Kremacija ?

Pače ružno

Aktivan član
Poruka
1.386
Znamo li šta je u praksi kremacija pokojnika ?

Ja sam čuo da ne ostane samo pepeo već i kosti,
navodno kosti dobije porodica u kofi odvojeno od urne sa pepelom !
Da li se kremacija vrši u drvenom sanduku,
ili se pokojnik stavi na neki "tiganj" pa ispeče ?

Kakvi ljudi žele da budu kremirani ?
Kakve porodice kremiraju svoje pokojnike ?

Ako se plasis crva veruj mi neces ni biti u stanju da ih vidis, cujes niti da ih osetis...To ti je isto kao kad covek izgubi ruku on vise ne oseca nju bar tako mislim, ne bi valjda trebalo da kad mozak odumre da osecamo svoje sopstveno raspadanje i slicno...
Ne bih ni ja voleo da mi svest luta po telu i trazi zakrpu gde ce da se gurne u koju celiju nerv dok se raspadam i ne daj boze u nekog crvica...:D

Ako se plasis crva veruj mi neces ni biti u stanju da ih vidis, cujes niti da ih osetis...To ti je isto kao kad covek izgubi ruku on vise ne oseca nju bar tako mislim, ne bi valjda trebalo da kad mozak odumre da osecamo svoje sopstveno raspadanje i slicno...
Ne bih ni ja voleo da mi svest luta po telu i trazi zakrpu gde ce da se gurne u koju celiju nerv dok se raspadam i ne daj boze u nekog crvica...:D
U pravu si...
u Srbiji nema toga.samo u zemlju,grobno mesto.takav je zakon ili u vrt secanja na novom groblju
Znala sam. U Srbiji nista normalno nema.

Ko voli nek' izvoli. Koliko znam, mozda gresim, grobna mesta se "iznajmljuju", tako da ako porodica preminulog ne placa zakup pocisti se ono sto ostane a mesto da nekom drugom. Mozda je ovo prakticnije, nema zezanja i sl. Mada cudno, drzis pepeo neciji u sobi.

Back