kredit za drugu drzavu

salbo_pismena

Ističe se
Banovan
Poruka
2.767
hocu jedno da pitam
..
ja sam drzavljanka srbije
medjutiim treba mi pozajmica za renoviranje nekretnine u drugoj drzavi
...
1.kao strana drzavljanka ja ne mogu dobiti kredit u sranoj drzavi i ako imam nekretninu u toj drzavi?
2.u srbiji mi niko nece dati kredit da bi ga nosila izvan zemlje? jel tako?
3.ostaje mi treca solucija da se uzajmim samo ne od banke,,,ali ko takve pozajmice radi?
zajmi uz kamatu ? samo ne mojte spominjati zelenase-to znam i bez vas

Pod broj 1 nije tačno
Ja sam u drugoj državi nemam državljanstvo njihovo i ja imam nekretnine u toj drugoj državi i ja imam kredita u toj drugoj državi.Ti moraš da imaš pokriće za te kredite koje hoćeš da podigneš i da si u radnom odnosu.

Pod broj 1 nije tačno
Ja sam u drugoj državi nemam državljanstvo njihovo i ja imam nekretnine u toj drugoj državi i ja imam kredita u toj drugoj državi.Ti moraš da imaš pokriće za te kredite koje hoćeš da podigneš i da si u radnom odnosu.
,,aha
a yar nije dovoljno da imas pokrice ya kredit ..zasto moras biti u radnom odnosu tamo?
?onda moyes imati hipotekarni kredit?
i da li se raylikuju kamate ya strance i ya domace?

- - - - - - - - - -

ynam kada sam trebala da orocim nesto
pa tamo pise kamata ya one koji su rezistenti i koji nisu rezistenti--tako nekako je nayiv
ja pitala sta znaci ovo ,,kayu to je ya dryavljane i ya one koji nisu dryavljani

hocu jedno da pitam
..
ja sam drzavljanka srbije
medjutiim treba mi pozajmica za renoviranje nekretnine u drugoj drzavi
...
1.kao strana drzavljanka ja ne mogu dobiti kredit u sranoj drzavi i ako imam nekretninu u toj drzavi?
2.u srbiji mi niko nece dati kredit da bi ga nosila izvan zemlje? jel tako?
3.ostaje mi treca solucija da se uzajmim samo ne od banke,,,ali ko takve pozajmice radi?
zajmi uz kamatu ? samo ne mojte spominjati zelenase-to znam i bez vas

Svakako da mozes da dobijes kredit kao strana drzavljanja u drzavi u kojoj zivis.
Pod usovom da si " kreditno sposobna", a to znaci da je banka sigurna da ces i otplacivati taj kredit.
Banke bas ne zanima mnogo drzavljanstvo nego traze sigurnost za otplatu kredita.

,,aha
a yar nije dovoljno da imas pokrice ya kredit ..zasto moras biti u radnom odnosu tamo?
?onda moyes imati hipotekarni kredit?
i da li se raylikuju kamate ya strance i ya domace?

- - - - - - - - - -

ynam kada sam trebala da orocim nesto
pa tamo pise kamata ya one koji su rezistenti i koji nisu rezistenti--tako nekako je nayiv
ja pitala sta znaci ovo ,,kayu to je ya dryavljane i ya one koji nisu dryavljani

Kupi novu tastaturu (košta oko 5 €) pa ću ti sve objasniti ovako ne razumem šta hoćeš.

Ako nisi uvedena u- ŠUFA- to je institucija za one koji nisu vratili kredite tu se upisuju i ne mogu da dobiju više kredit mislim tri godine posle upisa.Ti kao Srpski državljanin imaš mogućnost da dobiješ kredit u evropskoj uniji ako imaš redovne papire za boravak u np.Nemačkoj.Treba da imaš stalno zaposlenje u toj zemlji i treba da imaš mesto stanovanja.Pasoš u ruku ,papiri o zaposlenju i 3 zadnja isečka od plate i odeš u banku i uzmeš kredit a oni će ti izračunati koju visinu kredita ćeš moći da uzneš jer to zavisi od tvojih izdataka (stan ,struja ,auto,i druge redovne mesečne izdatke)Kad odeš u banku ne treba da se stidiš jer taj kredit ti ćeš da vratiš,zato odeš i kažeš želim kredit a oni te oberučke prihvate.Momentalno Sparkassa ima najmanje kamate..

Pod broj 1 nije tačno

I ja sam svojevremeno uzela kredit za stan ( a bila sam strani drzavjanin u to vreme), nikoga nije zanimalo moje dzavljanstvo, samo stalno zaposlenje i visina plate.

Slabo pismena
kaze da su neke ljude krivicno gonili ( valjda samo zato jer su bili Srbi:zcepanje:) jer su uzeli kredit, a nisu vracali pare.

Kredit se uzima za kupovinu stana/kuce, postoje i potrosacki krediti, a gde su kamate uzasne, verovatno neepismena mili na ove kredite
( kod nas se valjda zovu potrosacki i kamata ide i do 20%)

Ovo sto kaze Pera je tacno. Nisu oni gadljivi na kamatu koju ce ti pokupiti bez obzra bila ti srpkinja, hrvatica, slovenka ili japanka. Samo ako prilozis u startu odgovarajucu dokumentaciju, i redovno otplacujes svoju ratu to je to. drugo ih nista ne zanima.

Ovo sto kaze Pera je tacno. Nisu oni gadljivi na kamatu koju ce ti pokupiti bez obzra bila ti srpkinja, hrvatica, slovenka ili japanka. Samo ako prilozis u startu odgovarajucu dokumentaciju, i redovno otplacujes svoju ratu to je to. drugo ih nista ne zanima.

Ma dobice ona kredit ( ako je stalno zaposlena), ali treba da vidi da to bude neki gradjevisnki kredit jer su tu kamate minimalne,
cak ima i drzavnih subvencija.

Izvinjavam se forumasici Slabo Pismena sto sam u svom gornju tekstu napisala nepismena.
Zaista nije bili namerno.

Back