Vrlo je bitno da pogledate sastojke u kremama za suncanje, a ne samo koji je faktor zastite. Ja sam imala svake godine sve jače alergije, dok nisam presla isključivo na kreme sa mehaničkim filterima, znači moraju da imaju u sastavu titanijum dioksid ili cinkoksid. Dobre su i gde pise PABA free. Prošle godine sam narucivala sa sajta prirodnakozmetika.com, ali sam uzimala logonine i iako dobro štite, nekako su mi mnogo suve, pa ću ove godine ipak najverovatnije uzeti dr. Hauška. U međuvremenu sam našla neku Afrodita faktor 20, ali u tubi, dok ona u obliku mleka ima i hemijske filtere. Inače se dobro pokazao i Šaljićev Pronasol, odličan je za kožu, uopšte se ne peruta posle sunčanja. Ja sam koristila običan Pronasol, bez zaštitnih faktora u kombinaciji sa kremama. Nije mi jasno bas iz sastava koju supstancu koriste kao zastitni faktor, pa se nisam usudila da uzmem taj Pronasol sa faktorom. I naravno beta karoten kapsule i sklanjanje sa sunca od 11 do 17. Najviše me nervira kad neka DŽ firma stavi faktor 100, i svi misle imaju odličnu kremu, i čude se što gore. Isto tako ni poznata firma ne znači uvek kvalitet, meni se nekad i apotekari čude kad uzmem da proučavam sastave, ali to je jedino merodavno. Čula sam da su dobri i SebaMed i Eucerin, ali nisam probala.