Kriminal je pozitivna pojava

msin5l.jpg

Ne može nikako biti nešto "pozitivno", samo po sebi predstavlja kažnjivu kategoriju, tj. zlo, alavost, bezobrazluk.

Kad bismo govorili o kriminalu kao pozitivnoj pojavi za državu, onda bismo stvarno trebali da se zapitamo šta nije u redu sa nama.
Ne, ovde se ne radi o tome.
Radi se o tome da čovekova svest o kriminalu kao takvoj negativnoj pojavi gradi njegovu svest u nekom pozitivnom aspektu, odnosno da on posmatrajući ono što je devijantno i loše, kristališe svoju dobru stranu.
Zato je i paradoks.
A sa druge strane, to je jedna klackalica. Na kantaru stoji sa jedne strane kriminal koji ugrožava bezbednost ljudi, i sa druge strane je čovekova borba protiv istog.
Ne mora se uzeti samo kriminal kao objekt, može to biti i neka druga negativna pojava, i sve to pretvoriti u paradoks.

Ono što je poenta kod kriminala je što ima dosta jako talentovanih i inteligentnih ljudi unutra...Čak i ako se radi o npr.pljačkašima banaka,a danas stručnjacima za visoko sofisticirani internet kriminal...Realno većina svetskog softvera je krekovana,kao i većina filmova jer inače Većina ljudi ne bi mogla da ih koristi.

Ono što je poenta kod kriminala je što ima dosta jako talentovanih i inteligentnih ljudi unutra...Čak i ako se radi o npr.pljačkašima banaka,a danas stručnjacima za visoko sofisticirani internet kriminal...Realno većina svetskog softvera je krekovana,kao i većina filmova jer inače Većina ljudi ne bi mogla da ih koristi.

Tačno!
Organizovani kriminal je toliko kompleksan, da mi nismo ni svesni. Ali je isto toliko i nevidljiva pojava za jednog posmatrača, što još više doprinosi tome da se teško otkriva.
I po tome se razlikuje organizovani kriminal od neorganizovanog kriminala, a ja bih ipak o neorganizovanom, jer mi je to nekako manje šturo, i skloniće u stranu politički osvrt na isti.

Back