Kritični momenti

Ima, ima. nailazim ti ja tako na jedan kruzni tok, vozim po ogranicenju 50, a taj kruzni tok je tako debilno napravljen da uopste ne moras da kocis da bi prosao, vec samo malo skrenes, skoro kao da ides pravo i vidim taksi u kruznom toku i da nema drugih vozila. Resim da ne kocim, jer ovaj ima sasvim dovoljno vremena da prodje, medjutim on vidi da mu se priblizavam i zaustavlja se! Kocim i naravno stanem i on produzava dalje. Inace, auto je sav iscukan. Izgleda da mu je to zanimanje, da hvata nepazljive vozace i posle uzima novac od njih ili osiguranja.

Ima, ima. nailazim ti ja tako na jedan kruzni tok, vozim po ogranicenju 50, a taj kruzni tok je tako debilno napravljen da uopste ne moras da kocis da bi prosao, vec samo malo skrenes, skoro kao da ides pravo i vidim taksi u kruznom toku i da nema drugih vozila. Resim da ne kocim, jer ovaj ima sasvim dovoljno vremena da prodje, medjutim on vidi da mu se priblizavam i zaustavlja se! Kocim i naravno stanem i on produzava dalje. Inace, auto je sav iscukan. Izgleda da mu je to zanimanje, da hvata nepazljive vozace i posle uzima novac od njih ili osiguranja.

Poznato je da ti taksisti izazivaju više štete ali sve to izgleda naivno jer su unapred dobro pripremljeni i povezani sa nekom organizovanom grupom. Načula sam svašta koji je najranjiviji deo tela od koje se najviše uzima novac. I meni se desilo, na bulevaru vozim normalnom brzinom, sa sporedne strane vozilo je moglo odmah da uključi u bulevar a nije. Sačekao je da se ja približim suviše da bi se uključio! Dva puta mi je presecao put šetajući levo desno, srećom, tu je bila milicija koja je bila svedok cele situacije, zaustavila nas je. I njega zadržali dugo a mene su odmah pustili.

U strucnoj terminologiji se takve situacije zovu saobracajni konflikti :deda:
Da, imao sam ih uglavnom sa taksistima, zenama, a najvise sa umisljenim gradskim facama ( citaj: alfa seljacinama) koji voze X6-ice i slicne poluproizvode :roll:
Naravno, bude ponekad i mojom greskom ali uvek dam znak rukom ili sl. za izvinjenje :)

Poslednja izmena:
Neviđenu ovakvu brzinu sam videla svega dva put u životu, čas ga ne vidiš, čas ga vidiš!
attachment.php

Da li se radi o profesionalcu za reli ili manijaku, nije moje da sudim, ali stvarno to nije za saobraćaj.
:ljuta:

Back