Kreativnost

Metronomy

Buduća legenda
Banovan
Poruka
49.496
Ah, da, kreacija. Koliko je kreativno koristiti sablone za kontrolu svesti?
Da li je manipulacija kreativnost, da li je kontrola svesti kreativnost ili filter?
Sta je kreacija, a sta zanat?

Manipulacija je odsustvo kreativnosti.To je način da se prigrabe tuđe ideje, projekti,....da bi se dobile zasluge umesto onog ko jeste kreativan.
Zanatlija je kreativan u domenu svog znanja i veština.Njemu možeš možda uzeti svu zaradu od toga, ali mu ne možeš oduzeti kreativnost!

Manipulacija je odsustvo kreativnosti.To je način da se prigrabe tuđe ideje, projekti,....da bi se dobile zasluge umesto onog ko jeste kreativan.
Zanatlija je kreativan u domenu svog znanja i veština.Njemu možeš možda uzeti svu zaradu od toga, ali mu ne možeš oduzeti kreativnost!
Креативно га искористиш. И то је уметност.

Zanat je takođe dobrim delom vrsta umetnosti.Tačno je da se uči tehnika, ali ako neko nema smisla za to, teško će moći od toga napraviti neki "brend".
Mogu ja uzeti makaze u ruke i ošišati nekog, ali da ću nekog i ulepšati ili naružiti, to je već druga priča.Zanat takođe mora imati estetski momenat,jer tehnika (postupak) nije uvek u službi estetike.

Negde uvek postoji spisak sablona koji moze da se iskoristi, a sablon je osnova zanata.
Jeste osnova i može se naučiti, ali veština je ono što ga komercijalizuje.
Ja ne idem kod bilo kog frizera, već kod određenog čije mi usluge odgovaraju.I to čekam na zakazivanje po mesec dana, ali iz salona uvek izađem zadovoljna.
Za mene lično ,dobar frizer je umetnik na kvadrat! 😁

Zasto su vrhunske zanatlije cenjeni? Zato sto imaju sposobnost da koriste sablone za iznosenje kreacije....slicno je i u svakom intelektualnom poslu, kreacija je vrhunac intelekta prostor koji se nalazi iza intelekta....ili iznad

Jeste osnova i može se naučiti, ali veština je ono što ga komercijalizuje.
Ja ne idem kod bilo kog frizera, već kod određenog čije mi usluge odgovaraju.I to čekam na zakazivanje po mesec dana,ali iz salona uvek izađem zadovoljna.
Dobar primer je frizer...imas frizere od 200 dinara, preko onih od 2000...i onih za 100e...do frizera cija cena je prava sitnica...

Ili primer stomatologa.To je više veština i tehnika, nego nauka i znanje.Zapravo ,to je skup sva tri,...medicina, veština i tehnika.Stomatog nije doktor, to je majstor koji vam popravlja i vadi zube.Nije to običan doktor opšte prakse, koji vam prepisuje lekove na recept,pa kako Vam Bog da.
Za hirurge i da ne pišem,...ne kaže se bezv. "na zemlji hirurg, na nebu bog"!

Back