Krema za suncanje/ "gorenje" na suncu

Misliš kad u čašu sipaš malo maslinovog ulja a na kičmu staviš kutijicu šibica koje gore pa posle toga onim istim maslinovim uljem lečiš opekotine.
Eeeeeeeeee to mi je poznato. Recept pokojne Mileve :)

sad sam pitala moze i sveca ona mala pa casa preko i onda kad nestane kiseonik sveca se ugasi a casa se zalepi pa onda mora da se vuce i nesto pukne kad se odlepi... to je moja baba radila mojoj sestri kad je bolela kicma i posle joj bilo bolje ali joj ostao crveni krug na ledjima...maslinovog ulja se ne secam:think: :D

sad sam pitala moze i sveca ona mala pa casa preko i onda kad nestane kiseonik sveca se ugasi a casa se zalepi pa onda mora da se vuce i nesto pukne kad se odlepi... to je moja baba radila mojoj sestri kad je bolela kicma i posle joj bilo bolje ali joj ostao crveni krug na ledjima...maslinovog ulja se ne secam:think: :D
Andreavk, ako nisi primetila ja sam se našalio putem poruke :dash::hvala:

Imam jako osetljivu kozu (sto se tice sunca) odnosno veoma lako izgorim. Zanima me koja je najbolja krema (tinejdzer sam) i kako se koristi, odnosno da li se namazem jednom cekam da mi koza upije pa udjem u bazen pa moram opet da mazem kremu ili kako to vec ide?

I jos nesto, da li se moze izgoreti groz prozore i u vodi, i da li se moze pocrneti kroz prozor i u vodi.

Hvala unapred, pozdrav!

u vodi se isto gori, posebno ako stojis pored vode, a ona reflektuje sunceve zrake. preporucujem Saljicevu kremu za suncanje, Pronasol, odlicna je

pitam za privlacenje suncevih zraka,kako da najbolje pocrnim ;)

Батали ти то ''како да најбоље поцрним''. ;)
Данашње Сунце је штетно, стари кожу. Сигурна сам да не желиш са 40 година да изгледаш као да ти је 55. :)
Сунчај се, али умерено.

Ultraljubicasti ili UV zraci kako ih mnogi zovu su uvek bili opasni po kozu coveka, nije ranije bilo da su se ljudi manje izlagali suncu, vec su se manje izlagali upravo tim UV zracima, sto nije jedno isto. Sunceva svetlost dolazi do povrsine zemlje, ali UV zrake bi trebao ozonski omotac da sprecava, ali posto se danas mnogo vise nego nekada koriste benzinski, dizel motori, fabrike koje imaju stetne ispusne gasove, to dovodi do ostecenja ozonskog omotaca i prodiranja UV zraka do povrsine zemlje.

Back