tema je bez veze, po ko zna koji put se dokazuje davno znana poslovica "jadan onaj koga rusi brane a grci hrane" ali ajde mozda neki jos nisu shvatili pa...
ps. nadam se da je poslovica ispravna
Ademe,
Taj Radio Okupirana Evropa je medijska ispostava USA u Evropi.
Pozicija Srbije oko Kosova je trenutno jasna da jasnija biti ne može, i Rusija svojim priznavanjem neki planinskih čuka, nas nimalo ne podriva. Hoće li nam možda Ameri reći: "Šta hoćete vi Srbi? Ne vidite da je i vaša Rusija postupila na Kavkazu, kao mi na Balkanu?"
Jesu li možda nameravali da povuku priznanja i da nam vrate Kosovo uz izvinjenje, ali sada kada su Rusi priznali J.O. i Abhaziju, to ne mogu?
Po ko zna koji put, na ovom forumu, ću ponoviti, da Srbija mora da prekine sa praksom da ne primećuje promene u međunarodnim odnosima, i drugačija pravila igre, koja sa tim promenama nastaju.
Nema više nama znanog međunarodnog prava o nepovredivosti granica. Srušili su ga Amerikanci sa Kosovom, a Rusi potvrdili to na Kavkazu.
Sad nastaje stanje u kome ćemo imati dva paralelna sveta. Svaska strana će imati na svojim geografskim mapama različit broj država i različite granice istih.
Usput, vodi se novi hladni rat za Evropu, koji Rusi po svoj prilici dobijaju. Neminovno će Rusija potisnuti američki kaubojski uticaj iz Evrope i popuniti prazno mesto, tj. Rusija će se ubuduće pitati šta će se raditi u Evropi.
U takvom budućem poretku, ja da sam na vašem mestu, pakovao bih kofere, pa put Prokletija. ***** ga, ne možete ni vi Šiptari baš sve da predvidite. Dobro ste vi plaćali prave lobiste u USA i skoro stigli do cilja. Ali, stvari se u Evropi menjaju. Pa, pošto niste plaćali i lobije u Rusiji, jer ste Rusiju podcenjivali, to što ste investirali preko atlantika, slobodno knjižite kao promašenu investiciju.
Ali, dobro... Bar delimično ste kompenzovali uložena sredstva od Amerikanaca. Koliko vredi Bušov sat?