kredit

Tsuymish

Buduća legenda
Poruka
31.362
izvinjavam se ako tema vec postoji,ali me zanima dal neko ko je prijavljen na platu od 250 evra moze da digne kredit od 30 hiljada evra i da ga otplacuje nekih 10 godina,recimo....???

Možeš da otplaćuješ ratu koja ide do polovine tvojih primanja. Znači, rata može da ti bude 125 eura. Što znači - neće da ti daju kredit.

Uz to, treba da radiš bar šest meseci u toj firmi, treba da imaš min. godinu dana radnog staža..... Hipoteku na nešto..

mozes i da se udruzis sa nekim pa 50% tvoje plate + 50% njegove ... pa eto, mozda bude :)
ili ako imas da stavis hipoteku na neku drugu nekretninu koja vredi vise od 30.000 ( ali za ovo nisam sigurna )

krediti.oaza.co.yu
pogledaj ovde
sto se tice hipoteke ,ona uvek mora biti veca 25 do 30 % u zavisnosti od banke i samog kredita,bilo da je na stan koji se kupuje bilo na neki drugi
ako ne moze samo tvoja plata,na 10 godina,probaj sa duzim rokom otplate ili sa saduznikom,kao sto rece CH
moj savet je da kredit bude indeksiran svajcarcima,sa obaveznom stavkom u ugovoru da imas pravo prelaska na evro u toku otplate kredita.
Sto se tice kamate,ona zavisi od gomile faktora,ukratko najniza je na svajcarce,ako kupujes uknjizen stan ,imas zivotno osiguranje i zelis da ga osiguras kod NKOSK
u nekim bankama ti garantuju fiksnu kamatu samo za prvu godinu,negde 3 a u SG sad i na ceo period otplate ali je nesto veca kamata
u svakom slucaju sve dobro prouci ,stavi na papir,a ja ti zelim srecu :)

:dash:
pa da to sto se tiche roka otplate,ja sam lupila 10 godina....moze i 20 nije problem...a kredit hoce da uzme goran....ja nisam ni prijavljena,niti sam ikada bila...moracu da se snadjem za to,da nadjem neki job sa prijavom konachno....dosta su me zezali...
nadam se da cemo moci nesto da smuljamo...
a hipoteka je nemoguca,posto nemamo nista....joj sta da radimo...
kredid hocemo da uzmemo da bi kupili plac i lupili montaznu kucicu na taj plac....
mnogo je komplikovano...bre

ima tamo-vamo po sajtovima banaka kreditni kalkulator, pa proveri.
Ako se zaduzujes (ako je npr. rec o stambenom kreditu) zajedno sa bracnim drugom onda se racunaju dve plate kao osnovica za podizanje kredita. To znaci da ako i on ima jos 300 to vam je knap.

:dash:
pa da to sto se tiche roka otplate,ja sam lupila 10 godina....moze i 20 nije problem...a kredit hoce da uzme goran....ja nisam ni prijavljena,niti sam ikada bila...moracu da se snadjem za to,da nadjem neki job sa prijavom konachno....dosta su me zezali...
nadam se da cemo moci nesto da smuljamo...
a hipoteka je nemoguca,posto nemamo nista....joj sta da radimo...
kredid hocemo da uzmemo da bi kupili plac i lupili montaznu kucicu na taj plac....
mnogo je komplikovano...bre

a da ipak potrazite staru kucu pa da se pomalo opravlja ... Ima sanse da bude jeftinija varianta jer odmah mozes da se uselis, imas sve prikljucke koji su jako skupi ako ulazis na goli plac (struja ,voda ,kanalizacija..) Popravlja se obicno krov , gletuje, kreci, prozori ,vrata kupatilo i ko novo bude a ipak zidano. I trebace manji kredit!

Zar nije bila priča da će NBS to da smanji nekom uredbom na 30%, da bi se smanjilo zaduživanje građana?

Ne da se smanji nego da ne prelazi 30% mesecnih gotovinskih primanja, s tim da od 1.7. u kreditno zaduzenje ulazi jos i 5% tzv. dozvoljenog minusa po tekucem racunu i 5% iznosa po kreditnoj kartici na vec postojeca zaduzenja po gotovinskom, potrosackom ili vec kom kreditu. Ako imas stambeni onda sva ta zaduzenja ne smeju da prelaze 50% tvojim mesecnih primanja. Pa kalkulator u ruke i racunaj :D

Back