciju na odredjeni nacin razgovora nego muskarci.
mislim nemam ni ja takta ponekad :mrgreen: ja sam direktni tip, ali se veoma trudim da ne napadam osobu vec da kazem kako se ja osecam zbog necega sto neko radi a sto mi ne prija...posebno ne volim kad mi se muskarac rasplace, e tek tada pojma nemam sta da radim :eek: uvek mi se mota po glavi,cekaj bre majku mu staru, ko je ovde zensko :eek: al eto i to videh...ne verujem da su plakali manipulacije radi sve u svemu :lol: ja placem pretezno zbog besa i/ili nemoci, ali tad sam u takvom stanju da sam sposobna od besa samoj sebi da nanesem povrede kad tresnem rukom nesto ili da razbijem stvari, tako da kod mene plac funkcionise ko ventil za visok pritisak...i tad bolje da mi se ne priblizava niko, jer krenem da urlam, dodje mi da bacam stvari i slicno. a tom svom besu treba naci mekane objekte da ne napravis neku stetu :(

To je previse teska rec. Nisam uopste istraumiran, samo ocekujem da odrasla osoba, nakon vise godina u braku, konacno shvati neke stvari, konacno stekne sposobnost da vodi konverzaciju kao normalna, odrasla osoba, da ne reaguje na svaku kritiku plakanjem itd.
Ako je to previse sto trazim, onda stvarno ne znam. Mada, moram ipak biti fer i priznati da se situacija popravila u poredjenju kako je bilo pre par godina....to plakanje je ipak retka pojava...ali opet smori svaki put kada se dogodi. :mrgreen:

Da li si razmislio kako je ta kritika upucena? Cesto moze da se nesto saopsti, a da ne izgleda kao kritika. Treba voditi racuna o covekovoj sujeti koju svi imamo. U kritikama to cesto zanemarimo.

Da li si razmislio kako je ta kritika upucena? Cesto moze da se nesto saopsti, a da ne izgleda kao kritika. Treba voditi racuna o covekovoj sujeti koju svi imamo. U kritikama to cesto zanemarimo.

Sigurno je da sam nekad preterao, mozda bio previse direktan....slabo mi ide vestina upakivanja neceg ruznog u lepo pakovanje i prodavanje tog ruznog kao nesto lepo. J*bi ga...

Kakve ti to placljive muskarce tu na jugu upoznajes? Lele... :mrgreen:
Sve kao neki kvazi-macho tipovi, a ustvari placip*cke. :lol:
da sve bude gore u opste ne mislim samo na njih, vec i na nase koje sam videla da ridaju, mozda su jos pateticniji...a to da su ovi macho okaci macku o rep, u to jedino jos oni koji ne zive sa njima mogu da misle :mrgreen: inace sve papuce sa laznom reputacijom :) ne podnosim placljive muskarce...razume se u situacijama tipa smrt, sok, odakle znam sta, ali bas za neke gluposti ne moze :neutral:

@ OnlyBeer...salila sam se...zato sam rekla da si istraumiran...;)

@Neizreciva...shvatam da unosim dodatnu nervozu...ali, nekad jednostavno ne mogu da si pomognem...ta navala emocija je jaca od mene...ne prihvatam da manipulisem, svesno ili nesvesno...smatram da nisu svake suze manipilativne i da onaj s kim zivis to treba i da zna i da razume...da, otezavam konverzaciju, i to razumem, i uspevam cesto da se iskontrolisem...moja poenta je bila, da kad se to desi, bilo kome, druga strana treba da razume...ili bar da pokusa...nisu to suze koje traju tri sata, to je jedna navala emocija i kratko traje, prema tome, mislim da se toliko moze "istrpeti"...zarad zajednickog dobra... ;)

pa vidi kako ja to vidim: iams situaciju koju treba da resis i koja stavra problem oboma....i ti sad na svu tu nevolju jos i places...znaci, dodatno podstices sazaljenje, prihvatanje tvoga stava, popustanje....ne kazem da ti radis svesno ali je cinjenica da tim gestom navodis drugu stranu da popusti....i zato se on i naljuti jer oseca pritisak zbog toga a ne bi trebao.....niste u tom momentu identicni sagovornici jer on ne koristi suze.....ako me razumes....e sad, kapiram ja da je to jace od tebe ali samo pokusavam da ti objasnim sta sa tim radis i da je zbog toga on ljut....ne na tebe nego na efekat koji ti izazivas u njemu.....:)

najaci su mi saveti..MORAS da naucis da se svadjas..ili Moras da prestanes da places..
moras bre samo da umres.
svadje su najboljji dokaz da je teza kako se "suprotnosti privvlace" jedna od najvecih romanticnih baljezgarija svih vremena.

У браку би требало да постоје отворени односи, па и отворено испољавање емоција. Смешно би било да вас неко манипулише сузама, било како да вас манипулише, па са ким онда живите и делите леба? Мада, и ја прецењујем, нормално је данас да један супруг нема појма колику плату има овај други.. Е, ако то није импровизација заједичког живота, сузе су само п. дим.

Oštra kritika nije prvi znak za uzbunu u braku! Oštra kritika može biti i dobronamerna, samo je pitanje kako će je kritikovana strana shvatiti. Oštra kritika je prvi znak za uzbunu u braku ako je nerazumna za kritikovanu stranu.
Nisam sklon burnom reagovanju, ali kada sam u pravu ne popuštam ni malo. Moja supruga mora da shvati zašto sam u pravu i ako ne shvati odmah idem do kraja dok je ne ubedim u ispravnost mojih gledišta.
U suprotnom, trudim se da razumem kritiku i ako pogrešim, normalno se izvinjavam. Ipak, moram naglasiti, da postoje stvari za koje dobijam ili dajem kritiku, ali koje ne mogu jednostavno da se reše. Takve stvari uglavnom ostavljamo za kasnije i one bivaju kao tas na vagi, nekada teže prihvaćene, a nekada lakše. Uglavnom su to polariteti koji se ne diraju i koje se poštuju.
Na početku naše veze bila je prisutna sujeta kao najveći negativni činilac, ali srećom smo i tu sujetu oterali usled količine posla i problema koji se svaki dan pojavljuju. Jedino što ne znam, da li je ta sujeta negde zapuštena ili skroz napuštena, ali vreme će pokazati. Sa moje strane ne verujem da će se pojaviti, jer drugačije doživljavam dešavanja u životu. Mada, nikad ne reci nikad, niko nije savršen.

Back