Kremlj je podrio poziciju Srbije

mislim da je dogovor najrealnije resenje,da se sve vrati na pocetku,da suverenitet neke zemlje garantuje UN,jel ovako UN i nije potreban svetu,rat mislim da nije moguc jer u mogucem sukobu nema pobednika,znaci najrealnije je da se sedne za sto i napravi neki dogovor jer ovo ne vodi nicemu,napravice se jos 100 drzava

Onaj koji se davi obicno povuce i nekoga sa sobom... A jos ako je u pitanju americka pic..

Pre bih rekao da se Rusi drze svojih interesa, nas malo koriste jer im tako odgovara, a mi se trpamo da im se uvucemo u boolju(odnosno deo nas), iako ne znamo kako ce se sve to na kraju zavrsiti.

По твојим критеријумима ја спадам у "део нас" али не сматрам да се увалачим у "boolju" Русима зато што сам за њих. Ако као мали и нејаки требамо неком да се увлачимо, нормално је да то радимо онима од којих немамо штету а можемо имати користи.
Ваша љубав према западу је очигледан пример једне "лепе" садо-мазохистичке везе. Што се више иживљавају над нама, ви их све више волите. На основу таквог вашег понашања закључујем да ћете заволети и "patriJote" када буду почели да се понашају према вама исто као запад према нама.
Сада вам не смета како се они понашају према нама и кажете да смо сами криви.
Из тог разлога, када "patriJoti" буду почели идентично да се понашају према вама (као запад према нама), нека вам то не смета, кажите да сте сами криви (или заслужни) и заволите нас, барем толико колико сада волите тај уср.ни запад.

jednom sam naglasio ,j.osetija ne zeli samostalnost vec pripajanje rusiji. i to je bitna razlika izmedju kosova i j. osetije
pa pogledajte samo kolika je.

ps. nemoj da mi neko uporedjuje ove evropske republika-drzave koje su i manje ali imaju svetski standard.

Ма немој ! Косово као не жели да се прикључи Албанији. Ајде причај ми о томе !

tema je bez veze, po ko zna koji put se dokazuje davno znana poslovica "jadan onaj koga rusi brane a grci hrane" ali ajde mozda neki jos nisu shvatili pa...
ps. nadam se da je poslovica ispravna

Ademe,

Taj Radio Okupirana Evropa je medijska ispostava USA u Evropi.

Pozicija Srbije oko Kosova je trenutno jasna da jasnija biti ne može, i Rusija svojim priznavanjem neki planinskih čuka, nas nimalo ne podriva. Hoće li nam možda Ameri reći: "Šta hoćete vi Srbi? Ne vidite da je i vaša Rusija postupila na Kavkazu, kao mi na Balkanu?"
Jesu li možda nameravali da povuku priznanja i da nam vrate Kosovo uz izvinjenje, ali sada kada su Rusi priznali J.O. i Abhaziju, to ne mogu?

Po ko zna koji put, na ovom forumu, ću ponoviti, da Srbija mora da prekine sa praksom da ne primećuje promene u međunarodnim odnosima, i drugačija pravila igre, koja sa tim promenama nastaju.
Nema više nama znanog međunarodnog prava o nepovredivosti granica. Srušili su ga Amerikanci sa Kosovom, a Rusi potvrdili to na Kavkazu.
Sad nastaje stanje u kome ćemo imati dva paralelna sveta. Svaska strana će imati na svojim geografskim mapama različit broj država i različite granice istih.
Usput, vodi se novi hladni rat za Evropu, koji Rusi po svoj prilici dobijaju. Neminovno će Rusija potisnuti američki kaubojski uticaj iz Evrope i popuniti prazno mesto, tj. Rusija će se ubuduće pitati šta će se raditi u Evropi.

U takvom budućem poretku, ja da sam na vašem mestu, pakovao bih kofere, pa put Prokletija. ***** ga, ne možete ni vi Šiptari baš sve da predvidite. Dobro ste vi plaćali prave lobiste u USA i skoro stigli do cilja. Ali, stvari se u Evropi menjaju. Pa, pošto niste plaćali i lobije u Rusiji, jer ste Rusiju podcenjivali, to što ste investirali preko atlantika, slobodno knjižite kao promašenu investiciju.
Ali, dobro... Bar delimično ste kompenzovali uložena sredstva od Amerikanaca. Koliko vredi Bušov sat?:D

tema je bez veze, po ko zna koji put se dokazuje davno znana poslovica "jadan onaj koga rusi brane a grci hrane" ali ajde mozda neki jos nisu shvatili pa...
ps. nadam se da je poslovica ispravna

Не. Кремљ туче Америку њеним оружијем.;)
А то не значи да је одустао од борбе за Космет.
Научили их Амери дуплим аршинима па ће их користити и они, као и ови други.

Не видим проблем који ти видиш, уствари желиш давидиш...јер ипак, Адем си, па још са Космета...знам, није лепо осећај да се сад одједном Русија која ''пуца'' на Космет и војно огласила.
Колико год било то теби неприхватљиво и нелогично, Русији треба Србија целовита, јер преко ње планира даље походе на Европско економско тржиште. А Америчка војна база јој није ту по вољи...тако да, није још ништа готово драги мој.
Јерда јесте, не би толико жучно теме посављао о томе како нас је Русија оставила на цедилу- трла баба лан, да јој прође дан...
.:bye:

Poslednja izmena:
знам, није лепо осећај да се сад одједном Русија која ''пуца'' на Космет и војно огласила.
Колико год било то теби неприхватљиво и нелогично, Русији треба Србија целовита, јер преко ње планира даље походе на Европско економско тржиште. А Америчка војна база јој није ту по вољи...

Kako mislis puca na Kosmet?

A mislis da Rusija ne moze bez Srbije da udje ekonomski u EU? Pa ona je vec tu, mi im za to trebamo u pm.

A sta cemo sa ostalim Americkim vojnim bazama po Evropi? Nije Bondstil jedina baza...

Back