krevet i dusek

ZvezdanKa

Veoma poznat
Poruka
10.242
U potrazi sam za krevetom.

kakvim, pitate vi mene...lepim i jeftinim...dakle nista spektakularno, ali da ima neki dizajn...ne razumem onu firmu forma ideale...da li se ljudi tamo trude da im namestaj bude grozan?!?! i to ne za male pare, da se razumemo....nasla sam jedan u simpu, ali ga imaju samo u crnoj boji, meni je plakar bez. Taj bez plakar ima i pripadajaci krevet, koji se meni ic ne svidja. Oni kreveti koji kostaju 70, 80, i vise hiljada dinara me ne zanimaju. minimalziam, i funkcionalost. Da li znate o cemu pricam?

E sad dusek je posebna tema. O tome pojma nemam, pa d avidim kakva su vasa iskustva...dakle neki komfor, srednji, nikakve bahanalije, ali necu bas ni neki krs za jeftinocu...koji proizvodjaci? koji mehanizmi?

Hvala!

el si razumeo?!?
:lol:

uhvatili me neki leptirici, pa sam pisala zbrda zdola! :P

pa ja nadjoh neki u simpu za 17000 sto mi se bas svijda, samo mi boja ne odgovara....pa hocu krevet za spavanje 200x160cm :).....dakle legnes i probudis se ko nov!

U potrazi sam za krevetom.

kakvim, pitate vi mene...lepim i jeftinim...dakle nista spektakularno, ali da ima neki dizajn...ne razumem onu firmu forma ideale...da li se ljudi tamo trude da im namestaj bude grozan?!?! i to ne za male pare, da se razumemo....nasla sam jedan u simpu, ali ga imaju samo u crnoj boji, meni je plakar bez. Taj bez plakar ima i pripadajaci krevet, koji se meni ic ne svidja. Oni kreveti koji kostaju 70, 80, i vise hiljada dinara me ne zanimaju. minimalziam, i funkcionalost. Da li znate o cemu pricam?

Htela bi krevet koji se uklapa u dizajn ormana, pa da čini celinu?
Naravno da ne znam napamet sve krevetske modele u gradu, ali u svakom solidnijem salonu pločastog materijala možeš da biraš između nekoliko stotina dezena.
Nađeš dezen koji se uklapa uz tvoj orman, i onda angažuješ ili isti salon ili svog majstora da ti napravi kakav god hoćeš krevet. Preporuka da bude "francuz" ( krevet, ne krevetski majstor) ;)

Ovo su ozbiljne firme s kojima imam lična iskustva:
http://www.zomont.rs/
http://www.namestaj.rs/kompanija/eurohrast/6662/

E sad dusek je posebna tema. O tome pojma nemam, pa d avidim kakva su vasa iskustva...dakle neki komfor, srednji, nikakve bahanalije, ali necu bas ni neki krs za jeftinocu...koji proizvodjaci? koji mehanizmi?

Hvala!

Dušek, bio i ostao br1 po kvalitetu ( Premijer) :
http://www.simpo.rs/home/detailmore.php?obl1=Žičano jezgro&obl=Dušeci&obl0=Dušeci i posteljina

Naravno uz ovaj dušek ide fiksna podloga ( ploča a ne latoflex letvice) što je i bolja varijanta jer letvice popucaju pre ili kasnije.

Ako hoćeš da budeš u trendu, na to staviš i prostirku od memori pene:
www.simpo.rs/home/detailmore.php?obl=Zaštita za dušeke&obl0=Dušeci i posteljina

Poslednja izmena:
hvala ti na ovim informacijama. nego pravljenje kreveta po izboru je, cini mi se, dosta skupa opcija.

Zar je Simpo premijer obican dusek sa zicanim jezgrom No1? A ove pene latoflex i slicno? :) Trend?

Znam taj dusek nije mu ni cena nesto visoka, samo...nocas sam gledala one Bonneli duseke...valjaju li?

hvala ti na ovim informacijama. nego pravljenje kreveta po izboru je, cini mi se, dosta skupa opcija.

Ne bi trebalo. Nema tu mnogo materijala niti specijalnih okova a majstor bi trebalo da košta do 40% od cene materijala.

Zar je Simpo premijer obican dusek sa zicanim jezgrom No1? A ove pene latoflex i slicno? :) Trend?

I Simpo pravi penaste dušeke ali sam ti preporučio bolju varijantu.

Ima ljudi koji vole što mekše dušeke ( nezdravo za kičmu) i takvima će penasti , "memori" dušeci biti nešto najbolje na svetu. Inače su ponajviše trend a opravdani samo za teške astmatičare i alergičare ( skupljaju manje grinja) kao manje zlo.
Zato je najbolja varijanta klasičan, izdržljiv i zdrav dušek + prostirka od memori pene. Klasičan dušek traje, održava kičmu a memori navlaka odbija grinje i dodaje mekoću.

Dok sam išao na Šumarski ( drvna industrija, oni su nadležni za atestiranje nameštaja ), nisu govorili ništa pohvalno o latofleks podlogama i memori dušecima.

Simpo je vrh kvaliteta odavno. Ikea ga već dugo prodaje pod svojim imenom ( mislim da su i jedni od najvećih proizvođača u Evropi) i jedino što ga "kvari" je što je domaći proizvod.
Nekima je to psihološka barijera

Znam taj dusek nije mu ni cena nesto visoka, samo...nocas sam gledala one Bonneli duseke...valjaju li?

Dok ima provereno dobrih, ostale ne bih ni razmatrao ali svako neka sa svojim novcem radi šta hoće.

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo. Nema tu mnogo materijala niti specijalnih okova a majstor bi trebalo da košta do 40% od cene materijala.

I Simpo pravi penaste dušeke ali sam ti preporučio bolju varijantu.

Ima ljudi koji vole što mekše dušeke ( nezdravo za kičmu) i takvima će penasti , "memori" dušeci biti nešto najbolje na svetu. Inače su ponajviše trend a opravdani samo za teške astmatičare i alergičare ( skupljaju manje grinja) kao manje zlo.
Zato je najbolja varijanta klasičan, izdržljiv i zdrav dušek + prostirka od memori pene. Klasičan dušek traje, održava kičmu a memori navlaka odbija grinje i dodaje mekoću.

Dok sam išao na Šumarski ( drvna industrija, oni su nadležni za atestiranje nameštaja ), nisu govorili ništa pohvalno o latofleks podlogama i memori dušecima.

Simpo je vrh kvaliteta odavno. Ikea ga već dugo prodaje pod svojim imenom ( mislim da su i jedni od najvećih proizvođača u Evropi) i jedino što ga "kvari" je što je domaći proizvod.
Nekima je to psihološka barijera

Dok ima provereno dobrih, ostale ne bih ni razmatrao ali svako neka sa svojim novcem radi šta hoće.

Hvala. I ja sam na kraju dosla do zakljucka da je Simpo najbolji, eventualno Schlarafia.
Sa zicanim jezgrom, i nekim eventualnim dodatnim slojem od tih novih materijala, sto bih kupovala i dusek i prostirku..kad moze all in one? :) Mislim da takve proizvode obe ove firme.

Da ne otvaram novu temu, postoji li dušek za klik klak ležaj da se kupi? Krevet je jako prost, dolje daske najobičnije a preko dušek (dušek od sunđera u ovom slučaju...) Faktički su u pitanju dva dušeka spojena na sredini platnom kako bi mogao da se savije na pola. I preko toga ima presvlaka koja se skida i pere... Evo nađoh mu i sliku:

2211336118622Lezaj-Klik-Klak-Super-sivi.jpg

Forma Ideale ležaj, horor, nije mi izdržao ni godinu dana... A ne juri mi se novi jer bi i ovaj bio zadovoljavajući funcionalno :(

edit: NAĐOH! http://www.tinmadraci.com/srpski/klik-klak-detaljnije.html

Ali sad pitanje, da li to radi neko u Beogradu, i šta da uzmem? Nisam alergičan, nema vlage u stanu... I nema izgleda ni jedna druga firma da to radi :(

Poslednja izmena:
Ja sam kupio neki bračni Dalas za 200 evra, komplet sa dušekom, diže se dušek na gore a ispod ima magacin. Krevet je super za spavanje ali je inače komplet sklepotina, katastrofa izrada, oštećen isporučen... Majstor koji ga je popravljao pod garancijom mi je uništio nov parket i zidove u spavačoj sobi, neki apsolutni ludak da sam zažalio što sam uopšte tražio reklamaciju :(

kupila sam krevet: simpo nirvana
kupila sam dusek: simpo admiral

ce da isprobamo, pa javljam!

Poštovana ZvezdanKa,

ja sam u dilemi oko dušeka ovih dana.
I jako sam zainteresovan za Admiral dušek. Trenutno je stigla mala količina Admirala u Simpo, i do sutra moram da im javim da li želim da ga uzmem ili ne.
Kakvi su Vaši utisci u vezi sa njim? Jeste li zadovoljni?

Back