Kriminalno poslovanje tajkuna pod zastitom drzave

Kriminalno poslovanje tajkuna pod zastitom drzave
Specijalnom tuzilastvu sam prijavio monopol i privredni kriminal zbog kojeg sam pretrpeo veliku materijalnu i moralnu stetu.Od istog sam trazio da udjem u program zastite kao osteceno lice od organizovanog kriminala kako bi zakonskim putem nadoknadio tu pretrpljenu stetu.
Specijalno tuzilastvo je moju prijavu bez obrazlozenja prebacilo Okruznom javnom tuzilastvu u Beogradu.Iz Okruznog tuzilastva dobijam odgovor pod br.2363/07da nije nadjen zakonski osnov za pokretanje krivicnog postupka protiv pomenutog Djelic Bozidara,jer u konkretnom slucaju se ne radi o ni jednom krivicnom delu.Pitam se kakvi su to pravni eksperti u Tuzilastvu kada su bez i jedne navedene istrazne radnje mogli da utvrde da nema krivicnog dela?Nasuprot takvim tvrdnjama Tuzilastva jedan predstavnik privredne mafije to jest tajkun dok mi je pretio zbog te prijave sam je priznao da krivicno delo postoji i da je pocinjeno.
Sad se postavlja pitanje da li verovati tuzilastvu koje tvrdi da nema krivicnog dela ili verovati onima sto su mi pretili i priznali da krivicno delo postoji? Da bi sve blo jasnije krenucu od samog pocetka.
Kao vlasnik privatne firme nisam mogao da poslujem na trzistu zbog monopola i nezakonitog poslovanja nekih firmi.To nezakonito poslovanje tih firmi sam prijavio tadasnjem ministru finansija Bozidaru Djelicu,jer inspekcijske sluzbe kojima sam se obracao nisu htele ili bolje receno nisu smele da rade svoj posao.
Posle te prijave ministru Bozidaru Djelicu doziveo sam vise pretnji i maltretiranja. Kad je doslo do oruzane pretnje iz policije nije smeo niko da izadje na moj poziv.Receno mi je od strane policije da je to normalno sto se oni ljute,jer sam ih ja prijavio…
Koliko ja znam ta finansijska kontrola koja je radjena po mojoj prijavi nije ni zavrsena do kraja kako se ne bi otkrio taj privredni kriminal.Razlog tome moze biti samo zato sto su vlasnici tih firmi bili veoma bliski sa nekim ljudima iz vlasti.
Posle svega toga jos su iz finansijske policije dosli kod mene da vrse kontrolu mog poslovanja bez vodjenja sluzbenog zapisnika. Sve to je vise licilo na maltretiranje i zastrasivanje mene samog nego na kontrolu po zakonu.Sto znaci kada je finansijska kontrola u mojoj firmi uradjena na nezakonit nacin kako li su tek onda uradjene kontrole u firmama koje sam ja prijavio?
Pod takvim uslovima gde je na trzistu vladao monopol,siva ekonomija i bezakonje nisam vise mogao da poslujem.Firmu sam zatvorio iz bezbednosnih razloga i zato sto sa policijom i finansijskom policijom nisam mogao da ostvarim apsolutno nikakvu saradnju.
Od kada sam odlucio da nadoknadim stetu kao osteceno lice od organizovanog kriminala ja bez uspeha vec cetir godine pokusavam da dodjem do zapisnika finansijske policije kako bi dokazao da je postojalo krivicvno delo zbog kojeg sam ja pretrpeo veliku naterijalnu stetu.I pored resenja koje sam dobio od Poverenika za informacije Ministarstvo finansija i Vlada Srbije krseci sopstveni zakon sprecili su me da dodjem do trazenog dokumenta.Nije vredelo ni sto sam u dogovoru sa Poverenikom podneo tuzbu Vrhovnom kasacionom sudu protiv Vlade Srbije i Ministarstva finansija zato sto mi nedaju trazeni dokument.Upravni sud je odbacio moju tuzbu s obrazlozenjem da je nedozvoljena.
Posle svega sto mi se desilo shvatio sam da se ovde radi o jednoj kriminalnoj organizaciji poput hobotnice koja je svoje krake pustila kroz sve drzavne institucije.Pod takvim kriminalnim uslovima koji su daleko od pravne drzave meni je sada nemoguce da ostvarim ono sto mi zakonom pripada.
Zbog svega toga nastavicu sa pisanjem blogova do kraja godine na tu temu sa sve vise imena i dokaza.

Back