Krecenje zivota...

Ja ne znam kako drugacije objasniti to vecito nezadovoljstvo vlastitim izborima, eto. Nailazio sam na masu ljudi koji iracionalno reaguju, verovatno sam i sam takav.

Svi smo takvi, takva nam je priroda.
Ali smo i razumna bića koja su u stanju da pobede svoje nagone ili bar da ih kanališu.
Pomirenje sa onim što si izabrao je recept koji uvek uspeva.
To ne znači da u životu ne sme da se napravi niti jedna greška.
Ali ne treba praviti greške posle kojih moraš da potrošiš tonu poludisperzije zar ne?
jer od toga može da profitira samo Roma company ali nipošto i mi :lol:

Svi smo takvi, takva nam je priroda.
Ali smo i razumna bića koja su u stanju da pobede svoje nagone ili bar da ih kanališu.
Pomirenje sa onim što si izabrao je recept koji uvek uspeva.
To ne znači da u životu ne sme da se napravi niti jedna greška.
Ali ne treba praviti greške posle kojih moraš da potrošiš tonu poludisperzije zar ne?
jer od toga može da profitira samo Roma company ali nipošto i mi :lol:
Meni se cini da gresim od kako sam uzeo cetku u ruke, gledam oko sebe i vidim da ima i mnogo gorih molera od mene, ali slaba je to uteha, umoran sam od gresaka i nemam volje da ih popravljam, bice to ionako nebitno kada moju fasadu jednom pokrije mrak.

doči če neki klinci sa sprejevima da našaraju parolu tipa
rock & roll će spasiti svet,
i tvoj zid će ponovo zablistati u punom svetlu šarenog natpisa...

Ajde bre Dačo nemoj da me sekiraš pa ti je čaša uvek do pola prazna...

Ma kakve sam srece tacno ce napisati "Delije-Sever" umesto "Juzni front"... :lol:

Ako je ta osoba iz uvodnog posta stvarna tacno je razumem. Mada ima i nas koji nikada nismo pokusali da saniramo zidove koji propadaju, sve dok nije postalo kasno.

Molersko majstorskim vokabularom recimo održavanje bi bio adekvatan termin.
uopšteno, svoj život ne moraš da krečiš ako napraviš dobre izbore u startu, i ako se istih držiš kao svoje životne filozofije i opredeljenja iza koga stojiš čvrsto kao avalski toranj.
ako je izbor familijaran život onda ne bi trebalo da se smoriš što ne obilaziš noćne klubove da bi ti bilo podnošljivije
ako je izbor sloboda i nezavisnost onda kupiš mačku da ti prede oko nogu kad se u gluvo doba vraćaš iz provoda da ti se bar neko zaraduje, jer muž i deca sigurno neće sa takvim navikama....
tek ima tu još mnogo podgrupa ali ove dve osnovne bi bile dovoljne za sad da se razume poenta.

A ja ću te onda jednostavno pitati, i ne sumnjam da ćeš lako shvatiti analogiju: da li si igde, ikada, videla stan koji nije krečen barem jednom u deceniji u drugu boju, ili skroz osvežen istom?
Nema takvog, jer je zub vremena neumoljiv.
Ne, neću te pitati da li si krečila svoj... otkad ga imaš.

Ne prihvatam da sam usamljena.
Ne prihvatam da me vara.
Ne prihvatam da sam ljubavnica/sexualni objekt za iživljavanje.
Ne prihvatam da sam finansijski ovisna o njemu.
Ne prihvatam da sam nesposobna nešto promeniti.
Ne prihvatam da moj posao i primanja nisu dovoljni ni za prezivljavanje.
Ne prihvatam da za sve što mi se dešavalo u braku i porodici snosim ogroman dio krivice.
Itd.
Idem na glupi forum, na kafu, piće.. da sve prethodno prekrecim.

Znači, uopšteno je, većina žena ovde nisu iz opisa, al da ima primeraka - ima. Ali ovde je reč o mojoj drugarici.

Zašto žene češće idu glavom kroz zid od muškaraca? I ključno pitanje, zašto sve krece do zadnjeg, pa onda briznu u plač kada tresnu?

Dakle, drugarica je sve svoje probleme prikrivala, lagala, bila evidentno euforicna i krecila svoj život i rukama i nogama. Par zadnjih dana kada god nazove plače, žali za propustenim i priča kako je sve što je prošlo i što joj je nudjeno u životu, a odbila, trebala prihvatiti. Sad qurac, imaš li da posudis, bi li nazvao ovoga i onoga...šta je sledeće, antidepresivi šakom i kapom?

Koliko krecite vlastiti život, da se ne lažemo?
ovo ko forumašice da si opiso
misim aj dobro...da ne generalizujem...dobar deo

et tema...nema zašto da krečim, ne želim da krečim, lažem sebe ako krečim...

A ja ću te onda jednostavno pitati, i ne sumnjam da ćeš lako shvatiti analogiju: da li si igde, ikada, videla stan koji nije krečen barem jednom u deceniji u drugu boju, ili skroz osvežen istom?
Nema takvog, jer je zub vremena neumoljiv.
Ne, neću te pitati da li si krečila svoj... otkad ga imaš.

Shvatam analogiju ali u poslednjoj rečenici svog posta stavljaš akcenat na higijenu a ne na krečenje zarad prekrivanja ili anuliranja neke životne greške.

Možda mi samo imamo različitu percepciju šta je pisac hteo da kaže.

Ja sam temu o krečenju života shvatila kao akciju koja bi trebalo da izazove placebo efekat kad se pomoliš 10 puta da okaješ grehe ili postiš sedam dana pa si posle čist ko suza, a sva sranja koja si napravio u životu se više ne računaju.

Kad odeš bogu na istinu pošto si redovno krečio - postio, molio, selio se, menjao nik na krsti itd. resetovao greške i kretao ispočetka tebi se ne naplaćuje visoka cena napravljenih grehova nego dobiješ diskaunt u nebeskoj administraciji i bivaš upućen u raj umesto u had.

Nešto poput indulgencije pri katoličkoj crkvi. Zloupotreba i muljanje u cilju umivanja biografije za svevišnjeg.

Back