Kriket u Srbiji

1zasve

Početnik
Poruka
4
Pozdrav svima...

Verujem da vecina ljudi u Srbiji smatra da je kriket jako glupa i dosadna igra. Isto tako verujem da do formiranja tog misljenja dolazi usled nedovoljnog kontakta sa samim sportom.

Ali kad vidim da Hrvatska i Slovenija imaju svoje reprezentacije... zasto ne bi i mi? Mi, Srbi, imamo toliko talenta za timske a i individualne sportove da zaista nema razloga da se ne isprobamo i u kriketu. Vec imamo losiju (citaj americku) verziju u obliku bejzbola, a takodje i losiju verziju ragbija, u obliku americkog fudbala.

Da li je neko raspolozen da razgovara na ovu temu? Da se mozda formira savez i organizuju neki trials sledeceg proleca?

N.

Ja imam kriket teren u dvoristu svoje vile u Holivudu i povremeno igram sa svojim drugarima, ipak, to nije sport za Srbiju. Ovde ce doci na utakmicu oni iz Obraza i pocece da divljaju. To je ipak, elegantniji sport, a ne veciti derbi.:cool:

Mislim da je ljubav prema tom sportu pravo svakog građanina ali mi nemamo preko 100 miliona stanovnika pa da možemo da se razmećemo silnim brojem sportova. Zar ne bi bilo bolje da se koncetrišemo na Košarku, Vaterpolo, Tenis i možda Fudbal i da u tim sportovima budemo u vrhu a za Kriket, Hokej, Ragbi itd. neka se brinu Amerikanci, Rusi i ostali kod kojih su ti sportovi aktuelni.

Back