Kreme za suncanje ovog leta

Vrlo je bitno da pogledate sastojke u kremama za suncanje, a ne samo koji je faktor zastite. Ja sam imala svake godine sve jače alergije, dok nisam presla isključivo na kreme sa mehaničkim filterima, znači moraju da imaju u sastavu titanijum dioksid ili cinkoksid. Dobre su i gde pise PABA free. Prošle godine sam narucivala sa sajta prirodnakozmetika.com, ali sam uzimala logonine i iako dobro štite, nekako su mi mnogo suve, pa ću ove godine ipak najverovatnije uzeti dr. Hauška. U međuvremenu sam našla neku Afrodita faktor 20, ali u tubi, dok ona u obliku mleka ima i hemijske filtere. Inače se dobro pokazao i Šaljićev Pronasol, odličan je za kožu, uopšte se ne peruta posle sunčanja. Ja sam koristila običan Pronasol, bez zaštitnih faktora u kombinaciji sa kremama. Nije mi jasno bas iz sastava koju supstancu koriste kao zastitni faktor, pa se nisam usudila da uzmem taj Pronasol sa faktorom. I naravno beta karoten kapsule i sklanjanje sa sunca od 11 do 17. Najviše me nervira kad neka DŽ firma stavi faktor 100, i svi misle imaju odličnu kremu, i čude se što gore. Isto tako ni poznata firma ne znači uvek kvalitet, meni se nekad i apotekari čude kad uzmem da proučavam sastave, ali to je jedino merodavno. Čula sam da su dobri i SebaMed i Eucerin, ali nisam probala.

Ja sam cula da je eucerin super, narocito za alergije, medjutim, nema ga nigde! U jednoj apoteci su mi rekli da su uvezli malu kolicinu, i da nece vise uvoziti, pa mene zanima da li neko zna koja krema bi eventualno mogla da bude zamena? Preporucili su mi sebamed, vichy (ali je preskup- pakovanje od 100 ml je oko 1500; s obzirom da idem na more na 20 dana, trebale bi mi barem 2 bocice), avene.... Ako neko ima iskustva sa nekom od ovih krema, molim da pomogne. TNX

Jel probao neko Klarinsov preparat za intenzivnije tamnjenje. Ja sam bas bela i treba mi tako nesto za zadnjih par dana na moru, u pocetku moram neki zastitni faktor ali posle bih da malo i ubijem belinu. Nervira me sto za 10 dana ne mogu mnogo da pocrnim.

hanibal77:
trenutno za terasu koristim 50+ i grozim se komentara "aaa ja samo maslinovo ulje i limunov sok koristim i nikad ne izgorim" kad stavljate kremu primarni cilj treba da vam bude da se zastitite a ne da pocrnite,mislim pa valjda je to bitnije?pogledati zene od 50 i vise god koje su preterivale sa suncem i solarijumom,dekolte im izgleda kao zvaka;)
sunce praktikujem pre 12 i posle 15/16 uz cesto mackanje,trenutno imam neki l'oreal,ali morala bih da kupim jos.

shto je sve to bitno kad si debela? :?

ann_boleyn:
Ja sam cula da je eucerin super, narocito za alergije, medjutim, nema ga nigde! U jednoj apoteci su mi rekli da su uvezli malu kolicinu, i da nece vise uvoziti, pa mene zanima da li neko zna koja krema bi eventualno mogla da bude zamena? Preporucili su mi sebamed, vichy (ali je preskup- pakovanje od 100 ml je oko 1500; s obzirom da idem na more na 20 dana, trebale bi mi barem 2 bocice), avene.... Ako neko ima iskustva sa nekom od ovih krema, molim da pomogne. TNX

Eucerin imaš u apoteci na Autokomandi, Bulevar Oslobodjenja 2a...ne znam kako se zove apoteka, ali jedina je u tom delu, do restorana Paša.

Ako imaš problem sa alergijama, možda bi bilo dobro da probaš " Mentaten", melem za negu lica i tela. Moja mama je nedavno došla sa mora, ovo je tamo mazala i em , iako je sklona alergijama, uopšte nije imala problema, em joj koža nikad nije bila lepša. :smile:

Vladimir Korf:
Posledice od sunca se vide kasnije, tokom godina. Valjda znas da ti zastitni faktor samo produzava boravak na suncu, a ne sprecava da pocrnis! Mogla bi mozda da razmislis o nekom kvalitetnom proizvodu sa visokim zastitnim faktorom.

Pretpostavljam, da nisi procitao prethodne postove koje sam postavila....ako bi procitao onda bi znao, da sam jako dobro informisana kad je u pitanju kozmetika iako nisam imala vremena, da napisem bitne podatke koje bi bilo mozda korisno procitati...

Ja imam taman ten, lako pocrnim, postujem pravila suncanja ( dobro ponekad preskocim :oops: ), uvek imam neku kapu, maramu, sesiric, imam kvalitetnu kremu...koristim faktor 8, jer mi vise ne treba....zaboga necu se ceo dan przit na suncu....i ako se vec odlucim, da budem ceo dan na plazi nakon izlaska iz vode namackam se ponovo...

Kao sto si napisao faktor samo PRODUZAVA boravak na suncu......zato je jako bitno kakav je SASTAV kreme.....

Primecujem, da se cesto spominju Eucerin, Vichy, ...itd proizvodi.....reklamiraju ih "kao" zdrave proizvode zbog para a ne zato sto je zaista kvalitetno....to sto se prodaju u apoteci nije garancija da je proizvod dobar....nema veceg s*anja od Vichya...ima suvise alkohola, agresivan je...

Pozeljno je, da se dobri sapuni, samponi ne pene...Lauret sulfati se pene i podsticu da se koza masti..

Kreme za samopotamnjivanje su stetne...hemija prodire suvise duboko u kozu ili zatire obnavljanje celija..problematicniji su oni proizvodi koji "drze" 10-15 dana, jer su se zagrizli duboko u kozu..
Zato Hauscka i Weleda ne proizvode kreme za samopotamnjivanje jer imaju stroge kriterijume i sami su priznali, da ne postoji siguran nacin, da se naprave te kreme...kod njih vazi pravilo: Ili ce proizvodi biti sigurni ili necemo uopste raditi...

Ma da ne duzim...

saggi:
Vrlo je bitno da pogledate sastojke u kremama za suncanje, a ne samo koji je faktor zastite. Ja sam imala svake godine sve jače alergije, dok nisam presla isključivo na kreme sa mehaničkim filterima, znači moraju da imaju u sastavu titanijum dioksid ili cinkoksid. Dobre su i gde pise PABA free. Prošle godine sam narucivala sa sajta prirodnakozmetika.com, ali sam uzimala logonine i iako dobro štite, nekako su mi mnogo suve, pa ću ove godine ipak najverovatnije uzeti dr. Hauška. U međuvremenu sam našla neku Afrodita faktor 20, ali u tubi, dok ona u obliku mleka ima i hemijske filtere. Inače se dobro pokazao i Šaljićev Pronasol, odličan je za kožu, uopšte se ne peruta posle sunčanja. Ja sam koristila običan Pronasol, bez zaštitnih faktora u kombinaciji sa kremama. Nije mi jasno bas iz sastava koju supstancu koriste kao zastitni faktor, pa se nisam usudila da uzmem taj Pronasol sa faktorom. I naravno beta karoten kapsule i sklanjanje sa sunca od 11 do 17. Najviše me nervira kad neka DŽ firma stavi faktor 100, i svi misle imaju odličnu kremu, i čude se što gore. Isto tako ni poznata firma ne znači uvek kvalitet, meni se nekad i apotekari čude kad uzmem da proučavam sastave, ali to je jedino merodavno. Čula sam da su dobri i SebaMed i Eucerin, ali nisam probala.

Njima je najbitnije, da se proda...sve se oko para vrti....ispravno radis sto proucavas sastave...ja nebi kupila Eucerin ni Sebamed.....Dr.hauska je Ok
A koju Afroditinu kremu si imala?

Posto planiram da idem u Egipat u avgustu, a uzasno sam bela, zanima me da mi neko preporuci one tablete beta-karotena? I da li su zdrave. Tj. koliko su stetne? Da li bih mogla sad da pocnem da ih uzimam i da se tamo redovno mackam pa da se nadam da necu izgoreti? Mislila sam da koristim kombinaciju tih tableta i neku jaku kremu za suncanje. Za po gradu koristim Niveu SPF 30 u spreju, ali za tamo bih ponela recimo Saljicevu mast i jos nesto za posle suncanja. Moze li mi neko mozda preporuciti koje preparate i na koji nacin da ih koristim da:
1) ne izgorim
2) se sacuvam od UV zraka
3) da posle izlaganju suncu negujem svoju kozu da ne bi ostarila, ispucala, ljustila se sta god, samo da ostane i dalje mlada, lepa i bez pega (MRZIM PEGE)
fala!

Back